Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Zmiana ubezpieczenia na samochód oraz drugi samochód na kobietę.

Napisany przez nexus
Cześć,

chcę przenieść mój samochód do innej ubezpieczalni. Samochód mojej żony jest zarejestrowany na moje ubezpieczenie jako samochód czasowy. Mam zniżkę SF 25, a samochód mojej żony ma zniżkę SF 12.

Teraz nie jest dla mnie jasne, czy mogę przenieść tylko mój samochód do innej ubezpieczalni, czy też samochód mojej żony musi być przeniesiony razem ze mną, albo jakie konsekwencje wynikają z tego, jeśli zmienię ubezpieczalnię sam.

Mam również wątpliwości co do zniżek, jakie otrzymaliśmy od naszego ubezpieczyciela, ponieważ mieliśmy u nich także ubezpieczenie mienia. Czy zniżki na ubezpieczenie mienia mogą zostać anulowane, jeśli przeniesiemy ubezpieczenie samochodów? ubezpieczenie mienia możemy wypowiedzieć dopiero za 2 lata.

Obecnie jesteśmy w Württembergische, a stawki są bardzo wysokie. Chcemy przejść do DBVK.

Z góry dziękuję za informacje

Napisany przez crs
ubezpieczenie można w zasadzie swobodnie wybrać, jednakże firmy ubezpieczeniowe zazwyczaj oferują niższe ceny dla drugiego samochodu, jeśli pierwszy pojazd jest również ubezpieczony w tej samej firmie. Rabaty mają duże prawdopodobieństwo wygaśnięcia.

Napisany przez Matthew Pryor
Teraz jest mi niejasne, czy mogę zmienić tylko swoje ubezpieczenie samochodu, czy też samochód mojej żony musi również zmienić ubezpieczyciela, albo jakie konsekwencje ma to, jeśli zmienię tylko ja.

Oczywiście można zmieniać tylko z jednym samochodem. Jednak jeśli każdy samochód zostanie zaparkowany u innego ubezpieczyciela, będzie trudno skorzystać z zasady dla drugiego samochodu. To ma sens, prawda?

Czy zniżki na ubezpieczenie mienia domowego mogą zostać anulowane, jeśli zmienimy ubezpieczyciela samochodów?

Tak, mogą. Nawet bez zdrady z Twoich samochodów. Na udzielone zniżki nie ma prawnego roszczenia. Jasność przyniesie zapytanie do Twojego ubezpieczyciela. Nie rozumiem, dlaczego mężczyzna w forum oczekuje szybszej i/lub bardziej wiążącej odpowiedzi.

Chcemy zmienić na DBV. DBV? DEVK? Na co kładziesz nacisk? Cena? Wydajność? Oba?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata