Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Potrzebuję pomocy! Wyjście z długów.

Napisany przez Krix90
Witaj,

Natknąłem się na to forum po długich poszukiwaniach i mam nadzieję, że ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc.
Przez ostatnie 14 dni spędziłem na dzwonieniu do praktycznie każdego banku.
Potrzebuję pomocy, aby wyjść z długów.
Z góry powiem, że mam stałą pracę w sektorze publicznym.
Moje miesięczne wynagrodzenie netto wynosi prawie 2300 €.

W mojej sytuacji:
Wszystko zaczęło się od sporu o opiekę i skończyło w chaosie.
W 2011 roku miałem ogromny spór o opiekę nad naszą wspólną córką ze swoją byłą dziewczyną. Ten spór o opiekę wtedy pochłonął praktycznie całe moje pieniądze na rzeczy takie jak adwokaci/opinie/koszty opieki nad dzieckiem itp.
Od tego momentu było tylko coraz gorzej, mój bank dosłownie obiecał mi wtedy: Kiedy otrzymasz rachunki za sąd/adwokata itp., przyjdź do nas, a zrobimy z tego kredyt, który będziesz mógł spłacać w comiesięcznych ratach.

Po mówie - zrobił(!) NIE!
Kiedy usiadłem wtedy w moim banku i doradczyni bankową obliczyła całe to zamieszanie, doszła do błyskotliwego wyjaśnienia, że mój budżet domowy nie pasuje. Choć tego nie rozumiem, ponieważ wtedy nawet nie miałem mieszkania, ponieważ tymczasowo przenocowałem u swoich rodziców. Innymi słowy: miałem stałe koszty w wysokości 200€/mies., co przy dochodach w wysokości 2300€ nie powinno być zbyt dużo. Ale dobrze.

W ciągu 2 lat wiele się zmieniło - większość, w skrócie, okazała się być bezwarunkowo bezużyteczna, ponieważ sytuacja cały czas się pogarszała. Wtedy znowu wynająłem mieszkanie i nagle miałem więcej wydatków niż dochodów, ponieważ musiałem jakoś spłacać długi związane z adwokatem itp. Aby nie przedłużać tego dalej, przechodzę teraz do wniosków.
Wniosek po 2 latach koszmaru:

około 20 000€ długów - zarządzanie kontem niewystarczające (ponieważ na początku miesiąca muszę wypłacić wszystkie pieniądze, aby w ogóle móc kupić jedzenie, zanim zostaną obciążone jakiekolwiek rachunki)

Teraz potrzebuję pomocy, której nie dostanę od żadnego banku, oczywiście oferowano mi pożyczkę bez sprawdzania w rejestrze dłużników, ale co mi po 500-5000€, jeśli potem muszę płacić ratę.
Zleciłem kancelarii przeprowadzenie postępowania ugodowego w sprawie regulacji długów, jednak ta kancelaria nie może uwzględnić wszystkich spraw w regulacji długów (np. koszty sądowe/dostawca prądu).

Chciałbym spłacić wszystkie moje długi za jednym zamachem, a następnie płacić miesięczną ratę JEDNEJ OSOBIE, tak aby móc znowu spokojnie spać.

Tak więc to, czego tutaj szukam, to:

Szukam osoby prywatnej, która ma odpowiednie środki finansowe i umożliwi mi uporządkowanie mojego życia.
Wiem, że to wszystko może wyglądać jak żebranie, ale A: Jestem naprawdę zdesperowany i B: Chcę spłacić wszystko (oczywiście w ratach)

Wiem, że taka decyzja wymaga zaufania i jeśli ktoś naprawdę chce mi pomóc, chciałbym to wszystko omówić nie tylko na podstawie zaufania, ale także osobiście. Już tylko, aby osobiście podziękować za Drugą szansę w życiu.

Teraz Dane finansowe:

Zarabiam: około 2300€/mies.

Moje wydatki:
Najem: 450€/mies.
Paliwo: 150€/mies.
Inne (TV/Ubezpieczenia itp.): 200€
Alimenty: 241€/mies.

Pozostaje około: 1300€
Potrzebuję około 25 000€ i mogę płacić maksymalnie miesięczną ratę w wysokości 500€. (Chętnie podpiszę upoważnienie do bezwarunkowej płatności na rzecz potencjalnego kredytodawcy), tak aby kredytodawca mógł w zasadzie sam zabrać te pieniądze w dniu 1. każdego miesiąca.
Im niższa rata, tym lepiej oczywiście, ale o tym można porozmawiać przy filiżance kawy lub ewentualnie przy piwku.
To samo tyczy się odsetek, chciałbym również omówić je osobiście.

Jeśli chodzi o zabezpieczenia:
Jeśli spłacę swoją pożyczkę samochodową, mogę przekazać tytuł własności samochodu jako zabezpieczenie (wartość około 10 000€)
& Mogę podpisać oświadczenie o przekazaniu mojej premii. Przekazanie i samochód będą zabezpieczać kwotę około 25 000€, dzięki czemu kredytodawca nie pozostanie bez zabezpieczeń.

Na wstępie, oczywiście, mogę sprzedać samochód i już wiele razy to przeliczałem, ale to mi nic nie przyniesie, ponieważ A: Poniósłbym zbyt duże straty & B: Wartość samochodu jest mniej więcej równa pozostałej kwocie kredytu, więc sytuacja byłaby następująca: samochód sprzedane - spłacona pożyczka samochodowa. ale potem nie ma pieniędzy na nowy samochód - Brak samochodu - Brak pracy, ponieważ codziennie jestem zależny od samochodu. PS: Transport publiczny jest strasznie słaby.

Mam nadzieję, że nie napisałem tyle, że nikt nie doczytał do końca.

Byłbym wdzięczny, gdybym znalazł tutaj osobę, która da mi drugą szansę. PROSZĘ O PONIŻEJ MAILS.
Jeśli ktoś mi da szansę, proszę o kontakt e-mailowy pod adresem: Krix90@web.de
Resztę ustalimy osobiście.

Z poważaniem

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Krix90
Dziękuję za otwarte słowa.
Jednak jak pewnie jest wielu innych ludzi w Niemczech.
Chciałbym dać ważną wskazówkę. Nigdy nie idź na żaden zaliczkę ani nie płacisz z góry.
Moje doświadczenie - tak twarde jak to brzmi - nie ma prywatnych inwestorów, którzy pożyczają pieniądze na takie przypadki jak Twój.
Ponieważ najważniejsze jest bezpieczeństwo. Zabezpieczenie w postaci przekazania wypłaty nie jest płynnym zabezpieczeniem, ani zlecenie pobrania na pierwszy dzień miesiąca nie jest nic warte, jeśli na koncie nie ma pieniędzy.
Co jeśli sprzedasz samochód i weźmiesz odprawę? Czy będziesz w stanie spłacić wszystko i mieć coś jeszcze na koncie?

Napisany przez GeraldmitdemHut
Spróbuj tutaj: https://www.auxmoney.com/

Ale powinieneś znaleźć bank/institut finansowy, który połączy twoje długi, dzięki czemu będziesz spłacać tylko jedną ratę. Oczywiście może to oznaczać, że rata będzie nieco wyższa.

Napisany przez Krix90
@ Bankkaufmann

Cześć, dzięki najpierw za odpowiedź.
Tak, problem z odprawą polega na tym, że otrzymam ją dopiero po zakończeniu mojej pracy (na koniec 2016 roku). Dlatego niestety nie mogę jej teraz otrzymać.
A z odprawą i samochodem na pewno byłbym z powrotem na + - 0. Ale lepiej nie mieć nic w kieszeni i nie mieć długów, niż nie mieć nic w kieszeni i mieć długi.

Wiem o przedpłacie, ale nigdy bym tego nie zrobił, bo wszyscy wiemy, że można w ten sposób zostać oszukanym.

Nie. Muszę znaleźć jakieś inne rozwiązanie.

@GeraldmitdemHut

Już kiedyś zaglądałem do Auxmoney, jak rzetelna jest ta strona? Czy można im ufać? I czy nie ponoszę żadnych kosztów z góry?
A jeśli chodzi o bank, dzwoniłem do każdego banku w Niemczech. A ponieważ moje zarządzanie kontem w moim banku było takie złe, nigdzie nie otrzymam kredytu, mimo że doradcy bankowi powiedzieli mi, że wiedzą, że mogę spłacać raty, problem polega na tym, że decyzje o tych kredytach są podejmowane z góry, i ci ludzie tam kierują się wyłącznie faktami...
Dziękuję jednak za Twój wkład.

Napisany przez Finanzinho
W tym przypadku faktycznie zalecam dokładne zapoznanie się z Auxmoney lub Smava. Doświadczenia z Auxmoney nie mam.

Z Smava jako wierzyciel miałem dobre doświadczenia. Smava została uznana za rzetelną w różnych testach. Najlepiej jest po prostu dokładnie przejrzeć cennik usług.

Zaletą tego modelu jest to, że nie musi Ci pożyczać nikt 20 000 € bez rzeczywistych zabezpieczeń, ale na przykład 40 osób po 500 € i Smava oferuje ubezpieczenie od niewypłacalności.

Napisany przez swissman
Cześć

Jesteśmy młodą platformą kredytową, która zapewnia informacje i oferty różnych dostawców kredytów. U nas możesz bez zobowiązań zbierać oferty kredytowe i porównywać je. Istnieje również możliwość składania zapytań o pożyczki od osób prywatnych. Jestem pewien, że znajdziesz u nas coś odpowiedniego. Na stronie www.movecredit.ch znajdziesz wszystko. Jeśli potrzebujesz pomocy lub masz pytania, możesz skontaktować się ze mną w każdej chwili. Z poważaniem, Thomas Müller

W tym konkretnym przypadku faktycznie zalecałbym zainteresowanie się bliżej firmami Auxmoney lub Smava.
Nie mam doświadczenia z Auxmoney.

Z Smava miałam dobre doświadczenia jako wierzyciel. Smava została uznana za wiarygodną w różnych testach. Najlepiej po prostu dokładnie przejrzeć cennik usług.

Zaletą tego modelu jest to, że nikt nie musi pożyczać Ci 20 000 € bez rzeczywistych zabezpieczeń, ale na przykład 40 osób po 500 € i przez Smava jest ubezpieczenie od niewypłacalności.

=> Jednakże, w tle to bank wypłaca pieniądze. I to n i c h t 40 osób przelewa pieniądze bezpośrednio na Ciebie!

Napisany przez GeraldmitdemHut
Również doradztwo dla dłużników nie byłoby złym pomysłem (np. EWTS Financial Services: Strona główna)
To może przynieść więcej korzyści, niż się wydaje, mogą oni dość dobrze doradzić w kwestii firm takich jak auxmoney i inne.

Napisany przez Finanzinho

=> Przy czym bank w rzeczywistości wypłaca pieniądze. I n i e do 40 osób na Twoje konto!

Poprawne, smava ma za sobą Bank Fidor.

Oczywiście miesięczna rata nie jest przekazywana bezpośrednio do 40 osób, ale z powrotem do smava lub Fidora, którzy ponownie rozdzielają pieniądze...

A Fidor Bank może również normalnie odmówić udzielenia kredytu

Napisany przez Dirk78
Auxmoney napisało właśnie newsletter informujący, że możliwe są kwoty do 25000

Pozdrawiam, Dirk

Napisany przez winfoer
Cześć,

Twoja sytuacja jest naprawdę trudna, nikomu by się tego nie życzyło!

Czy próbowałeś już porozmawiać z wierzycielami o swoich problemach, może udałoby się wynegocjować z nimi możliwość spłaty ratalnej?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata