Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: szpieg

Napisany przez GeraldmitdemHut
Teoretyczny przypadek:

Ktoś pracuje jako informatyk w niemieckim przemyśle kluczowym. Nie produkuje kluczy, ale samochody. Duże oddziały, wielu pracowników, silna konkurencja.
Teraz odkrywa, że nowy pracownik zachowuje się dziwnie. Ten nowy pracownik jest niezwykle otwarty, opowiada o doświadczeniach z narkotykami, pyta też, czy zna się na tym czy owym. Informatyk oczywiście wszystko zaprzecza.
Jednak wpada na zabawny pomysł, że ten nowy pracownik został wstrzyknięty, aby zbadać co tak naprawdę dzieje się na dole w firmie i może znaleźć powód do zwolnienia.

Pytanie: czy to realistyczne czy wymysł?

Napisany przez Meisterlampe23
Ja, tak sobie myślę... takie rzeczy nigdy nie są całkowicie nieprawdopodobne! Ale stawianie takich twierdzeń bezpodstawnie nie jest zbyt fajne... Dlaczego informatyk naturalnie to zaprzecza? ^^ Teraz nie musisz tego nawet rozumieć... Poza tym nie rozumiem, dlaczego miałby szukać powodu do zwolnienia. Jeśli ma swoje informacje, to sam się zwolni?! W sumie powiedziałbym, że obserwuj go spokojnie, ale nie oceniaj go od razu!

Tak, naprawdę nie chodzi o mnie.

Oczywiście, zaprzecza temu - bo byłoby to ekstremalnie niekorzystne w jego środowisku pracy powiedzieć tak, oczywiście, kiedyś paliłem marychę.
Dla jasności - jego branża jest dość wymagająca pod względem środowiska pracy. Tutaj chodzi o wiele, presja konkurencji między pracownikami jest wysoka, a obraz, jaki wszyscy przedstawiają na zewnątrz, to: jestem w formie, jestem zmotywowany, jestem czysty. Ponadto szybki, gotowy do działania, moc, moc, moc

Napisany przez Pasyvar
Myślę, że teraz jest to bardzo realistyczne

Pasyyar, myślę, że również powinniśmy spędzić ten weekend na trochę poszukiwań:
i oczywiście monitorowanie kamer w Lidl, Rewe i innych:

Napisany przez Dahut
Również słyszałem, że coś takiego istnieje. Ale jak to zwykle bywa z plotkami: nigdy nie wiadomo, czy to naprawdę prawda. Ogólnie ufam niektórym firmom (szczególnie amerykańskim) dość mocno i nigdy nie wykluczałbym szpiegostwa w firmie.

Napisany przez Rolli123
Myślę, że nie byłemby jednak przedwcześnie skazał jego, ale zachowałbym ostrożność.

Napisany przez Markus77
Brzmi to trochę jak ten program w RTL, gdzie szef był jednym z pracowników... Nie wiem, czy warto się fatygować dla szefa, detektyw też musi być opłacany. Ale oczywiście nic nie jest niemożliwe

Napisany przez Ophelia
Czemu nie... w Stanach Zjednoczonych zatrudnia się także ludzi, którzy mają celowo prowokować. Mają oni za zadanie wydobyć trupy z szafy, aby móc lepiej przeciw nimi działać. Zazwyczaj robi się to w celu uniknięcia procesów sądowych lub by zaszkodzić wiarygodności świadków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata