Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: dofinansowanie

Napisany przez Bandit437
Cześć, od jakiegoś czasu czytam, ale jeszcze nie znalazłem niczego, co by mi pomogło. Właśnie się zarejestrowałem i chciałbym opisać mój problem.
Zbudowaliśmy Dom i musimy uzyskać dodatkowe finansowanie. Niestety bank odmówił dodatkowego kredytu ze względu na wyczerpanie wartości zabezpieczenia. Mamy pełne finansowanie.
Mój mąż zarabia netto 2380€, ja zarabiam 900€ plus otrzymujemy zasiłek dla dwójki dzieci. Oboje pracujemy w sektorze publicznym.
Potrzebujemy jeszcze 50000€.
Nasz finansista zaoferował nam 30000€ poprzez bank oszczędnościowo-kredytowy i resztę przez kredyt ratalny. Czy są może inne rozwiązania?
Będziemy wdzięczni za każdą radę.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Bandit437
Proszę podaj więcej informacji:
Cena zakupu domu
Koszty modernizacji
Całkowita suma kredytu
Miesięczna rata wszystkich kredytów
Skąd pochodzi dodatkowe EUR 50 000 na refinansowanie?

Napisany przez Bandit437
Oto kilka kluczowych informacji:
Nowe budownictwo, wprowadzenie w 2012 roku
Suma finansowania 230 000€, rata kwartalna 466€, rocznie 1450€, w tym kredyt KfW. Do tego dochodzi związany z nim plan oszczędnościowy w wysokości 150€ miesięcznie.
Ponadto istnieje kredyt mezzanine w wysokości 30 000€ na pozyskanie kapitału własnego oraz spłatę istniejącego kredytu w związku z nieudaną inwestycją w nieruchomość.

Kwota do refinansowania powstała z powodu dodatkowych kosztów prac ziemnych, przyłączy do budynku oraz podwójnego obciążenia związanego ze zwiększonym czasem budowy.

Czy istnieje ewentualność refinansowania?

refinansowanie zgodnie z § 489 BGB jest możliwe tylko wtedy, gdy nowy bank refinansujący przejmuje całość zadłużenia, a dotychczasowy bank pisemnie odmawia dodatkowego finansowania.

Czy otrzymali Państwo już pisemne oświadczenie od dotychczasowego banku o odmowie dodatkowego finansowania?

Napisany przez Bandit437
Tak więc nie otrzymaliśmy tego na piśmie, tylko zostało nam to przekazane telefonicznie przez Niezależnego Finansistę Budowlanego.

Czy istnieje w takim razie możliwość nowego finansowania?

Niezależny pośrednik kredytów hipotecznych?
To kompletnie nikogo nie obchodzi, jeśli chodzi o refinansowanie w innej banku.
Który bank był dotychczas państwa bankiem?

Napisany przez Bandit437
Bank Dsl

Czy pożyczka subordynowana może być również zawarta za pośrednictwem DSL jako pożyczka prywatna lub przez Hanseaticbank?

Napisany przez Bandit437
Mamy 150000€ pożyczki KfW,
80000€ pożyczki analitycznej, obie poprzez
DSL oraz 30000€ pożyczki wtórnej poprzez
Hanseatic.

Napisany przez NaTwoim13
Jaką ofertę otrzymałeś?

Które towarzystwo budowlane udziela 30 000 euro bez zabezpieczeń, a która bank udzieli kredytu ratalnego? Zakładam, że w księdze wieczystej w ciągu ostatnich 2-3 lat nastąpiły zmiany lub że została ona właśnie założona. Dopiero w takim przypadku, gdy nie było żadnych zmian w ciągu 2 lub 3 lat, istniałyby 2 towarzystwa budowlane, które mogłyby udzielić pożyczki do 30 000 euro bez zabezpieczeń przy natychmiastowym finansowaniu.

Napisany przez Bandit437
Wpis do księgi wieczystej miał miejsce w marcu 2011 roku. kredyt ratalny na DSL w wysokości 30000€ z Wüstenrot.

Napisany przez C. Andreas

Jaką ofertę otrzymali?

Która kasa oszczędnościowa udziela 30 000 euro blanko, a który bank udzieli kredytu ratalnego? Założę, że w księdze wieczystej w ciągu ostatnich 2-3 lat miały miejsce zmiany, a raczej została ona niedawno założona. Dopiero w takim przypadku, gdy w ciągu 2 lub 3 lat nie było zmian, byłoby możliwe, że 2 kasy oszczędnościowe udzielą pożyczki do 30 000 euro w ramach natychmiastowego finansowania.

Pożyczki blankowe przez kasy oszczędnościowe nie zadziałają, ponieważ zdolność kredytowa nie jest wystarczająca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata