Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy banki wypłacają także odsetki od salda na rzecz klientów prywatnych?

Napisany przez ADMCI4
Moje teściowie prowadzą własną małą firmę i dlatego mają również firmowe konto bieżące. Oczywiście, to niesie ze sobą kilka korzyści, ponieważ na takim koncie można również otrzymać oprocentowanie od salda. Faktem jest, że istnieje taka różnica między kontami firmowymi a osobistymi, która w zasadzie nie ma sensu. W obu przypadkach pieniądze są tam przechowywane tylko przez krótki czas, czyli w celu przelewu i wypłaty. Dlatego chciałbym zapytać, czy niektóre banki oferują możliwość otrzymywania odsetek od salda na koncie bieżącym również dla klientów prywatnych. Ktoś zna takie banki? Iggy

Napisany przez 2titan1981
Oczywiście istnieją banki, które oferują odsetki od salda na koncie bieżącym. Po prostu spróbuj wyszukać w Google.

Napisany przez Lottali07
Istnieją również konta czekowe oprocentowane dodatkiem, ale tylko bardzo niewielkim. Myślę, że lepiej jest skorzystać z konta oszczędnościowego.

Napisany przez petethefarmer
DKB płaci obecnie 1,05% dla konta kredytowego powiązanego z kontem osobistym, a Fidor Bank oferuje 1,20%. Czy wiesz, ile procent otrzymują Twoi teściowie i w której banku? Trudno mi sobie wyobrazić, żeby to było dużo, ponieważ depozyty biznesowe są uważane za bardzo mobilne i zmienny, więc niewiele banków chętnie płaci wysokie odsetki na takie środki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata