Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: ubezpieczenie dzienne bez badania zdrowotnego

Napisany przez Schlumpf1978
Cześć,

czy istnieją na rynku ubezpieczenia dziennego zasiłku pielęgnacyjnego bez pytań dotyczących zdrowia / badań zdrowotnych? Jeśli tak, które możecie mi polecić?

Schlumpf1978

Napisany przez Matthew Pryor
Pflege-Bahr to polisy, które nie wymagają badania zdrowotnego. Czy są godne polecenia? Nie można jednoznacznie odpowiedzieć.

Cześć,

Ne...mam na myśli prawdziwe polisy opiekuńcze, a nie fałszywy produkt Pflegebahr. W Pflegebahr można ubezpieczyć tylko niewielką część kosztów opieki, a co więcej trzeba czekać 5 lat. To do...

Napisany przez Matthew Pryor
Interesujące, że już teraz wiesz, jak wysokie będą te koszty opieki. A Pflege-Bahr nie sux, ale jest dobrą opcją dla osób, które nie mogą zabezpieczyć się w inny sposób ze względu na swój stan zdrowia.

A ta gra w pytanie Co polecacie stopniowo przechodzi do kategorii O mój Boże.

Tutaj faktycznie znalazłem coś interesującego...ubezpieczenie dziennego świadczenia pielęgnacyjnego bez oceny stanu zdrowia i nie jest to Pflege-Bahr...

Napisany przez Heinzi34

Polisy Pflege-Bahr nie wymagają badania zdrowia. Czy są godne polecenia? Trudno powiedzieć.

Czytałem także wielokrotnie, że Pflege-Bahr nie cieszy się dobrą opinią. Stiftung Warentest zaleca raczej unikanie takich ofert.

Napisany przez 2Escorpio

Czytałem już kilka razy, że opieka Bahr raczej nie jest zbyt dobra. StowarzyszenieTestówKonsumenckich (Stiftung Warentest) zaleca raczej unikanie takich ofert.

To wszystko zależy również od ceny... tak samo jak w przypadku emerytury Riester.

Te oferty zazwyczaj nie są zbyt dobre... Jeśli jednak możesz poświęcić tylko 5 euro miesięcznie na coś takiego, to nie stać mnie na ubezpieczenie, które w końcu wypłaca mi 3000 euro opieki każdego miesiąca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata