Proszę, bądźcie jasni w swoich wypowiedziach. Krytykować i czynić zło można w każdym miejscu...
Cześć,
Po prostu rzucać losowe liczby bez wyjaśnienia przynajmniej w przybliżeniu, o co chodzi, to też nie jest zbyt eleganckie, prawda?
Cytat od pictona
W DROW DOWN nie przekroczył 9% przez 18 miesięcy i ponownie, z tym systemem nie było ani jednego miesiąca straty na prawdziwym koncie.
9% straty nie są zbyt bezpieczne. Nie chcę narzekać ani krytykować, ale 18 miesięcy zdecydowanie nie są wystarczające, aby w pełni odzwierciedlić charakter.
Cytat od Dirka Papke
Cześć Europaule,
po pierwsze dziękuję Ci za wskazówkę, poprawka zostanie dokonana. Czasem po prostu coś przeoczymy! Tobie też pewnie zdarza się coś przeoczyć, gdyż w moim imieniu brakuje k. Ale sądzę, że to raczej szczegół!
Przepraszam. Znam Dirka Pape, a moje podświadome musiało właśnie myśleć o nim podczas pisania...
Cytat od Dirka Papke
Jeśli Twoja oferta jest poważna, bardzo bym się cieszył, gdybyś po prostu do mnie zadzwonił, ponieważ wtedy mielibyśmy możliwość prowadzenia merytorycznej dyskusji, a przed wydaniem opinii (które dotychczas opierają się tylko na podanej liczbie procent) moglibyśmy zapoznać się z faktami i dojść do obiektywnej oceny.
To właśnie irytuje mnie tutaj w forum. (Nic personalnego!)
Rzucane są jakieś niesamowicie fantastyczne liczby, a wszystko inne odbywa się poza oczami publiczności. Wygląda to zawsze na wykluczanie krytycznych (być może dobrze poinformowanych) pytających i na odgrywanie skomplikowanego programu sprzedaży. Nie wezmę w tym udziału.
Czym jest przeciwko rozmowie opartej na faktach?
Przykładem byłoby po prostu podanie rodzaju inwestycji. Jeśli chodzi na przykład, o handel walutami, to już informacja, na podstawie której można by badać szczegóły.
Cytat od Dirka Papke
Dlatego należy być bardzo ostrożnym w ogólnych ocenach produktów i raczej ograniczać się do ewentualnych zalet i wad, o ile są znane, ponieważ wtedy szukający pomocy może sam obiektywnie zdecydować, co jest dla niego najlepsze.
Do tej pory interesowała mnie tylko wypowiedź pictona, że można zarobić 2,5% miesięcznie przy najmniejszym ryzyku.
Związek między zwrotem z inwestycji a ryzykiem jest tak ogólnie obowiązujący, jak prawo grawitacji.
Jeśli zatem w dyskusji okazuje się, że chodzi o transakcje Forex, to jest to łatwe do zrozumienia:
Dopóki wszystko idzie dobrze, można dobrze zarabiać przy stosunkowo niewielkich wahaniach.
Cena za to jest ryzyko całkowitej straty, jeśli strategia się osłabi.
Jeśli czytelnik czy potencjalny inwestor to wie, to niech sam zdecyduje, czy chce ignorować to ryzyko, czy nie.
Moja oferta była poważnie skierowana. Ale jeśli chodzi o strategię Forex, jestem raczej sceptyczny. Instytucjonalni inwestorzy zwykle mają część swojego portfela ulokowaną w
waluty i zarządzają nimi za pomocą własnych specjalistów lub zewnętrznych menedżerów o odpowiednich kwalifikacjach.
Znam też kilku, którzy świadomie trzymają się z dala od tego rynku, bo uważają go za stały do handlu.
Pozdrowienia Paule