Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt w rachunku bieżącym czy kredyt polisowy?

Napisany przez b2000
W ciągu 1,5 roku otrzymam wypłatę prywatnej renty (wybór kapitału, jednorazowa wypłata).
Umowa została zawarta 11 lat temu.
W międzyczasie chciałbym zrealizować kilka zakupów, potrzebuję około 10 000 €.
Teraz stoje przed dylematem, czy złożyć wniosek o kredyt ratalny w IngDiba czy zabezpieczyć moją rentę z R&V.
Pod względem historii kredytowej nie mam problemów. IngDiba pobiera 6,7% oprocentowania, a zabezpieczenie prawdopodobnie kosztowałoby 4-5%. Oprocentowanie zabezpieczenia jest naliczane na całą kwotę, podczas gdy w przypadku kredytu ratalnego oprocentowanie naliczane jest tylko od wykorzystanej części.
Co możecie mi doradzić?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Warunki ING-DIBA są stałe i dostępne w internecie. Nie ma opłat wstępnych za kredyt ramowy.

Prawdopodobnie chcesz zabezpieczyć pożyczkę na polisie na życie.
Sprawdź tutaj wiążąco, jakie stopy oferuje firma ubezpieczeniowa na życie?!

Napisany przez Nomik
Czy możesz cokolwiek z LV usunąć? U niektórych ubezpieczycieli jest to możliwe przy określonej sumie i okresie trwania ubezpieczenia!

Napisany przez b2000
Zapytaj konkretnie oprocentowanie w R&V. W jakiś sposób podzielić lub wypłacić część kwoty, nie wynika z warunków umowy.

W zasadzie zawsze można liczyć na ubezpieczenie.

Napisany przez b2000
Dziękuję za wskazówkę dotyczącą „wypłaty”. Byłaby to zapewne częściowy wykup. W ciągu kilku tygodni powinienem otrzymać ofertę..

Stopa procentowa kredytu polisowego w naszym własnym towarzystwie wynosi dumne 6,5%, a w Cashlive 4,09. Jednak to drugie budzi we mnie pewne wątpliwości..
(czy muszę przekazać oryginalną polisę w ręce?)

Napewno jedno jest pewne. Oferta Twojego własnego towarzystwa jest transparentna i w pełni wiesz, jaki oprocentowanie oferują.
Ciekawe, że zewnętrzny dostawca proponuje Ci tańszą ofertę niż własna firma ubezpieczeniowa.

Napisany przez b2000
To byłby dla mnie również najbezpieczniejszy wariant. Ale wtedy płacę odsetki od całej kwoty.

W przypadku kredytu odnawialnego płacę tylko od kwoty, którą wykorzystuję, a w pierwszych miesiącach może to być tylko 3000 euro, w drugiej połowie roku może być to na przykład 8000 euro itp.

Na tę chwilę zdaję sobie sprawę, że w przypadku wykupu częściowego straty mogą być największe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata