Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Karta klienta Breuninger i Schufa.

Napisany przez Thomas.123
Cześć,

karta klienta Breuninger oferuje mi termin płatności do 4 tygodni, działa więc jak karta kredytowa.

Teraz moje pytanie brzmi:
W przypadku Schufy mamy różne wyniki, na przykład jeden dla banków i jeden dla handlu.
Czy ktoś wie, czy karta klienta (z płatnością terminową) wpływa na wynik dla banków czy dla handlu?

Obawiam się, że skoro mam już trzy karty kredytowe, to karta klienta może być traktowana jak karta kredytowa i pogorszyć moje (dobry) 98,x wyniki.

Jeśli karta klienta wpływa tylko na wynik dla handlu, to nie jest to takie złe.

Pozdrowienia, Thomas

Napisany przez 2Escorpio
Z dużym prawdopodobieństwem zostanie to wymienione jako Banki, ponieważ to bardziej lub mniej kredyt konsumencki.

btw: Twój główny wynik zostanie tak czy inaczej wpływ na wynik, więc nie ma znaczenia, czy zapytanie lub wpis jest wymieniony pod banki czy sprzedawców.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Thomas,
miałem kartę Breuninger w przeszłości. Wtedy miała zieloną kartę. Termin płatności wynosił 1 miesiąc, potem pobierano opłatę. Karta Breuninger była widoczna w moim raporcie kredytowym jako tzw. kredyt ramowy. Dlatego też ten kredyt ramowy będzie widoczny w mojej raporcie kredytowej, z której korzystają banki. Można to traktować jak kredyt ramowy, podobnie jak w przypadku Ikei.

Napisany przez Thomas.123
Okej, dzięki.

Napisany przez 2Escorpio
Myślę, że płacenie kartą kredytową jest lepsze, ponieważ daje również termin płatności w ciągu 4 tygodni

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata