Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Nowe oprogramowanie forum WHEN MyBB)

Napisany przez webmaster
Drodzy użytkownicy forum, Portal giełdowy został przeniesiony na nową platformę forum. Potrzebuję informacji zwrotnej, aby rozwiązać ewentualne problemy. Dziękuję za Wasze opinie. Salamander

Napisany przez svx_biker
Sprawdź, czy jednak w starszych postach są problemy z literami specjalnymi - patrz na przykład BCHN. Nie dotyczy to tylko liter ä, ö, ü, ale również kilku liter po nich, które są wyświetlane jako znak zapytania. Niektóre posty są prawie nieczytelne. Czy to jeszcze można naprawić?

Napisany przez Forexyman
Cześć nie było łatwo tu trafić, dopiero gdy dziś sprawdziłem moje e-maile, trochę się wyjaśniło nowe forum wygląda bardzo dobrze z ocenami i gwiazdkami nawet trzeba sobie wiele rzeczy obejrzeć, ale proszę sprawdzić, czy brakuje liter w tekście u mnie brakuje ich, gdy czytam stare posty tutaj Pozdrowienia

Napisany przez webmaster
Cześć, podczas migracji znaki diakrytyczne ä,ö,ü nie zostały poprawnie przeniesione. Zamiast znaków diakrytycznych wyświetlają się hieroglify. Postaram się je przywrócić. Salamandra

Napisany przez Globalist
Jak mogę zapisać nowy link? Po podaniu nowego linku zawsze po 1 sekundzie przechodzę na starą nieprawidłową stronę forum https://www.boersenportal.ch/index.htm?https://www.boersenportal.ch/forum

Napisany przez webmaster
Globalist pisze: Jak mogę zapisać nowy link? Po podaniu nowego linku za każdym razem po jednej sekundzie przechodzę na starą nieprawidłową stronę forum https://www.boersenportal.ch/index.htm?https://www.boersenportal.ch/forum
Istnieje kilka sposobów rozwiązania tego problemu: Wariant-1: Modyfikacja istniejącego linku - Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki - Zmień bezpośrednio link internetowy na https://www.boersenportal.ch. Zostaniesz automatycznie przeniesiony do strony głównej forum. - lub zmień zapisany link internetowy z .../forum/... na .../forums/... Wariant-2: Tworzenie nowego linku ulubionego - Wyczyść pamięć podręczną przeglądarki - Usuń link ulubiony - Zamknij i ponownie uruchom przeglądarkę - Wprowadź https://www.boersenportal.ch - Po uruchomieniu strony dodaj istniejący link do ulubionych. (W ten sposób zostanie zapisany przekierowany link internetowy) Salamander

Napisany przez webmaster
Salamander pisze: Witaj, podczas migracji znaki umlautów ä,ö,ü nie zostały poprawnie przeniesione. Zamiast liter z umlautami wyświetlane są hieroglify. Spróbuję przywrócić poprawne znaki. Salamander
Problem został naprawiony. Wszystkie litery z umlautami (ä, ö ,ü, itp.) oraz znaki specjalne (#, &, itp.) zostały przekształcone w ich oryginalne odpowiedniki. Starsze wpisy są ponownie poprawnie czytelne. Salamander

Napisany przez Globalist
Dziękuję, że teraz działa z linkiem.

Napisany przez Globalist
Może jeszcze jedna informacja zwrotna: na stronie głównej sugeruję jakoś wizualnie oddzielać giełdy od innych tematów, takich jak technika itp. Może jakiś pasek albo kreska.

Napisany przez speedskater
Nowe forum wygląda świetnie. U mnie jednak coś nie działa tak, jak powinno - nowe wpisy nie są odpowiednio oznaczone. Na dole strony z widokiem ogólnym jest legenda ze stosownymi symbolami. Jednakże te symbole nie są widoczne przy poszczególnych tematach. Czy to normalne, czy może to jest problem związany z przeglądarką Firefox? Kolejna sprawa to strzałka przed pewnymi tematami, która prawdopodobnie powinna być linkiem do nowo przeczytanych wpisów (jak wcześniej - mała pomarańczowa strzałka), ale u mnie to właśnie ten znak nie przenosi mnie na koniec. Czy ta strzałka nie jest linkiem? Pozdrawiam, speedskater

Napisany przez Forexyman
Cześć Szybko, jeśli masz na myśli ten rodzaj problemu, to mam też i czekam na poprawkę, poprzednia strona nie jest już numerowana wg zasady kto szuka, znajduje )) pojawiają się takie twory. Pozdrowienia [załącznik=17]

Napisany przez webmaster
Globalist pisze: Może jeszcze jedna informacja zwrotna: na stronie głównej chciałbym jakoś wizualnie oddzielić giełdy od innych tematów jak technika itp. Może jakaś kreska lub belka.
Spróbowałem to zrobić, ustawiłem, ale zauważyłem, że układ forum jest przez to rozdzielony i wprowadza niepokojący efekt wizualny. Dlatego znowu usunąłem to. Salamander

Napisany przez webmaster
Forexyman pisze: Cześć Speed, jeśli mówisz o problemie tego rodzaju, to mam ten sam problem i czekam na poprawki. Poprzednia strona w ogóle nie jest już numerowana, z zasadą kto szuka, ten znajdzie. Pojawiają się takie konstrukcje. Pozdrowienia
Dodatkowa uwaga: W każdym nagłówku tematu istnieje ustawienie tryb struktury drzewa lub tryb struktury tablicy. - W trybie struktury drzewa wyświetlany jest tylko jeden post, pozostałe pojawiają się w strukturze drzewa poniżej postu. - W trybie struktury tablicy wyświetlane są wszystkie posty. Ten zrzut ekranu pokazuje ustawienia po wybraniu trybu struktury drzewa. [attachment=18] Użytkownik może sam wybrać w swoim panelu użytkownika (Twój profil => Zmień opcje) domyślne ustawienie, które preferuje. [attachment=19] Salamander

Napisany przez webmaster
speedskater pisze: Nowe forum wygląda świetnie.
Dziękuję Cytat od speedskater U mnie coś nie działa tak jak powinno, nowe posty nie są odpowiednio oznaczone. Na dole strony z podglądem jest legenda z odpowiednimi symbolami. Te symbole jednak nie są widoczne przy tematach. Czy to normalne, czy problem dotyczy przeglądarki Firefox? Tak, wiem. Ponieważ utworzyłem MOD z ikonami (SWX, DAX, itp.), symbole informujące o nowych postach nie są już widoczne w tej kategorii. Postaram się ponownie zintegrować te symbole i przedstawić je w taki sposób, aby mimo dodatkowych symboli było to zrozumiałe. Wyświetlenie symboli nastąpi... Cytat od speedskater Kolejny problem to strzałka przed pewnymi tematami, która prawdopodobnie powinna być linkiem do nowo przeczytanych postów (jak dawniej mały pomarańczowy strzałka), u mnie ta strzałka jednak nie przenosi mnie na koniec. Czy ta strzałka nie jest linkiem? Potrzebuję więcej informacji. Trochę nie rozumiem tego problemu :-( Salamander

Napisany przez webmaster
speedskater pisze: To, co mi jakoś nie działa, to to, że nowe posty nie są odpowiednio oznaczone. Na dole strony z przeglądem jest legenda z odpowiednimi symbolami. Jednakże te symbole nie pojawiają się przy tematach. Czy to jest normalne, czy może to problem z Firefoxem?
Symbole ponownie są widoczne, więc od razu można zobaczyć, w której kategorii znajdują się nieprzeczytane posty. Cytat od speedskater Kolejny punkt to ten strzałka przed pewnymi tematami powinna być linkiem do nowoprzeczytanych postów (jak wcześniej mały pomarańczowy strzałka), u mnie ta rzecz jednak nie przenosi na koniec. Czy ta strzałka nie jest linkiem? Kliknięcie w strzałkę przenosi czytelnika forum jedynie na początek wątku. Aby przejść do ostatniego postu w wątku, należy kliknąć na link Ostatni post w ostatniej kolumnie. Salamander

Napisany przez svx_biker
Salamander pisze: Kliknięcie na strzałkę prowadzi czytelnika forum tylko do początku tematu. Aby dotrzeć do ostatniego posta w temacie, należy kliknąć link Ostatni post w ostatniej kolumnie.
Niestety, strzałka nie zawsze działa. Podejrzewam, że podczas zmiany systemu informacja o mojej ostatniej lokalizacji została utracona. Gdy teraz coś zostanie napisane w starym poście, nadal nie jestem przy najnowszym wpisie, lecz gdzieś w temacie. Dodatkowo: Właśnie kliknąłem w temat dotyczący Logitecha. Znalazłem się na początku. Prawdopodobnie nie jestem gdzieś w temacie, ale całkowicie straciłem moją pozycję.

Dziękuję Salamandrze za ikony. Są naprawdę ważne dla przejrzystości. Może rzeczywiście tak jak mówi SVX_biker, w wyniku zmiany ostatnie pozycje nie są już zapisywane. Dla mnie to nie jest takie tragiczne i wróci do normy. Jeszcze raz dziękuję za nowe forum Salamander. Pozdrawiam, speedskater

Napisany przez Globalist
Pytanie do firmy Salamander: Czy mogę wyłączyć egipskie hieroglify w tle? Naprawdę razi w oczy. Ponadto sprawiają, że tekst jest trudny do odczytania. Nie wiem, jak innym, ale dla mnie jest to bardzo utrudniające czytanie.

Napisany przez Forexyman
Globalist pisze: Pytanie do Salamandera: Czy mogę gdzieś wyłączyć hyroglify forum w tle? To naprawdę boli w oczy. Ponadto tekst staje się znacznie mniej czytelny. Nie wiem, jak to jest z innymi, ale dla mnie jest to bardzo utrudniające czytanie.
Cześć Trochę jaśniejsze tło mogłoby zadowolić tę skargę, myślę. Uważam, że tło jest w porządku, ale staje się problematyczne, gdy staje się tylko ciemniejsze, jak można zauważyć w niektórych miejscach. Strona główna może pozostać bez zmian, ale strona z wpisami powinna mieć tło w jasnym kolorze, podobne do głównej strony. Pozdrowienia

Napisany przez webmaster
Globalist pisze: Pytanie do Salamandra: Czy mogę wyłączyć hieroglify forum w tle gdzieś. To naprawdę boli w oczy. Ponadto tekst jest znacznie mniej czytelny. Więc nie wiem, jak to jest dla innych, ale to bardzo przeszkadza podczas czytania.
Cześć Globalist, kolor tła zostanie ponownie sprawdzony. Nastąpią zmiany... Pozdrawiam, Salamander

dziękuję salamander. jest naprawdę łatwiej czytać bez znaków. Pozdrowienia, speedskater

Napisany przez Forexyman
Cześć Salamandra Czy mógłbyś ustawić domyślny kolor tła w pokoju czatu na biały (lub inny jasny kolor), ponieważ niektórzy mają problemy z komunikacją przy różnych kolorach tekstu na niebieskim tle? Pozdrowienia

Napisany przez Riepen58
Jasne tło w pokoju czatowym byłoby dobrym rozwiązaniem dla wszystkich.

Napisany przez webmaster
Forexyman pisze: Cześć Salamander Czy możesz ustawić domyślnie kolor tła w pokoju czatu na biały (lub inny jasny kolor), ponieważ niektórzy mają problemy z komunikacją przy różnych kolorach czcionek na niebieskim tle? Pozdrowienia
Cześć, domyślne ustawienia kolorów w oknie czatu zostały dostosowane: - pole dialogowe wejścia jest białe - okno dialogowe czatu jest białe. - kiedy nowy użytkownik dołącza do czatu, komunikat o dołączeniu jest wyświetlany na biało. - domyślny kolor tekstu to czarny. (Ten kolor musi zostać zmieniony przez nowo dołączonego rozmówcę, jeśli inny rozmówca już używa domyślnego koloru czarnego do wysyłania wiadomości). Jeśli domyślne kolory nie są widoczne, należy najpierw wyczyścić pamięć podręczną (lokalna aplikacja Flash) na swoim komputerze. Uruchom poniższy link Wyczyść pamięć podręczną Flash aby najpierw usunąć pamięć podręczną Flash (kroki 1 do 3), aby uzyskać podstawowe ustawienia. Zamknij najpierw czat przed wyczyszczeniem pamięci podręcznej. [attachment=37] Salamander

Napisany przez Forexyman
Cześć Salamander nowa szata graficzna forum wygląda bardzo dobrze i przyjemnie Dziękuję bardzo

Napisany przez Forexyman
Cześć Salamander! Myślę, że wszystko jest znowu w porządku, ale nadal nie można wstawić wykresu. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Forexyman pisze: Cześć Salamander myślę, że wszystko jest znowu w porządku nadal jednak nie można wstawić wykresu Pozdrowienia
dodatkowy błąd to rozdzielanie stron gdy chce się coś nowego napisać, strony już w ogóle nie są rozdzielane, patrz na wątek analizy akcji jako przykład Pozdrowienia

Napisany przez webmaster
Forexyman pisze: Cześć Salamandra Myślę, że teraz wszystko jest w porządku wciąż jednak nie można wstawiać wykresów Pozdrowienia
Od teraz obrazy mogą ponownie być przesyłane. Występował jeszcze mały błąd. [attachment=691] Salamander

Napisany przez webmaster
Forexyman pisze: dodatkowym błędem jest oddzielenie stron jeśli chce się coś nowego napisać, strony już w ogóle nie są dzielone, patrz wątek Analizy Akcji jako przykład
Czy możesz mi przesłać obraz i zaznaczyć na nim dokładnie, co masz na myśli, co powinno być inne. Nie do końca rozumiem problem. Salamander

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata