Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Studia zagraniczne - opłaty za studia

Napisany przez jons93
Następująca sytuacja:

Chciałbym studiować za granicą na uniwersytecie, który pobiera opłatę w wysokości 4000€ za semestr. pożyczka na studia wyniosłaby około 30.000€.
Moje pytanie brzmi, czy w ogóle mogę otrzymać taką pożyczkę, jeśli moi rodzice nie będą za nią ręczyć. Czy potrzebna jest zawsze jakaś forma zabezpieczenia dla pożyczki studenckiej jako dowód?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Pytaliście już niedawno, prawda?
Studia za granicą oparte na kredycie?
Kto za to odpowiada?
Jakie dochody?

Napisany przez jons93
Zarejestrowałem się dziś, więc nie

Dokładnie o to pytałem. Czy można dostać kredyt studencki, nawet jeśli się nie zarabia (tak jak większość studentów) lub nikt nie bierze na siebie odpowiedzialności za spłatę (np. moi rodzice)?
Otrzymywałbym wsparcie finansowe, zależy mi tylko na kredycie na opłaty za studia bez własnych dochodów i bez nikogo, kto by ręczył za mnie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
kredyt studencki za granicą to jednak coś innego niż kredyt studencki w kraju, prawda?

Napisany przez jons93
Nie mam pojęcia, dlatego pytam tutaj ^^

Kredyt chciałbym jednak zaciągnąć w krajowym banku

Napisany przez 2Escorpio
Spróbowałbym tego przez KfW.
Po prostu wpisz w Google kredyt studencki KfW, znajdziesz wiele informacji na ten temat.

Napisany przez a.werndel
jak już wspomniał Escorpio, warto sprawdzić ofertę KfW. Tutaj znalazłem artykuł z porównaniem kredytów, w którym również jest uwzględniona oferta KfW. Studenci często mają lepsze szanse na uzyskanie kredytu, niż im się wydaje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata