Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Dywidenda, kiedy i w jakiej wysokości?

Napisany przez Wendo
Cześć wszystkim,

kto ostatecznie decyduje o wysokości dywidendy, którą otrzymuję na moje akcje w depozycie i kiedy dywidenda zostanie wypłacona?
Dostałem dywidendę za niektóre udziały i za inne nie, dlaczego tak się dzieje?

Napisany przez Suxxess
Ponieważ akcja jest udziałem w firmie, a dywidenda jest wypłatą zysku dla akcjonariuszy, decyduje o tym walne zgromadzenie akcjonariuszy i zarząd firmy.
*Może być wypłacona także ze zysku z lat ubiegłych, jeśli w bieżącym roku nie wypracowano zysku.

Napisany przez Nomik
Dywidenda zostanie wypłacona po zgromadzeniu. Podczas zgromadzenia głównego zostanie podjęta decyzja w sprawie dywidendy. Dywidenda zostanie wypłacona tylko wtedy, gdy akcje znajdują się na koncie w dniu Ex-Tag!

Napisany przez Markus77
Jeśli szukasz aktualnych informacji na temat dywidend, zajrzyj tutaj: Dividendenrendite DAX | MyDividends.de | Anleihen, Dividenden und Rendite
Tutaj znajdziesz informacje o dywidendach z DAX, MDAX, Tec... itp. zawsze aktualne. Na stronie głównej zawsze są również powiadomienia o nietypowych wydarzeniach, takich jak wzrost dywidendy lub spadek.
Zawsze używam tego jako mojej wieczornej lektury

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata