Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Stan konta BSV

Napisany przez rheingeist
Cześć razem

Potrzebuję środków ze swojego BSV na finansowanie.
Czy opłaca się zrezygnować z BSV, aby mieć dostęp do pieniędzy?
Czy można zmniejszyć sumę kredytu hipotecznego, wprowadzić ją do alokacji i pozostawić roszczenie o kredyt hipoteczny.
Czy istnieje inna możliwość?

Potrzebne są pieniądze w 8/14. Otrzymałem również premię mieszkaniową.

Pozdrowienia
reini

Napisany przez C. Andreas
Po prostu zadzwoń do kasy budowlanej i zapytaj, jaką kwotę oszczędności mieszkaniowej trzeba posiadać, aby uzyskać przydział w 08/2014. Następnie ta kwota musi być zmniejszona. Ale uważaj, w niektórych kasach budowlanych może to skutkować utratą premii.

Napisany przez rheingeist
Cześć

Czy mogę wypłacić tylko środki, tak aby nie musieć zwracać premii mieszkaniowej. !

Jak mogę zabezpieczyć swoje roszczenie o pożyczkę.
Moje bank mówi, że nie da się tego zrobić, ponieważ zastawiłem je .
Chciałbym jednak wykorzystać środki jako gotówkę do nowego finansowania.

reini

Napisany przez verschaukelt
Jutro, zastawiona? pożyczka o spłacie odroczonej i związana z nią Umowa Oszczędnościowa Budowy Społeczeństwa (BSV), która musi być oszczędzana lub nawet zasilana po zatwierdzeniu, a po tym zatwierdzeniu spłaca pożyczkę? W takim przypadku rzeczywiście nie można po prostu wypowiedzieć umowy, ponieważ BSV służy jako zabezpieczenie i jest integralną częścią umowy pożyczki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli BSV został zabezpieczony, bank po swojej stronie nic nie zrobi. Najpierw trzeba uzyskać zgodę BSV jako zabezpieczenia. To wyłącznie decyzja banku, czy się zgodzi czy nie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata