Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę otrzymać kredyt?

Napisany przez siebenstein
Cześć,
najpierw kilka informacji na temat mojej/naszej sytuacji. Mieszkamy w domu jednorodzinnym (własność) i płacimy miesięcznie 865,- euro na spłaty i odsetki. Niestety popełniliśmy błąd i następnie wzięliśmy kilka mniejszych kredytów, aby poprawić coś jeszcze w domu, zamiast wziąć większy kredyt (tutaj płacimy miesięcznie 532,- euro). Dotrzymujemy tych płatności. Teraz chcielibyśmy połączyć te kredyty (zadłużenie pozostałe około 25.000 euro) i dodatkowo wziąć 10.000 euro, aby mieć lepszy przegląd sytuacji finansowej i móc zainwestować ponownie.
Jeśli chodzi o dochody: mąż pracuje w tej samej firmie od 1998 roku, zarobek 2450,- netto, zasiłek rodzinny na 3 dzieci 558,- Żona obecnie jest na urlopie rodzicielskim, otrzymując zasiłek rodzicielski i dopłatę do składki na ubezpieczenie zdrowotne w wysokości 1057,- euro. Mamy już potwierdzenie od pracodawcy, że od lipca 2014 roku będzie zatrudnienie na pełny etat.
Czy istnieje bank, który finansowałby teraz albo całą kwotę łączną, albo 10.000 euro? Prace przy domu są dość pilne (ostatni sztorm pokazał, jak bardzo).

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi i jestem ciekawy!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy pozostały kapitał wszystkich kredytów wynosi 35 000 EUR?

Całkowity pozostały dług z kredytów ratalnych wynosi około 25000 euro.
Na razie nie planujemy finansować domu (Pozostały dług wynosi około 140 000 euro przy wartości nieruchomości wynoszącej około 190 000 euro).

Cześć Pani Siebenstein, jak już wspomniano, w przypadku negatywnej oceny kredytowej zewnętrzne kredyty ratalne są trudne do uzyskania. Jeśli już, to tylko za pośrednictwem własnego banku.
W przeciwnym razie technicznie możliwe jest spłacenie wszystkich pożyczek (kredytów hipotecznych i kredytów ratalnych). Jednak musiałaby Pani wtedy zapłacić odszkodowanie za wcześniejszą spłatę kredytów hipotecznych. I wtedy pojawia się pytanie, czy naprawdę to się opłaca.

Ehm brak negatywnego wpisu w Schufa!!!! Po prostu... no właściwie tylko u Creditreform, bo miałem sprzeczkę z handlowcem o 50 euro, który to przekazał sprawę firmie windykacyjnej, a ja zapłaciłem po otrzymaniu pisma, bo opłacało się uniknąć opłat adwokata. Strasznie irytujące!!

Napisany przez Geldklemme
Czy masz może ubezpieczenie na życie z kapitałem? Ubezpieczenia na życie są wciąż bardzo popularne, nie tylko ze względu na stare tradycje. Można również wziąć kredyt polisowy na swoje ubezpieczenie na życie. Takie kredyty nie biorą pod uwagę zdolności kredytowej pożyczkobiorcy, ponieważ ubezpieczyciele już znają swoich klientów lub mają część ich pieniędzy w swoim sejfie, można powiedzieć. Oprocentowanie zaczyna się od 4,5 procenta.

Wiele banki sprawdzają również Creditreform przy każdym zapytaniu.
Dlatego do tej pory niestety również u Państwa to nie powiodło się.
Bo kwota 50 EUR to naprawdę nie jest dużo.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata