Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Tanie połączenie internetowe z coraz większą przepustowością?

Napisany przez IstaG
Tani dostęp do Internetu kosztuje już od wielu lat 30 euro. Jednak oferuje się coraz więcej usług. Czy ten trend będzie się kontynuował, czy dostawcy w końcu natrafią na jakieś granice?

Napisany przez luisa
Telekom niedawno podał to na stół i powiedział, że tak dalej być nie może. Nic dziwnego, biorąc pod uwagę ilość danych generowanych codziennie przez streaming wideo, Facebooka itp. Sądzę, że w kolejnych latach ceny wzrosną, a pakiety z ograniczeniami danych zmierzają w innym kierunku.

Napisany przez tuulos
Tutaj mam inne zdanie. Infrastruktura jest ciągle rozbudowywana i nie miałoby sensu ponownie ograniczać klientów w przyszłości. Myślę, że w dużej mierze obecne oferty pozostaną takie jak są teraz. Przewiduję również, że w przyszłości zostaną wprowadzone jeszcze bardziej korzystne i szybsze opcje w zakresie internetu mobilnego.

Napisany przez Saskia63

Jestem innego zdania. Sieci są coraz lepiej rozbudowywane i nie miałoby sensu ograniczanie klientów w późniejszym czasie. Myślę, że ogólnie oferty, takie jakie są teraz, pozostaną niezmienione. Sądzę również, że w przyszłości będą oferowane jeszcze bardziej przystępne i szybsze warianty internetu mobilnego.

Tak również sądzę. Wszystko inne po prostu nie ma sensu, ponieważ jeśli większość dostawców podnosi ceny, z konkurencyjnych powodów zawsze pojawi się startup, który zaoferuje podobne usługi za mniejsze pieniądze.

Napisany przez Goblinork
No więc granice są praktycznie osiągnięte, ale w bliskiej przyszłości oczywiście nastąpi rozbudowa możliwości sieciowych, co pozwoli nam osiągnąć 100-krotnie większą teoretyczną wydajność. Więcej informacji tutaj...

Napisany przez dschimi
I przede wszystkim pojawia się pytanie, kto naprawdę dzisiaj wykorzystuje pełnię łącza 100 Mbit.

Ja osobiście jestem zadowolony z mojego łącza 30 Mbit i spędzam w internecie cały czas.

Trzeba już trochę się napracować :-)

Napisany przez Heinzi34
Na pewno istnieją ograniczenia, ponieważ aktualnie ułożone kable raczej nie zostaną wymienione na całym terenie Niemiec. Wątpię, abyśmy osiągnęli znacznie większe prędkości niż 100 Mbit/s w najbliższym czasie.

Napisany przez Geld12
Ja natomiast uważam, że w ciągu najbliższych lat ugruntowani dostawcy będą coraz bardziej narażeni na konkurencję, również ze strony darmowych sieci, które coraz bardziej się rozprzestrzeniają w dużych miastach i są coraz bardziej używane przez coraz więcej ludzi, również w duchu idei ekonomii współdzielenia. Dlatego wkrótce dostawcy będą konkurować ze sobą oferując coraz niższe ceny.

Napisany przez gruberclaudia
30 euro jest już dość wysoką ceną, ja płacę 20, LTE i nielimitowane połączenia, T-Mobile...

Napisany przez ADMCI4

30 euro jest już dość wysoką ceną, płacę 20, LTE i nielimitowane, T-Mobile...

Ale pewnie masz ograniczenie prędkości po 1GB pomimo LTE, czyż nie?

Napisany przez DagobertDuck
Na obecnej poziomie prawdopodobnie będziemy przeżywać pewien okres stagnacji, ale w ciągu najbliższych 5 lat bez podwyżek cen będziemy doświadczać jeszcze większej wydajności, ponadto coraz więcej ludzi w Niemczech będzie miało korzyść z tych bardzo szybkich usług. Twierdzenie, że konieczne jest podniesienie kosztów i że linie nie są wystarczające, by zadowolić wszystkich klientów, jest bzdurą.

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=DagobertDuck">
i to, że przewody nie wystarczają już, aby zaspokoić wszystkich klientów w satysfakcjonujący sposób, to bzdura.
[/cytat]
Tak i nie. Częściowo przewody są już przeciążone, ale to nie ma większego znaczenia... przeprowadzenie kolejnego kabla światłowodowego przez obecnie istniejący kanał kablowy nie kosztuje wiele.

Istnieją jednak dwa główne problemy, a są nimi przewody miedziane prowadzące od rozdzielacza do poszczególnych domów. Chociaż nie są one przeciążone, ograniczają prędkość... dlatego wszystkie musiałyby zostać zastąpione szklanym włóknem... dla prawie każdego domu... a to byłoby bardzo drogie.

Kolejnym dużym problemem są przewody transoceaniczne... częściowo są one całkowicie przeciążone (co jest obecnie zauważalne już w Australii). Ponieważ jest to niezwykle kosztowne, aby położyć dodatkowe kable transoceaniczne oraz z uwagi na to, że dotyczy to wielu krajów, nikt nie czuje się za to odpowiedzialny i może to kiedyś stać się problemem.

Dodatkowo dochodzi oczywiście dalszy rozwój w obszarach, gdzie dotąd nie było dostępu do DSL lub gdzie dostęp był bardzo powolny, ale nie ma to nic wspólnego z ilością danych.

Napisany przez florianmeier
Ponadto obecna techniczna przewaga Kabeldeutschland polega na tym, że za pośrednictwem koaksjalnego przewodu można osiągnąć wyższe przepustowości. Wkrótce w całym kraju będzie dostępne łącze DSL 100 000. 32 000 powinno już teraz działać na terenie całego kraju tam, gdzie jest dostępne KD.

W przypadku dwóch miedzianych kabli operatora Telekom, wszystko zależy od odległości do centrali telefonicznej. Jeśli jesteś zbyt daleko, prędkość internetu będzie znacząco spadać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata