Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Opcje binarne - doświadczenia, rekomendacje, wskazówki

Napisany przez Christoph
Witajcie,

zacząłem powoli interesować się opcjami binarnymi. Znalazłem już kilka wpisów na forum i używając Google. Niestety jako zupełny nowicjusz mam trudności z rozróżnieniem, która strona lub który dostawca jest godny zaufania. Zainteresowałem się szczególnie Bankiem de Swiss, gdzie można zacząć już od depozytu w wysokości zaledwie 100 euro. Ponadto minimalna kwota inwestycji na jednym handlu wynosi 5 euro, co jest bardzo niską kwotą. Myślę, że byłoby to bardzo interesujące dla mnie jako początkującego.

Czy ktoś z Was ma już doświadczenia z Bankiem de Swiss? (Słyszałem o błędnych godzinach, wykresach kopiowanych z innych stron i złej moralności wypłat). Gdzie mógłbym zdobyć sensowną i rzetelną wiedzę podstawową? Czy istnieje coś, o czym powinienem pamiętać? Bylibyście może nawet przeciwni mojemu zamiarowi?

Z góry dziękuję!

Napisany przez dschimi
Cześć Christoph,

Zdecydowałeś się na Banc de Swiss, to na pewno dobry wybór.

Ja bym jednak powiedział, że na początku najważniejsze jest nabranie wyczucia.

Teraz nie chodzi nawet o minimalny depozyt w wysokości 100,- tylko o podstawy.

Nawet 100,- zniknie bardzo szybko, jeśli podejdzie się do tego źle :-)

Zdecydowanie powinieneś przeczytać trochę o najpopularniejszych brokerach i podjąć decyzję. Pamiętaj, że na stronie www.binaereoptionenonline.net znajdziesz miłą prezentację z szybkimi informacjami.

Na przykład możesz przeczytać relację z doświadczenia z Banc de Swiss --> tutaj

Ja osobiście byłem przez bardzo długi czas związany z Banc de Binary i byłem również zadowolony. Jednak początkującym niekoniecznie bym go polecał.

Napisany przez Christoph
Cześć dschimi,

Dziękuję za odpowiedź. W międzyczasie trochę się zaznajomiłem. Czy jako początkującemu bardziej poleciłbyś mi handel Call/Put czy handel 60 sekund? Ponieważ opinie na ten temat niestety się nieco różnią. Osobiście uważam, że handel Call/Put byłby trochę łatwiejszy do oceny.

Jeśli teraz wejdę 10 minut przed zamknięciem > postawię na Put > transakcja zakończy się rosnącym kursem, który jednak będzie poniżej mojej początkowej ceny, ale nadal powyżej ceny wejścia w dzień > czy to oznaczałoby, że wygrałem?

Dziękuję za pomoc!

Napisany przez dschimi
Moim zdaniem strategia niekoniecznie decyduje o sukcesie lub niepowodzeniu.

Jednak uważam, że handel 60-sekundowy niesie ze sobą większe ryzyko. Zgadzam się z tobą i poleciłbym raczej opcje Call/Put.

Możesz jednak łatwo przetestować to przez kilka tygodni na kontach demonstracyjnych i potem podjąć decyzję.

Napisany przez Christoph
Ja, widzę również duże ryzyko związkane z handlem 60-sekundowym.
Zarejestrowałem się już w BdS i chciałem otworzyć tam konto demo za pośrednictwem czatu na żywo. Następnie nagle chcieli ode mnie koniecznie usłyszeć głos telefonicznie i zaczęli stosować terror telefoniczny. To sprawiło, że stałem się nieco podejrzliwy. Czy masz doświadczenie z kontami demo innych banków?
(Przepraszam za głupie pytania!)

Napisany przez ADMCI4
Wszystkie te filmy reklamowe sugerują, że wszystko jest bardzo proste, moim zdaniem to po prostu hazard.

Napisany przez benhuebner

Ja, także uważam, że handel 60-sekundowy wiąże się z dużym ryzykiem.
Już zarejestrowałem się w BDS i chciałem otworzyć tam konto demonstracyjne za pośrednictwem czatu na żywo. Niedługo potem nalegali, żebym koniecznie porozmawiał z nimi telefonicznie i zaczęli uprzykrzać mi życie telefonicznie. To sprawiło, że zacząłem być nieco podejrzliwy
Czy masz doświadczenie z kontami demonstracyjnymi innych banków?

(Przepraszam za głupie pytania!)
Cześć, konto demo można założyć na przykład w Binary lub Marketworld, nawet bez depozytu!

Odradzałbym BDS, bardzo się pogorszyli, lepiej ETX lub 24Option na przykład!

60 sekund są raczej przeznaczone do wyciągnięcia pieniędzy początkującym, poza tym brokeraom jest łatwo oszukiwać klientów drobnymi manipulacjami kursów!

Kiedy teraz wejdę dziesięć minut przed zamknięciem > postawię na Put > handel zostanie zamknięty z rosnącym kursem, który jednak jest poniżej mojego osobistego kursu początkowego, ale nad kursami wejściowymi z dnia > czy wtedy bym wygrał?

Jeśli obstawiasz rosnący kurs, musisz kupić opcję Call! I nie, początkowy kurs dnia jest zupełnie obojętny, decydujący jest twój kurs wejściowy!

Jeszcze jedna wskazówka, jeśli szukasz dobrej strategii handlowej, oto krótki film instruktażowy:

https://www.youtube.com/watch?v=atEmcWvv6oA

Napisany przez Hansjuergen
Cześć wszystkim,

Uważam, że dostawca nie odgrywa ważnej roli.

W gruncie rzeczy wszyscy robią to samo.

W przypadku małych brokerów może się zdarzyć, że opcje nie są dostępne szybko do handlu, straciłem dużo pieniędzy na 60-sekundowych transakcjach, mimo wielu strategii, co mogę powiedzieć... nauczyłem się na tym.

Znalazłem sobie coacha i znalazłem, który nauczył mnie, że wiele rzeczy nie zależy od strategii, ale od mnie samego.

Po złożeniu 2 deklaracji podatkowych moje zyski są tak duże, że mogę z nich żyć, to może nie są miliony, ale jestem wolny.

Zmniejszyłem moje zarządzanie ryzykiem i kapitałem, ponieważ mam wystarczająco dużo pieniędzy do życia, i nie stosuję bardziej agresywnych metod, ponieważ osiągnąłem swój cel.

Dziękuję Wam, Spielvogel :-)

Kiedyś znajdę sposób, aby się odwdzięczyć.

Najlepsze pozdrowienia dla wszystkich,

H.J.M. *Privatier

X nie poddawaj się
X nie kontynuuj, jeśli niczego nowego się nie nauczyłeś

Witajcie wszyscy,

Uważam, że dostawca nie odgrywa wielkiej roli.

W gruncie rzeczy wszyscy robią to samo.

W przypadku mniejszych brokerów może się jednak zdarzyć, że opcje nie są tak szybko handlowalne, straciłem sporo pieniędzy na 60-sekundowych transakcjach,
mimo wielu strategii, co mogę powiedzieć... nauczyłem się na błędach.

Znalazłem sobie coacha i udało mi się znaleźć kogoś,
kto nauczył mnie, że wiele rzeczy nie zależy od strategii,
ale ode mnie samego.

Teraz po 2 rocznych rozliczeniach podatkowych mam tak dobrze na plusie, że mogę utrzymać się z zysków, to może nie są miliony, ale jestem wolny

Zmniejszyłem ryzyko i zarządzanie pieniędzmi,
ponieważ mam wystarczająco dużo do życia, i nie wykonuję już bardziej agresywnych metod, ponieważ osiągnąłem swój cel.

Dziękuję Ci, Spielvogel :-)

Kiedyś znajdę sposób, aby się odwdzięczyć

Pozdrowienia dla wszystkich,

H.J.M. *Emeryt

X nie poddawaj się
X nie kontynuuj, jeśli nic nowego się nie nauczyłeś

Masz rację, ale istnieje jednak dość duże różnice między brokerami, zaczynając od czasu realizacji, ale dotyczy to przede wszystkim wsparcia i szybkości wypłacania!

Jeszcze jedna wskazówka: Uważajcie na bonusy od brokerów, prawie wszyscy wymagają długotrwałego handlu, zanim będziesz mógł wypłacić pieniądze, zawsze najpierw zapytaj o warunki bonusowe, a następnie zdecyduj czy akceptujesz bonus!

Napisany przez Hansjuergen
Ja, to prawda, całkowicie się zgadza.

Jestem u kilku brokerów, a większość z nich wymagała, że przed wypłatą
trzeba osiągnąć wolumen handlowy odpowiadający co najmniej 10-krotności depozytu. W jednej z firm brokerskich dostałem nawet 200 procent bonusu w dniu promocyjnym, na depozyt w wysokości 2500 USD, ale warunki były bardzo surowe:
Brak wypłaty
poniżej wolumenu handlowego 50 000 USD
Kwota wypłaty mogła wynosić maksymalnie 50 procent wartości konta, co wydało mi się podejrzane.
Ale wszystko dobrze się skończyło, a zgodnie z moim doradcą
Nie ma potrzeby kolejnych depozytów - handluje się tylko z pierwszym depozytem,
a wypłata jest możliwa najwcześniej po roku,
i nie poniżej 10 000 USD.

To dosyć sporo. Jeśli zrezygnujesz z bonusu, wypłata u brokera zajmuje od 3 do 10 dni roboczych,
a w większości brokerów można szybko wypłacić, ale niektórzy pobierają opłatę, w moich przypadkach opłata stała za wypłatę wynosi między 0 a 50 euro

Polecam każdemu początkującemu, aby przed rozpoczęciem handlu zakupił dwa, trzy lub cztery książki psychologiczne.

To was naprawdę pomoże.

Tak, zgadza się w pełni.

Mogę jedynie zalecić każdemu początkującemu, aby przed rozpoczęciem handlu zakupił dwa, trzy lub cztery książki z zakresu psychologii.

To was naprawdę pomaga

I przede wszystkim zacznij od małych kwot, najpierw zbuduj zaufanie do swojej strategii handlowej na koncie demo (min. 1 miesiąc, jeśli jesteś uczciwy), a następnie zacznij handlować najmniejszymi możliwymi kwotami, nawet jeśli przez kilka dni sytuacja wygląda źle. Dopiero gdy jesteś pewny swojej strategii handlowej, zacznij stopniowo zwiększać stawkę, ale nigdy nie przekraczaj 5% całego kapitału! To pomaga nauczyć się kontrolować swoje emocje, przy czym ich wpływ oczywiście (prawie) wykładniczo rośnie wraz z kwotami, którymi handlujesz! Przeczytanie jednej lub kilku książek z psychologii z pewnością też nie zaszkodzi!

Cześć ponownie,

o Banc de Swiss słyszałem już wiele złego, więc zdecydowanie odradzam!

Oto wideo o moim ulubionym brokerze, którego używam od 2 lat i jestem bardziej niż zadowolony, wypłaty zazwyczaj trwają od 1 do 3 dni roboczych!

W tym wideo pokazuję też krótko moją główną strategię handlu opcjami binarnymi!

Napisany przez Miana
Mogę tylko powiedzieć o BDSwiss, że skrypty ciągle zawieszają się i niestety ciągle dostaje się do nich telefonicznie.

Napisany przez franzi.behrens
Nie miałem dobrych doświadczeń z tą samą zaprogramowaną oprogramowaniem wszędzie.... Teraz jestem o jedno doświadczenie bogatszy, a to jest najważniejsze...

Nie miałem dobrych doświadczeń, wszędzie ta sama zaprogramowana oprogramowanie.....
Teraz jestem o doświadczenie bogatszy, a to jest najważniejsze...

Ostatecznie istnieje 3 główne platformy dla brokerów binarnych oraz kilka z własną platformą (np. marketworld, Stockpair) - Jeśli jednak mówisz o oprogramowaniu do handlu, czyli automatycznym oprogramowaniu do handlu opcjami binarnymi, to niemal całkowicie się zgadzam, 99 z 100 narzędzi oprogramowania pustoszy konto pierwszego dnia! A ten 1, który tego nie robi, kosztuje Twoje pieniądze! (I nie jest powiedziane, że generuje zyski!) - Więc jeśli chodzi o opcje binarne, to albo ręcznie handlować, albo bardzo ostrożnie testować oprogramowanie! (Nie ma sensu testować darmowego oprogramowania, jeśli oprogramowanie jest dobre, wkłada się w nie tak dużo pracy, że nie może być darmowe.)

Napisany przez franzi.behrens
Dziękuję za odpowiedź, dziś znowu coś nowego się nauczyłem ?

Masz jakieś dobre niezależne strony, na których mógłbym poczytać? Trochę jednak mam jeszcze zainteresowania ?

Tylko zawsze trzeba tak wiele czasu poświęcić na przeglądanie wszystkich forów -.-

Cześć,

Próbuję podsumować moje doświadczenia na swoim kanale na YouTube i mojej stronie internetowej. W innym przypadku gorąco polecam Scalp-trading.com - zajmują się niezależnymi opcjami binarnymi, ale wszystkim związanym z tradingiem, analizą wykresów i wiele więcej!

Mam nadzieję, że to pomoże!

Napisany przez Avaladim
Moje doświadczenia z 10Trade są pozytywne. Jestem zadowolony z warunków, a platforma internetowa pomaga traderom na każdym poziomie osiągnąć maksymalne wypłaty z 10Trade za pomocą wygodnych narzędzi handlowych.

Napisany przez SelfishBoy

Moje doświadczenia z 10Trade są pozytywne. Jestem zadowolony/a z warunków, a platforma internetowa pomaga traderom na każdym poziomie osiągnąć maksymalne wypłaty z pomocą wygodnych narzędzi handlowych.

Cześć!
Znalazłem/am na Twojej stronie doświadczenia z Banc de Swiss i chciałbym po prostu powiedzieć dziękuję za link. Jestem całkiem zadowolony/a z warunków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata