Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zakup finansowania domu przez 4 osoby.

Napisany przez Ph03nix84
Cześć.

Mam pewną sprawę i mam nadzieję, że możecie mi w tym pomóc.

Ja, moja narzeczona, jej matka i partner życiowy planujemy zakup domu dwurodzinnego.

Dlatego musimy wziąć kredyt w banku. Niestety partner matki mojej narzeczonej ma wpis w bazie danych SCHUFA i długi w wysokości czterocyfrowej.

Wszyscy czterej chcemy dokonać zakupu finansowanego. W jakim stopniu może to nie być zatwierdzone, ponieważ jeden z nas ma wpis w bazie SCHUFA, czy banki mogą również zrobić wyjątki i zatwierdzić mimo tego, że jest trzech innych osób, które będą spłacać dług???!!!

I jak dużo własnego kapitału jest wymagane w takiej sytuacji??

Wszyscy czterej pracujemy.

Dziękuję z góry.

Pozdrawiam

Napisany przez MichaelBoth
Cześć,

Jeśli wszystko inne się zgadza, finansowanie powinno być możliwe. Najłatwiej będzie, jeśli osoba obciążona w SCHUFA w ogóle nie pojawi się jako kupujący.

Co do kapitału własnego: im więcej, tym lepiej, ale przynajmniej pokryć koszty zakupu.

Jeśli chcesz, możemy umówić się na bezpłatną konsultację online. Po prostu napisz do mnie.

Pozdrowienia

Michael Both
Ekspert ds. finansowania budowy

Napisany przez Guenter_F
Podzielam zdanie mojego poprzednika. Jeśli bank odmawia kredytu tylko ze względu na wpis do SCHUFA, wydaje się to trochę podejrzane.
Faktycznie jednak najlepiej byłoby, gdyby partner życiowy najpierw uregulował/opracował swoje sprawy co do wpisu w SCHUFA, jeśli to możliwe.

Bank zawsze chętnie widzi wkład własny. Każdy bank ma tu inne wymagania/wizje, ale około 20 % nie byłoby - moim zdaniem - bez znaczenia.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Ph03nix84,

Generalnie mógłby nawet wystąpić jako kupujący, ale zapewne nie otrzymałby zobowiązania finansowego. To również nie ma sensu, ponieważ wybór banków akceptujących kredytobiorcę z negatywnym wpisem w Schufie jest bardzo, bardzo ograniczony, co uniemożliwia uzyskanie najlepszych warunków.

Powinniście rozważyć złożenie wniosku o finansowanie przez 3 kredytobiorców. Czy jest on właścicielem, nie ma dużego znaczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata