Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Pieniądze na karcie przedpłaconej nie są już uwalniane.

Napisany przez Fishersfritz
Cześć ludzie,

około 3 tygodnie temu zamówiłem coś przez internet, ale nie mogłem tego dostać. Niestety, na mojej karcie prepaid MasterCard (MyWireCard) zarezerwowano pieniądze. Skontaktowałem się z pomocą techniczną MyWireCard przez czat i powiedziano mi, że po tygodniu będę mógł ponownie uzyskać dostęp do pieniędzy. Po upływie tygodnia pieniądze wciąż były zarezerwowane, więc skontaktowałem się ponownie z pomocą techniczną, gdzie powiedziano mi, że muszę skontaktować się z handlowcem, aby ten anulował rezerwację. Z kolei handlowiec powiedział, że nie musi tego robić, ponieważ pieniądze zostaną zwrócone automatycznie przez firmę kart kredytowych. Napisałem teraz skargę e-mailem i nie otrzymałem reakcji.

Czy ktoś ma pomysł, jak odzyskać moje pieniądze? Mam nadzieję, że możecie pomóc.

Napisany przez tuulos
To jest trudna sytuacja. W zasadzie rezerwacja powinna wygasnąć w ciągu 7 dni, jeśli kwota nie zostanie pobrana z jakiegoś powodu. Co jeszcze dziwniejsze, to że otrzymałeś sprzeczne informacje od firmy kart kredytowych. Jeśli żadne pieniądze nie przeszły do sprzedawcy, to prawdopodobnie niewiele może zrobić, dlaczego więc miałby ponownie rezerwować kwotę? Czy wycofałeś się z zakupu czy jak się skończyła twoja wymiana z handlowcem? Zalecam najpierw zwrócenie się w formie pisemnej listem poleconym do zarządu i żądanie wyjaśnień.

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

błąd tutaj polega na 1 tygodniu. Sprzedawca pyta o pewną kwotę na karcie kredytowej i wraz z tą prośbą kwota ta zostaje zablokowana na karcie kredytowej.

Teraz sprzedawca ma 30 dni na rozliczenie tej kwoty. Jeśli nie zrobi tego w ciągu następnych 30 dni, kwota zostanie ponownie odblokowana.

Alternatywnie sprzedawca może również ręcznie odblokować, zmienić itp. Bank nie może nic zrobić, dopóki nie ma oszustwa lub podobnego. Takie procedury / działania są właśnie istotą karty kredytowej.

W przypadku zwykłej karty kredytowej zazwyczaj nawet nie zauważylibyśmy takiej procedury, ponieważ zarezerwowana kwota nie jest pobierana z konta. W przypadku karty przedpłaconej jest to oczywiście wada.

Pozdrowienia, escorpio

Napisany przez Fishersfritz
Dziękuję Escorpio, nie wiedziałem o tym. Wygląda na to, że będę musiał jeszcze poczekać 9 dni, ponieważ sprzedawca jakoś nie może anulować rezerwacji.

Napisany przez 2Escorpio

Dziękuję Escorpio, nie wiedziałem o tym. Wygląda na to, że będę musiał poczekać kolejne 9 dni, ponieważ sprzedawca jakoś nie może zrezygnować z rezerwacji.

Będę raczej twierdzić, że po prostu nie próbował ;-) To nie jest trudne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata