- ndz sty 12, 2014 11:48 am
Hallo
jestem tutaj nowy i mam dość duży problem, proszę o szybkie odpowiedzi.
W dniu 02.01 złożyłem wniosek o finansowanie u dr. Kleina i wybrałem Ingę Dibę, dostarczając wszystkie dokumenty bezpośrednio, a jedne dopiero 06.01.
06.01 porównałem także i dla pewności zrobiłem to samo w Interhyp i wybrałem Volksbank.
Już 07.01 dostałem akceptację od Volksbank, umówiliśmy się na 10.01, gdzie podpisaliśmy umowę z bankiem, w tym wniosek o 50000€
dla Kvw Bank. Wszystko poszło naprawdę szybko.
Tego dnia wracamy do domu i znajdujemy listem również zgodę i wszystkie dokumenty od Diby.
Przeczytaliśmy, że w wniosku o 50000€ dla Kvw Bank jest informacja, że w Kfw można ubiegać się o to tylko raz.
Dokumentów od Diby nie mamy i nie chcemy ich podpisać.
Teraz dopiero zdałem sobie sprawę, że od razu przy pierwszych spotkaniach podczas wnioskowania zostało złożone to wyłączenie. Czy można jeszcze to wycofać?
Moja żona i ja z obu firm zrobiliśmy to tylko dla pewności akceptacji, a nie z powodu oprocentowania.
Podjęliśmy także tylko tę jedną akceptację.
Pytanie:
Czy można szybko zmienić bank finansujący w Kfw Bank? Czy to jest możliwe?
Czy można zrezygnować z Kfw Bank i dopisać 50000€ do kredytu głównego?
Mamy bardzo dobrą zdolność kredytową.
Podpisałem umowę w piątek 10.01 popołudniu, a jutro jest poniedziałek 13.01 i od samego rana chcę zadzwonić do Volksbank i znaleźć wspólne rozwiązanie.
Umowa nie została jeszcze podpisana przez bank.
Nasz notariusz został już poinformowany przez Volksbank, że są bankiem finansującym.
W czwartek 16.01 mamy termin notarialny z uwagi na wpis do księgi wieczystej.
Kto może mi szybko pomóc dobrym poradnictwem.
Chodzi o mieszkanie i całkowite finansowanie przekraczające 109000€.
Dziękuję
jestem tutaj nowy i mam dość duży problem, proszę o szybkie odpowiedzi.
W dniu 02.01 złożyłem wniosek o finansowanie u dr. Kleina i wybrałem Ingę Dibę, dostarczając wszystkie dokumenty bezpośrednio, a jedne dopiero 06.01.
06.01 porównałem także i dla pewności zrobiłem to samo w Interhyp i wybrałem Volksbank.
Już 07.01 dostałem akceptację od Volksbank, umówiliśmy się na 10.01, gdzie podpisaliśmy umowę z bankiem, w tym wniosek o 50000€
dla Kvw Bank. Wszystko poszło naprawdę szybko.
Tego dnia wracamy do domu i znajdujemy listem również zgodę i wszystkie dokumenty od Diby.
Przeczytaliśmy, że w wniosku o 50000€ dla Kvw Bank jest informacja, że w Kfw można ubiegać się o to tylko raz.
Dokumentów od Diby nie mamy i nie chcemy ich podpisać.
Teraz dopiero zdałem sobie sprawę, że od razu przy pierwszych spotkaniach podczas wnioskowania zostało złożone to wyłączenie. Czy można jeszcze to wycofać?
Moja żona i ja z obu firm zrobiliśmy to tylko dla pewności akceptacji, a nie z powodu oprocentowania.
Podjęliśmy także tylko tę jedną akceptację.
Pytanie:
Czy można szybko zmienić bank finansujący w Kfw Bank? Czy to jest możliwe?
Czy można zrezygnować z Kfw Bank i dopisać 50000€ do kredytu głównego?
Mamy bardzo dobrą zdolność kredytową.
Podpisałem umowę w piątek 10.01 popołudniu, a jutro jest poniedziałek 13.01 i od samego rana chcę zadzwonić do Volksbank i znaleźć wspólne rozwiązanie.
Umowa nie została jeszcze podpisana przez bank.
Nasz notariusz został już poinformowany przez Volksbank, że są bankiem finansującym.
W czwartek 16.01 mamy termin notarialny z uwagi na wpis do księgi wieczystej.
Kto może mi szybko pomóc dobrym poradnictwem.
Chodzi o mieszkanie i całkowite finansowanie przekraczające 109000€.
Dziękuję