Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy istnieją kredyty ratalne z zmienną stopą procentową, która zmienia się w zależności od sytuacji gospodarczej?

Napisany przez ADMCI4
Jak już wiele razy, jestem zirytowany tym, że wziąłem kredyt ratalny w Sparkasse
na tak horrendalnie wysoki oprocentowanie.
Płacę nieskończenie wiele odsetek, zanim cokolwiek zostanie spłacone. Chciałbym przenieść kredyt, ponieważ teraz oczywiście jest znacznie tańszy.
Znalazłem już banki, które są o wiele tańsze niż moja Sparkasse.
Chciałbym również dowiedzieć się, czy ogólnie jest możliwe wzięcie kredytu, którego stopa procentowa automatycznie dostosowuje się, gdy ogólnie spada poziom oprocentowania.
Oczywiście mogłoby to działać również w drugą stronę, czyli gdyby stopy procentowe wzrosły, ale przynajmniej w tej chwili jest to raczej wykluczone.

Kto może mi pomóc, dostarczając informacji?

Pozdrowienia, Makrobi

Re: Czy istnieją kredyty ratalne z zmienną stopą procentową, która zmienia się w zależności od sytuacji gospodarczej?

Napisany przez 6Bankkaufmann
kredyt ratalny z zmiennymi odsetkami sam w sobie jest sprzeczny, ponieważ kredyt ratalny ma ustalony okres spłaty. Natomiast możliwy jest kredyt ramowy bez ustalonego okresu spłaty, gdzie odsetki są zmienne. Jest to również dobra forma zaciągnięcia kredytu, ponieważ pozwala elastycznie dostosować spłatę, nawet jeśli trzeba będzie sięgnać głęboko.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata