Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z negatywnym wpisem

Napisany przez O.Gumlich
Cześć Forum, szukam sposobu na uzyskanie finansowania budowlanego pomimo negatywnego wpisu w rejestrze Schufa, który został jednak udokumentowanie załatwiony w 2011 roku. Wiele banków już odmówiło z powodu tego wpisu w rejestrze Schufa.

Dzięki

Olli

Napisany przez 6Bankkaufmann
kredyt hipoteczny możliwy, ale tylko pod określonymi warunkami

Napisany przez Guenter_F
Jeśli wpis w SCHUFA jest udokumentowany jako uregulowany od 2011 roku, powinieneś spróbować usunąć go ze swoich danych w SCHUFA. Możesz skontaktować się bezpośrednio z SCHUFA pod adresem: www.schufa.de

Gdy wpis zostanie usunięty, będzie to miało również pozytywny wpływ na Twoje wnioski kredytowe - o ile pozostałe warunki będą odpowiednie.

Decydujący nie jest wynik, ale litera hipoteki, która może być od A do G lub H. Można ją również sprawdzić samodzielnie.

Napisany przez NaTwoim13
O jakie wpisy chodzi i o jaką sumę?

Jakie są dalsze warunki ramowe?

Możliwe jest uzyskanie pozytywnej opinii kredytowej pomimo negatywnego wpisu w SCHUFA. Jednakże wiele innych czynników niż tylko te znane odgrywa rolę w podejmowaniu decyzji.

Napisany przez Andre_Neuwald

O jakiego rodzaju wpis chodzi i jaką sumę dotyczył?

Jakie są dalsze ramy sytuacji?

Jest zdecydowanie możliwe, aby z negatywnym wpisem w Schufa uzyskać pozytywną opinię kredytową. Jednakże wiele innych czynników odgrywa tu ważną rolę niż tylko znane fakty, aby móc o tym decydować.

Pan Buhmann ma w każdym punkcie rację. Dla instytucji finansowej o dobrej reputacji wiele punktów odgrywa ważną rolę w procesie podejmowania decyzji. Sam wpis w SCHUFA jest oczywiście na początku oceniany negatywnie, ale rzeczywiście zależy to od tego, czy chodzi o większą sprawę czy tylko o „zapomniany” rachunek na kwotę 50,- EUR lub podobną.

W banku na rogu lub w banku domowym można być może z nimi porozmawiać. Jednak większość banków obsługuje finansowanie elektronicznie - nawet lokalne banki domowe! A w przypadku negatywnej oceny w Schufa - bez względu na jej pochodzenie - szybko jest po prostu nie. To jest reguła.

Napisany przez Andre_Neuwald

W przypadku banku na rogu lub banku domowego można być może z nimi porozmawiać. Ale większość banków prowadzi finansowanie elektronicznie - również lokalne banki domowe! A przy negatywnej ocenie w Schufa - bez względu na jej pochodzenie - od razu odpadają. To jest zazwyczaj przypadek.

Masz rację, to jest zazwyczaj przypadek. W sumie to ma sens. Jak sugerowałeś, odnosiłem się do banku klienta na miejscu. Z praktyki wiem, że istnieje szansa na zatwierdzenie.
Wszystkie kalkulatory internetowych ofert, które działają w tle na zasadzie przeprowadzania oceny zdolności kredytowej, faktycznie natychmiast odpadają.

Banki reagują bardzo wrażliwie na negatywną historię kredytową w Schufa. Mam właśnie konsolidację długów z zwykłym bankiem, umowę kredytową zatwierdzono, ale Klient wciąż ma czas na odstąpienie od umowy. Niestety, umowa ratalna z Telekomem, która miała miejsce, nie została ujawniona ani mnie, ani bankowi. W rezultacie otrzymaliśmy nakaz zapłaty. Chodzi tylko o kwotę 249 euro. Następnie pojawił się wpis od agencji windykacyjnej. Z przykrością musiałem wycofać ofertę kredytową dla Klienta. Nawet po uregulowaniu należności, wpis w Schufa pozostaje. Być może można szybko usunąć ten mały wpis za pośrednictwem prawnika, ale zajmie to dłużej niż termin akceptacji umowy kredytowej. Chciałem krótko pokazać, jak niewielka kwota może zrujnować całą historię kredytową w Schufa.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, jestem bankowym ekspertem. Chętnie przekażesz klienta do mnie, zaprezentuję rozwiązanie mimo negatywnego wpisu i wysokości tytułu wykonawczego.

@noel
mam różne banki przy negatywnej historii kredytowej, które udzielają finansowania. Dziękuję, ale nie potrzebuję Twojej pomocy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata