Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak możemy uzyskać finansowanie na budowę?

Napisany przez Kylie
Mój partner życiowy i ja interesujemy się posiadaniem nieruchomości od trzech lat. Oboje pracujemy, on zarabia bardzo dobrze, a ja, jako urzędniczka na 3/4 etatu z powodu naszej małej córki, nie mogę narzekać, ale nie dostałabym kredytu, który umożliwiłby nam kupno domu. Problem polega na tym, że on pracuje w międzynarodowej organizacji (ONZ) poza granicami Niemiec, nie jest Niemcem, nie ma tutaj miejsca zamieszkania, nie otrzymuje wynagrodzenia w Niemczech i może przebywać tutaj jedynie ze względu na swój status dyplomatyczny. Bank nie miałby zatem żadnych zabezpieczeń. Moglibyśmy spokojnie spłacać kredyt hipoteczny, ale z uwagi na naszą sytuację banki odmawiają nam udzielenia kredytu - naszybki styl życia przed narodziną córki sprawił, że w ciągu dwóch ostatnich lat zdołaliśmy uzbierać zaledwie jedną dziesiątą planowanej kwoty wkładu własnego. Czy dla nas istnieją jakiekolwiek opcje uzyskania kredytu hipotecznego?

Re: Jak możemy uzyskać finansowanie na budowę?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli Twój mąż jest z Tobą żonaty i nie ma tutaj miejsca zamieszkania?
Czy ma konto bankowe lub rachunek osobisty zgłoszone w Schufa w jednym z banków tutaj w Niemczech?
To miałoby na celu umożliwienie sprawdzenia jego danych w Schufa.
Jednak jeśli nie płaci tutaj podatków i nie osiąga tutaj dochodu, finansowanie jest całkowicie niemożliwe i bardzo trudne do zrealizowania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata