Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy pracodawca musi mi zrekompensować zawodowe rozmowy telefoniczne pieniężnie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

pracuję jako pedagog społeczny w zespole, z którym często muszę komunikować się nawet wtedy, gdy nie jesteśmy w miejscu pracy.
Chodzi zarówno o ustalenia czasowe, jak i merytoryczne.
Często porozumiewamy się za pomocą SMS-ów lub przez rozmowy telefoniczne.
Oczywiście nie mamy służbowych telefonów komórkowych, a koszty rozmów i SMS-ów znacząco się sumują, zwłaszcza że zarabiam już bardzo mało.
Czy mój pracodawca ma obowiązek zwrócić mi koszty rozmów telefonicznych i SMS-ów, jeśli mogę udokumentować, że były związane z pracą?

Pozdrawiam..Welbi

Re: Czy pracodawca musi mi zrekompensować zawodowe rozmowy telefoniczne pieniężnie?

Napisany przez Bernhard-Reise
Kochana Welbi

Jeśli twój pracodawca nie zapewnia ci służbowego telefonu, to finansowo rzecz biorąc, to na razie twój prywatny interes, co robisz ze swoim prywatnym telefonem. Jednakże: możesz spróbować uznać te koszty w ramach kosztów uzyskania przychodu podczas składania zeznania podatkowego. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje, powinnaś skontaktować się z fachowcem ds. podatkowych. W forum WISO (wpisz wiso beruflich handy w Google) znajdziesz wiele takich osób.

Powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata