- wt sty 21, 2014 12:04 pm
Cześć,
chciałbym/m chciałaby/m kupić nieruchomość - mieszkanie/mały Dom. Mam 24 lata, jestem zatrudniony/zatrudniona w sektorze publicznym (pracownik/pracowniczka na czas nieokreślony) i obecnie zarabiam 1600€ netto miesięcznie.
Aktualne koszty stałe:
293€ kredyt samochodowy > czerwiec 2015 zakończony
75€ ubezpieczenie samochodu miesięcznie (pełne kasko)
40€ kamera > 10 miesięcy do końca spłaty > Mógłbym/Mogłabym spłacić od razu (0% oprocentowania)
30€ ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy
100€ Riester (zakupione wczoraj)
Obowiązkowe ubezpieczenie cywilne płacę rocznie 40€
Paliwo 120€
Wynajem 150€ z opłatami dodatkowymi (u rodziców)
Artykuły spożywcze, ile się szacuje dla gospodarstwa jednoosobowego?!...
Telefon komórkowy 10€
InternetTelefon 32€
Oszczędności na wakacje 70€
Kapitał własny: 0€
Wiem, że prawdopodobnie będzie to dla mnie trudne, ale na pewno istnieje możliwość? Jeśli nie uda mi się uzyskać finansowania samochodu, sprzedam go i kupię inny za pozostałą kwotę bez finansowania.
Teraz pytanie brzmi, na co będę mógł/mogła sobie pozwolić i jak najlepiej sporządzić plan finansowania?
Jakie są koszty renowacji w kredycie hipotecznym, czy mogę je uwzględnić w kredycie? (łazienka, kuchnia, instalacja elektryczna, instalacja wodna itp.)
Dziękuję za pomoc!
chciałbym/m chciałaby/m kupić nieruchomość - mieszkanie/mały Dom. Mam 24 lata, jestem zatrudniony/zatrudniona w sektorze publicznym (pracownik/pracowniczka na czas nieokreślony) i obecnie zarabiam 1600€ netto miesięcznie.
Aktualne koszty stałe:
293€ kredyt samochodowy > czerwiec 2015 zakończony
75€ ubezpieczenie samochodu miesięcznie (pełne kasko)
40€ kamera > 10 miesięcy do końca spłaty > Mógłbym/Mogłabym spłacić od razu (0% oprocentowania)
30€ ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy
100€ Riester (zakupione wczoraj)
Obowiązkowe ubezpieczenie cywilne płacę rocznie 40€
Paliwo 120€
Wynajem 150€ z opłatami dodatkowymi (u rodziców)
Artykuły spożywcze, ile się szacuje dla gospodarstwa jednoosobowego?!...
Telefon komórkowy 10€
InternetTelefon 32€
Oszczędności na wakacje 70€
Kapitał własny: 0€
Wiem, że prawdopodobnie będzie to dla mnie trudne, ale na pewno istnieje możliwość? Jeśli nie uda mi się uzyskać finansowania samochodu, sprzedam go i kupię inny za pozostałą kwotę bez finansowania.
Teraz pytanie brzmi, na co będę mógł/mogła sobie pozwolić i jak najlepiej sporządzić plan finansowania?
Jakie są koszty renowacji w kredycie hipotecznym, czy mogę je uwzględnić w kredycie? (łazienka, kuchnia, instalacja elektryczna, instalacja wodna itp.)
Dziękuję za pomoc!