Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy program pomocy mieszkaniowej może być wykorzystany jako kapitał własny?

Napisany przez Nici2905
Cześć,
już trochę tu poczytałem/czytałam i mam teraz pytanie.
Mój mąż i ja chcielibyśmy kupić Dom, ale nie mamy żadnych własnych środków, trochę poszukaliśmy i natknęliśmy się na pomoc dla posiadaczy nieruchomości, którą oferuje miasto. Teraz moje pytanie: czy można wykorzystać tę pomoc dla posiadaczy nieruchomości jako wkład własny, aby uzyskać kredyt budowlany?
Bardzo dziękuję
Pozdrowienia
Nicole

Napisany przez 6Bankkaufmann
Każde miasto ma nieco inny sposób postępowania w zakresie pomocy finansowej. Ponieważ miasta w Niemczech są różnie zadłużone. Niektóre miasta nie płacą nic, miałem klienta, który otrzymał od miasta 20 000 EUR, aby się tam przeprowadził. To było jednak kilka lat temu. Ogólnie rzecz biorąc, rozważyłbym pomoc finansową na zakup domu ze strony miasta jako amortyzator, ponieważ pieniądze otrzymuje się dopiero w późniejszym czasie.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Trzeba dokładnie wiedzieć, co jest tam wspierane. Czy to dotacja, która nie musi być zwracana, czy bezodsetkowa pożyczka, itp.

Napisany przez Nici2905
Cześć, sądzę, że to jest pożyczka bez odsetek, więcej informacji będę miał zaraz po spotkaniu w magistracie. Dzięki za odpowiedzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata