Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jakiego pośrednika wybrać do depozytu ebase?

Napisany przez Basti87
Cześć wszystkim,
mam konto inwestycyjne w ebase od 2007 roku. Wówczas założyłem je poprzez mojego agenta ubezpieczeniowego, który jest pośrednikiem lub reprezentuje ubezpieczyciela, dla którego pracuje. Od tego czasu regularnie zasilam tylko fundusz fondak a kwotą 100 euro co kwartał. Prawdopodobnie będzie to się utrzymywało w przyszłości. W tym roku może dołączyć jeszcze plan oszczędnościowy na fundusz emerytalny. Widzicie, że dopiero zaczynam budować zrównoważony portfel inwestycyjny na najbliższe lata.

Dlatego chciałbym teraz podjąć krok i zmienić pośrednika, głównie aby zaoszczędzić na opłatach za emisję/jednorazową prowizję, a być może także na opłatach za prowadzenie konta. Moje pytanie brzmi, którzy pośrednicy online są odpowiedni dla moich potrzeb lub jakie macie doświadczenia? W moim wąskim wyborze obecnie są 4free-ag; ebase4you; fondsdiscount i ew. AVL.

Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie, wskazówki i dalsze sugestie!

Pozdrowienia

Basti

Napisany przez JMF
Cześć,

ja również mam konto inwestycyjne w ebase, jako pośrednik wybrałem AVL. Jednakże nie jestem tam zbyt długo, więc mam niewiele doświadczenia. Mogę tylko powiedzieć, że dotychczas wszystko u mnie działało bez problemu!

Czy oszczędzasz opłatę za konto inwestycyjne w ebase, zależy od wartości Twojego konta. O ile mi wiadomo, do końca grudnia minimalnie musi być zainwestowanych 25 000,00 €, aby opłaty zostały zniesione.

Napisany przez mitmacher
Mam konto inwestycyjne w profinance-direkt i jestem całkowicie zadowolony z pośrednictwa w funduszach.

Nie płacisz opłat za wejście ani zyskujesz premię lojalnościową, jeśli wartość Twojego portfela funduszy przekracza 10 000 euro.

Warto się im przyjrzeć, obsługa i usługi są na najwyższym poziomie, a ja nie znalazłem lepszych warunków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata