Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Kontakt z giełdowcami

Napisany przez Trader39
Cześć wszystkim! Jestem naprawdę zainteresowany giełdą! Niestety, pracuję w tym zawodzie dopiero od kilku miesięcy. Ponieważ jest dość trudno zdawać egzamin handlowca bez doświadczenia, chciałbym zapytać, czy znacie szkoły przygotowujące przyszłych handlowców do egzaminu handlowca. Proszę dajcie mi znać. Każda mała wskazówka jest przydatna! Pozdrowienia, Trader39

Napisany przez Forexyman
Trader39 pisze: Cześć wszystkim Właściwie interesuję się giełdą! Niestety tylko od kilku miesięcy pracuję w tym zawodzie. Ponieważ jest trochę trudno zdać egzamin dla handlowców bez doświadczenia, chciałem zapytać, czy znacie szkoły, które szkolą przyszłych handlowców do egzaminu handlowca. Proszę o odpowiedź. Każda mała wskazówka jest przydatna! Pozdrowienia, Trader39
Cześć Handlarzu Witaj na pokładzie Jeśli powiesz nam dokładnie, na jaki egzamin handlowca chcesz się przygotować to będziemy mogli ci trochę pomóc Czy chcesz zostać Market Makerem? Czy chcesz zostać maklerem giełdowym? Czy chcesz zostać brokerem? Możesz zostać wszystkim, ale to nie oznacza automatycznie, że będziesz dobrym handlarzem))) Na to nie ma szkoły)))) Pozdrowienia

Napisany przez Trader39
Być może powinienem wspomnieć, że pracuję w banku prywatnym, więc (kiedy zdam egzamin) będę kupował papiery wartościowe dla naszych klientów. Egzamin, o którym mówię, to egzamin handlowca SWX. O ile mi wiadomo, istnieje tylko jeden taki egzamin. Nie wiem jeszcze, na co się później specjalizować. Broker była kiedyś jedną z myśli... P.s. Co to są Market-Maker i maklerzy giełdowi? Pozdrowienia

Napisany przez ballermann
Trader39 pisze: Cześć Wszystkim Naprawdę interesuję się giełdą! Niestety pracuję w tej branży dopiero od kilku miesięcy. Ponieważ zdanie egzaminu na maklera bez doświadczenia jest dość trudne, chciałbym zapytać, czy znacie szkoły szkolące przyszłych maklerów do zdawania egzaminu na maklera. Proszę dajcie znać. Każda mała wskazówka jest przydatna! Pozdrawiam, Trader39
Życie jest najlepszą szkołą, ale też najtrudniejszą :-)

Napisany przez Forexyman
Trader39 pisze: Może powinienem jeszcze wspomnieć, że pracuję w prywatnym banku i kupuję (gdy tylko zdałem egzamin) papiery wartościowe dla naszych klientów. Przez egzamin mam na myśli egzamin handlowca SWX. Tak, z tego co wiem, istnieje tylko jeden egzamin. Nie wiem jeszcze, na co się później specjalizować. Broker był kiedyś myślą... P.s. kim są Makerzy rynkowi i maklerzy giełdowi? Pozdrowienia
Cześć Traderze, Przepraszam za moje nieznajomości, ale sądzę, że jesteś bankowcem. Powinieneś wiedzieć, kim są Ci zawodowcy. Co właściwie uczą was dzisiaj w szkołach?)) Pozdrowienia Maker rynkowy Uczestnik rynku, który ustala wiążące ceny ofertowe i popytowe. Na giełdzie jest to zazwyczaj zawodowy makler giełdowy. Jednak także uczestnicy niemieckiej giełdy terminowej, którzy w trakcie oficjalnych godzin handlowych są zobowiązani do podawania wiążących kursów sprzedaży i kupna, są tak nazywani. Ponieważ Makerzy rynkowi konkurują ze sobą, ustalana przez nich cena jest z reguły zblizona do rynkowej. Ich zyskiem jest różnica między kursem kupna a sprzedaży. Makler giełdowy Osoby mianowane do wykonywania amerykamentów Kursmaklera lub wolni maklerzy, którzy pośredniczą w transakcjach giełdowych, nazywani są maklerami giełdowymi. Wolni, nieprzysięgli maklerzy nie podlegają ograniczeniom Kursmaklerów i mogą pośredniczyć we wszystkich papierach wartościowych, ewentualnie nawet na kilku giełdach jednocześnie. Są odpowiedzialni za tzw. regulowany handel swobodny.

Napisany przez Trader39
No cóż, tak naprawdę mam dopiero 20 lat i jestem osobą przechodzącą na stanowisko… ale okej… teraz przynajmniej wiem więcej

Napisany przez Forexyman
Trader39 pisze: no cóż, właściwie mam dopiero 20 lat i jestem nowicjuszem
Bycie nowicjuszem już nie jest złe i masz jeszcze wystarczająco czasu wiekowo Powodzenia Pozdrowienia

Napisany przez mocke
Cześć wszystkim, czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie mogę złożyć podanie o pracę jako osoba zmieniająca branżę na handel? Dziękuję za Waszą wskazówkę Pozdrowienia Mocke

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata