Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Zimmer idzie do góry?

Napisany przez Dany1
Zimmer, jeden z firmy Cybercrash, serdeczne podziękowania Czy masz jeszcze miejsce na transakcję z kilkuprocentowym zyskiem? Byłoby szkoda. Widzę potencjalny zysk na Zimmerze na poziomie około 30%. W trzecim kwartale sprzedaż wzrosła o 9%, a zysk w porównaniu z poprzednim rokiem wzrósł nawet o 25%!! W dziedzinie stawów biodrowych wzrost się zmniejszył, natomiast w obszarze kręgosłupa i stomatologii wzrósł prawie o 20%. Muszę sprawdzić, co dokładnie robią w dziale stomatologicznym. Patrząc na wykres, można przypuszczać, że analitycy oczekiwali jeszcze lepszego trzeciego kwartału, co mi odpowiada, bo można jeszcze raz zakupić tanio. Cel: $83.--+

Napisany przez 2cybercrash
Obejrzałem ten post dopiero teraz. Kurs ponownie gwałtownie spadł bez żadnych komunikatów, prawie do najniższego poziomu. Może ukształtować się formacja W, co byłoby dobrym punktem wyjścia przy wskaźniku PE poniżej 20. Liczby były silne, a przychody wykazywały znaczący wzrost. W księdze zleceń można zauważyć silnych kupców, praktycznie brak sprzedających. Zachować nerwy i pozwolić na rozwój kursu? Raczej niż nerwowe handlowanie. Dokupiłem już za drogo przy 63/64.

Kurs akcji ZMH dziś zaskakująco odbił się na otwarciu, natychmiast ustalono kwotę 90 CHF w certyfikacie SWX, zalecenie zakupu było przy 80+. Transakcja w dolarach amerykańskich została zamknięta na poziomie 68,7 na otwarciu. Nie widzę żadnego komunikatu. Powrócę do wykresu trochę później. Nie ma informacji w żadnym mi znanym biuletynie giełdowym na temat tej wartości, są to moje bardziej interesujące inwestycje.

Napisany przez ManfredBali
cybercrash pisze: Kurs ZMH dziś zaskakująco gwałtownie wzrósł na otwarciu, od razu osiągając 90 CHF w Certyfikacie SWX, wskazanie zakupu było przy 80+. Handel w USD został zakończony na otwarciu po 68,7. Nie widzę żadnych doniesień. Wrócę trochę później do wykresu. W żadnym znanych mi biuletynie giełdowym nie ma wzmianki o tej wartości, to moje bardziej interesujące inwestycje.
Gratulacje: Obecnie 69,09 +4,87 +7,58% Oczywiście, można się spodziewać, że solidna firma z 52-tygodniowym minimum na poziomie 60,19 w końcu ruszy w górę. Ale dzisiejszy skok? Beta wynosi 0,08? Analitycy mówią TRZYMAĆ? Nawet JMP przypisuje tylko 66 USD! (Widać znowu). Nie mogę znaleźć żadnych nowości ani wskazówek. Szkoda, mam dobre wykresy, ale niestety z przyczyn technicznych nie mogę ich pokazać. Jak możemy to rozwiązać? Czy naprawdę jedynym wyjściem jest Forum Gotówkowe, jeśli mamy tematy z wykresami?

Można już dodawać grafiki Manfredzie, masz przecież swój własny miejsce w sieci. Możesz je tam przesłać i połączyć z adresem internetowym za pomocą polecenia HTML. Dokładnie tak samo jak to piękne zdjęcia, które kiedyś prezentowałeś.

Napisany przez Simona
Uważam, że wykres jest interesujący. Niestety przegapiłem moment wejścia. Zimmer publikuje dane finansowe 31 stycznia 06. Warto nadrobić zaległości? https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2005-11/artikel-5667392.asp Gratuluję sukcesu! Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Dany1
ManfredBali pisze: Szkoda, mam dobre grafiki, ale niestety z przyczyn technicznych nie mogę ich pokazać. Jak możemy to rozwiązać? Czy naprawdę jedynym rozwiązaniem dla tematów z grafikami jest przejście na Cash-Forum?
Cześć Manfredzie, Byłoby naprawdę interesujące, gdybyś mógł udostępnić tutaj te grafiki. Szczególnie w przypadku akcji lub tematów, które chce się obserwować przez dłuższy czas, ta platforma jest lepsza odpowiednia. Dostęp do starszych postów jest łatwy, natychmiast znajdziesz to, czego potrzebujesz.

Napisany przez ManfredBali
OK, Ludzie, spróbuję. Ponieważ nie jestem specjalnie zorientowany w dżungli internetowej jak Tarzan, będę potrzebował kilku testów, które nie uczynią mojego życia zbyt skomplikowanym. Oznaczę to jako Test, a jeśli nie będę w stanie ich sam usunąć, być może Salamander będzie tak miły .... ZMH Wydaje się, że przyczyną jest plotka o przejęciu. Poza tym sygnał zakupu nie był zbyt zrozumiały.

Dziękuję za pracochławny wykres, Manfredzie, świetnie zrobiony. W każdym razie, już tutaj można zauważyć wyraźną formację W, czyli podwójne dno. Na tym wykresie można także zauważyć zamknięte względem początku W. Wczesną fazę powstawania tego analizowałem (ryzykowne!). Często oznacza wartości najniższe po długich tendencjach spadkowych. Ze względu na wycenę ZMH może spokojnie osiągnąć 80 dolarów, ale być może nie od razu. Spodziewam się więc realizacji zysków, ponieważ przed złożeniem zamówienia zakupu w dolnej części W było intensywnie zielono. Być może będzie kolejna okazja do zakupu lub trochę spokojniejsze tempo, ale nigdy nie wie się dokładnie i nie można tego przewidzieć z wykresu. Nie mam informacji o projektach fuzji i przejęć. W Boston Scientific istnieją konkretne zainteresowania przejęciem.

Napisany przez Simona
@ Manfred: Dziękuję, super! @ cybercrash: Sekcja 7 :arrow: https://news.morningstar.com/news/DJ/M12/D02/200512021453DOWJONESDJONLINE000987.html Myślę, że na razie zostawię to. Pozdrawiam, Simona

Trend w przypadku firmy Zimmer (ZMH) nadal utrzymuje się na wysokim poziomie z zygzakowatymi mniejszymi cofnięciami, kolejna transakcja mogła być zrealizowana w przedziale od 67.5$ do 69.5$. Wyższy szczyt został już ustanowiony powyżej 70$. Może uda się to powtórzyć przed 16 grudnia, później zaś cel kursowy będzie wynosił 80$. Zanim zapomnę, postaram się dostarczyć również wykres - formacja W lub podwójne dno prawie doskonale się ukształtowały. W początkowej fazie zwykle trudno to przewidzieć!

Nowa transakcja firmy Zimmer Holding (ZMH) dzisiaj osiągnęła netto 4,4% powyżej ceny wejścia 67,5 USD, zamykając się na poziomie 71+$. Pozostaje ona wahań, mam nadzieję, że nie spadnie natychmiastowo i że będzie można ją jeszcze raz złapać poniżej 70$.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Nowa transakcja na akcje Zimmer Holding (ZMH) zakończyła się netto 4,4% powyżej ceny zakupu 67,5 $, przy otwarciu na poziomie 71 $. Pozostaje ona jednak wahać się, mam nadzieję, że nie spadnie od razu i będzie można ją jeszcze raz podnieść poniżej 70 $.
więc jednak...Zimmer kupione za 69,30 $. Prawdziwa okazja wśród wyprzedaży...mam nadzieję

Tutaj również obecnie trwa solidna medialna optyka Medtechfonds-Baisse na SWX-Straumann. Musi być dokładnie przeanalizowany. Zbyt wcześnie do dokonania dodatkowych zakupów!

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Tutaj obecnie także panuje porządny spadek Medtechfonds-Baisse-Gestunk w stylu SWX-Straumann. Musi być dokładnie przeszukany. Za wcześnie ścigane!
Na szczęście nadal mamy podwójne dno, które zauważyłeś... jeśli akcja tam przejdzie, to będziemy rozmawiać o Zimmerze czy już piwnicy?

Napisany przez richard100
Następujące firmy prezentują dzisiaj wyniki. Impuls w górę czy w dół? Pozdrowienia, Rich Wyniki kwartalne: Exxon Mobil, Eastman Kodak, Kraft Foods, Mattel, Tyson Foods, Zimmer

Nowe dane dotyczące Zimmer Holding (ZMH) zostaną opublikowane po zamknięciu giełdy. Prognoza zakłada zysk na poziomie 83 centów na akcję, a nawet możliwe, że będzie to 86 centów. Przeliczone wskaźniki P/E wyniosą wtedy około 21, nawet jeśli dane będą nieco słabsze, nie należy się martwić. Kurs na poziomie 80$ jest osiągalny w krótszym lub dłuższym okresie.

Napisany przez richard100
Post został usunięty przez moderatora

W prognozie na rok 2006 mówi się, że umacniający się dolar może kosztować około 3% straty w walucie. Następujący fragment mi nie do końca jasny: Redukcja zysku na akcję w 2006 r. związana z przyjęciem FAS 123R, opartą na akcjach płatnością, szacowana jest na około 0,06 USD na kwartał, czyli od 0,23 do 0,25 USD rocznie. Czy te 6 centów na akcję musi być zapłacone za coś? Inaczej prognoza wydaje się korzystna, z około 9% wzrostem obrotu. Prognoza na kwartał z 85 centami na akcję została potwierdzona. Zygzakowata ścieżka?

Napisany przez beat
Myślę, że chodzi o zaksięgowanie opcji pracowniczych jako kosztów. https://www.iasplus.com/dttpubs/shbased.pdf

Dziękuję za wyjaśnienie, ta domysł brzmi sensownie, wykonywanie opcji pracowniczych może oczywiście również wpłynąć na kurs w sposób nieprzewidywalny. Kurs otwarcia wyniósł przynajmniej 72+$. Na temat awatara: Solidny wybór!

Napisany przez Dany1
Dziękuję za liczby i różne wskazówki. Wygląda na to, że perspektywy na rok 2006 są bardzo obiecujące. Trzymaj się tego i nie daj się zbić z tropu przez analityków.

Tytuł już nie pasuje, aktualnie cena nie wzrośnie powyżej 70$. Powodem jest fakt, że amerykańska agencja ds. zdrowia chce obniżyć rzekome wysokie koszty implantów stawowych! To skłania banki Glotbal-Hatcher do drastycznych obniżek. Rzetelne oceny i dość obiecujące prognozy nie mają znaczenia. ZMH ponownie spada do poziomu 65$. Handel na najniższych poziomach. Poziom 62$ również zostanie dzisiaj osiągnięty 27 kwietnia, na razie nie dokupuj nic, zbyt wiele zamieszania związanego z Hatcherem w przypadku tej wartości, mimo braku naprawdę złych wieści, wskaźnik ceny/zysku wynosi obecnie niespełna 20.

Skrajne spadki cen akcji docierają do 61 $, trzeba dokupić połowę porcji, dokładne powody tej zniżki kursu są niejasne, prawdopodobnie napędzane przez fundusze i banki, przełamały wszystkie wsparcia.

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Ekstremalne spadki cenowe prowadzą do kursu 61 $. Muszę dokupić połowę pozycji. Dokładne powody tego spadku kursu są niejasne, prawdopodobnie napędzane przez fundusze i banki, przekroczyły wszystkie wsparcia.
Obroty były niższe, ale zyski były wyższe! Kiedyś nauczyliśmy się, że zysk jest ważniejszy niż obroty! Zimmer jest więc właściwie ustabilizowany i pozostaje w PF, a jeśli Cybercrash dokupuje, to ja również. Pozdrowienia z Lucerny

Wspomnij obok, że mimo czerwonego kompotu poszczególne wartości znajdują własny trend. Obecnie dolna część udziałów Zimmer Holding wzrosła nieco ponad cenę rozpoczęcia, można powiedzieć, że to samotny mały zysk książkowy pośrodku czerwonego kompotu. Czy powinno się to jeszcze przekroczyć 65$? W związku z atakiem na rynek amerykański zabezpieczyłem dolną pozycję z 2,5% marżą pod bezpiecznym dachem. Wciąż jest dostępna kolejna pozycja. Prognoza spełniona, 13 czerwca osiągnięto 65+, oczywiście nie było żadnej rekomendacji zakupu przy 61, poza moją wskazówką. Druga pozycja pozostaje nieruszona, powinna przekroczyć 70$, ponieważ na drodze stoją kilka oporów. Powinna posłużyć jako dobry przykład, którym powinny podążać inne wartości. Czy rynek będzie zachowywał się bardziej volatilnie na niższej podstawie? czy też oderwie się od niej tak gwałtownie, że naiwni inwestorzy detaliczni zostaną skuszeni przez przewartościowane akcje na znacznie wyższych poziomach? Pojawia się ponownie pytanie: czy handlować, czy po prostu zostawić? Kompromis polega na zostawieniu jednej pozycji, a jedną handlowaniu!

I na to jeszcze, nawet przebrnięcie nie wystarcza. Musi być zainscenizowane wniesienie oskarżenia o fałszowanie bilansu za rok 2001. Upadek do 56/58, niepiękny obraz, tak niskie kursy były dawno. A to przy rzeczywiście solidnym i zdrowym bilansie? Przynajmniej dolne opakowanie zostało wykupione, ale pozostaje jeszcze jedno i pozostanie nieużyte przy cenie 70$. Chorobliwy rynek amerykański pozostaje z nami. $ osiągnęło prawie 1,25$/CHF.

Wspomnij tu mimochodem, że bez przyjaznego zaproszenia do zakupu ze strony Potężnych Globalnych Analityków, kurs akcji Zimmer Holding (ZMH) wzrósł z 55$ (!) do obecnych 64$. Nawet w stanie wojennym ten trend cenowy był trudny do zakłócenia! Chciałbym jeszcze raz zaznaczyć, że interesujące wzrosty cen nie są komentowane w żadnym biuletynie giełdowym, ani w żadnej stacji telewizyjnej, ani w żadnej firmowej gazecie finansowej z właściwym czasem! Kupiłem pierwszą partię po 70$, która dalej leży i jest zakonserwowana. Drugą kupiłem po 61$ i sprzedałem po 64$, a potem przesiedziałem załamanie pierwszej frakcji. Nie zamierzam już prognozować, kurs jest silnie sterowany negatywnymi lub pozytywnymi nagłówkami. Przynajmniej ruch jest w górę.

Wspomnij pobieżnie, że szybki Trade Zimmer (70+) złapany w styczniu po raz pierwszy odzyskał siłę i sięgnął dziś solidnego oporu na poziomie 70$, pomimo komentarzy o pomidorach bez końca i braku jakiejkolwiek rekomendacji ze strony gildii analityków. Dodatkowe transakcje oparte na bazie 60 zadziałały i przyniosły niewielkie zyski w postaci płynności. Spodziewany techniczny przełom na wykresie po podwójnym dnie na początku 2006 roku się nie udał, a kurs spadł poniżej 60$. Wspomnij też, że ekspert Dany poprawnie zidentyfikował najniższy punkt Medtronika i dzisiaj, pochodząc z niskich 40$, notuje się na poziomie 48, niestety tylko na liście do obserwacji, mimo to dziękuję za uważne sprawozdanie i trafne przewidywania Dany.

Zimmer Holding przedstawiło liczby, które jasno pokazują, że dwucyfrowy wzrost zysków nie jest już tak powszechny. Solidne, ale brakuje trochę fantazji? W każdym razie reakcje są nieregularne, ostry spadek kursu, a następnie silna odwrócona w ciągu kilku godzin. Wolałem zakończyć długo wykonywany handel na górze z niską marżą około 1%. Nie mogę zrozumieć dynamiki tej wartości. Zarówno handel, jak i inwestowanie są niezwykle wymagające. Przewidywanie kursów to iluzja. Po pierwsze, zawsze dzieje się inaczej, a po drugie, inaczej niż się dzieje.

Z pokojem nigdy nie mogę sobie poradzić. Teraz jednak przekroczyłem granicę w górę o 75$. Najlepiej zrób dokładnie odwrotnie niż to, co piszę (wtedy ja też tak zrobię).

Napisany przez Dany1
cybercrash pisze: Z pokojem po prostu nigdy nie udaje mi się ogarnąć. Teraz się jednak przebił, a dokładniej w górę o 75$. Najlepiej po prostu zrób przeciwnie niż to, co piszę (ja też to zrobię).
Tak, drogi cybercrash... po pierwsze wszystko idzie inaczej, a po drugie tak, jak idzie... :mrgreen: Ponieważ potrzebuję miejsca ($), dzisiaj też opróżniłem mój pokój. Trzymałem go praktycznie rok, to wystarczyło.

Napisany przez ADMCI4
Niewielka uwaga, która nie musi oznaczać niczego konkretnego. Ale Zimmer ma u nas zaległości powyżej 120 dni... Nie robi to dobrego wrażenia. Ale może to nie znaczyć nic szczególnego. W końcu nie są to miliony. Mimo wszystko... Nie jest to eleganckie zachowanie. Ani brytyjskie, ani amerykańskie.

Napisany przez Dany1
Cupra pisze: Bardzo mała uwaga, która nie musi oznaczać niczego złego. Ale Zimmer ma u nas długi z terminem płatności przekraczającym 120 dni... To nie robi dobrego wrażenia. Ale nic to nie znaczy. W ogóle, ponieważ nie chodzi o miliony. Ale mimo wszystko... To nie jest eleganckie zachowanie. Ani angielskie. Ani amerykańskie.
Cześć Cupra Dobre informacje, zawsze mile widziane...Piszesz, że nie chodzi o miliony...ale musi chodzić o przynajmniej jeden. Musicie uważać, bo istnieje co prawda elegancki styl angielski, ale na pewno nie istnieje elegancki styl amerykański...co najwyżej złośliwy....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata