Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Schufa zgodnie z § 34

Napisany przez NinjaGree
Cześć wszystkim,

Mam nadzieję na skorzystanie z doświadczenia forum:

Złożyłem wniosek o samoopinię w Schufa zgodnie z §34. Teraz piszą do mnie, że do przetworzenia potrzebują moich poprzednich adresów.

Czy to jest dozwolone / czy muszę odpowiedzieć?

Chcę tylko wiedzieć, jakie informacje ma Schufa o mnie. Na szczęście nie potrzebuję kredytu.

Czy mogę odpisać do Schufa przyjaznie, ale stanowczo, że nie otrzymają ode mnie danych, ale z drugiej strony mam prawo na podstawie §34 uzyskać informacje?

Czy są tutaj inne zalety/wady, których należy być świadomym?

Byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Dzięki za przeczytanie,
Christian

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dlaczego nie możesz po prostu podać wcześniejszych adresów? Jeśli adres zmienił się w ciągu ostatnich trzech lat, warto jest porównać nazwiska z adresami, aby zminimalizować ryzyko pomyłek. Wtedy szansa na pomyłkę w nazwiskach jest jeszcze bardziej znikoma.

Napisany przez NinjaGree

Dlaczego nie możesz po prostu podać poprzednich adresów? Jeśli adres zmienił się w ciągu ostatnich trzech lat, warto porównać nazwy w przypadku ewentualnych zbieżności.
Wtedy szansa na pomyłkę w nazwiskach jest jeszcze mniejsza.

Ryzyko pomyłki powinno być chyba wyeliminowane dzięki dacie urodzenia i miejscu urodzenia, prawda? Nawet w Berlinie nie ma dwóch Maxa Müllera urodzonych tego samego dnia.

Dlaczego (muszę przyznać) jestem zły, to dlatego, że już podałem Schufie kilka poprzednich adresów, a odpowiedzią na prośbę o kolejne adresy była właśnie prośba o podanie poprzednich adresów.

Podejrzewam, że to jest taktyka zniechęcania, żeby jednak zdecydować się na płatną rejestrację, zamiast po prostu stosować się do §34.

Dlatego chciałbym napisać Schufie w podobny sposób: To są moje aktualne dane. Chciałbym teraz dowiedzieć się zgodnie z §34, co o mnie jest przechowywane na podstawie tych danych. Nie interesuje mnie pomyłka ani jakiekolwiek poprzednie adresy - wręcz przeciwnie, chciałbym również wiedzieć, jakie poprzednie adresy dotyczą mnie w bazie Schufy.

Dzięki i pozdrowienia,
Christian

Otrzymasz również raport z biura informacji gospodarczej za jednorazową opłatą w wysokości 12,50 EUR na czas nieokreślony. Zajmuje to 1 tydzień, a następnie zostanie dostarczony do Twojej skrzynki pocztowej.

Napisany przez NinjaGree
Teraz zarejestrowałem się w Schufa na stałe sprawdzanie moich danych za pośrednictwem ich systemu online. W związku z tym dostałem te same pytania co wcześniej i kilka dodatkowych:
Po pierwsze, Schufa poinformowała mnie, że muszę podać moje poprzednie adresy, ponieważ na podstawie aktualnych danych nie można mnie jednoznacznie zidentyfikować. Co dokładnie mam tutaj podać? (Mam w sumie 12 adresów od urodzenia + jeden błędny adres, na który czasem dochodziła do mnie poczta (GEZ wysłało coś do mnie na adres mojej siostry, powód nieznany) + 2 adresy, które służyły tylko do dostawy towarów). Czy warto podać wszystkie adresy? Za/Przeciw?
Aktualnie mieszkam poza Niemcami, ale mam kilka kont w Niemczech. Dlatego jestem prawdopodobnie co najmniej znany w Schufa.
Czy Schufa może odmówić udzielenia informacji, ponieważ mieszkam za granicą? W ich formularzu online nie ma pola na wpisanie adresów zagranicznych.
Dziękuję i pozdrawiam,
Christian

Zazwyczaj w Niemczech adresy podawane podczas rejestracji miejsca zamieszkania, itp. są przekazywane do Schufy. Państwa obecne miejsce zamieszkania jest pierwszym w Niemczech w bazie danych Schufy. Ważne jest również, czy w ciągu ostatnich 3 lat przeprowadzili się Państwo w Niemczech. W takim przypadku również potrzebują Państwo podać swoje adresy. Co do adresu za granicą, sugeruję podanie adresu, który mieli Państwo w Niemczech podczas otwierania tutaj konta bankowego. Mam nadzieję, że to Państwu pomoże.

Napisany przez NinjaGree

...Hoffe das hilft Ihnen weiter...

Ja nadal nie wiem, jak postąpić ze swoimi zagranicznymi adresami, ani czy Schufa w ogóle ma obowiązek udzielenia informacji, ponieważ nie mam miejsca zamieszkania w Niemczech.

Podczas rejestracji Schufa pyta o stare adresy. Więc, ponieważ formularz nie daje innej możliwości, podałem moje ostatnie adresy w Niemczech.

Na razie to nie przyniosło rezultatów.

Teraz wysłałem list do Schufa, w którym podałem naprawdę wszystkie adresy (w kraju i za granicą) oraz nawet adresy dostawy, które były wykorzystywane.

Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Im więcej informacji, tym lepiej. Mam nadzieję, że to coś wnosi.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
ponieważ Schufa to niemiecka instytucja, adresy zagraniczne są tylko częściowo przydatne lub przetwarzalne. Za granicą dostępne są tylko ograniczone informacje kredytowe.

Jeśli chcesz uzyskać swoje informacje osobiste, Schufa zadaje pytanie w celu identyfikacji. Ponieważ podane adresy nie są w pełni jednoznaczne, Schufa nie ujawnia danych, dopóki wszystkie niejasności nie zostaną wyjaśnione.

W interesie ochrony Twoich danych przed nieupoważnionym ujawnieniem, Schufa działa w Twoim interesie.

Napisany przez NinjaGree
Cześć Kass Finanz,

tak, jest w moim interesie, aby dane nie były udostępniane bez upoważnienia.

Jednakże w moim interesie jest również otrzymanie informacji o sobie, do której mam prawo.

Obecnie korespondencja ze Schufą wygląda następująco:

- złożyłem wniosek
- Schufa pyta o poprzednie adresy z ostatnich 3 lat
- Potwierdziłem, że nie przeprowadzałem się w ciągu ostatnich 3 lat i nie mogę dostarczyć istotnych danych
- Schufa ponownie pyta identycznym listem(!) o moje poprzednie adresy z ostatnich 3 lat...
- Odpowiedziałem dzisiaj, podając wszystkie adresy od mojego urodzenia
Wydaje mi się, że mój list mówiący nie przeprowadzałem się w ciągu ostatnich 3 lat został po prostu zignorowany.

Zastanawiam się, co powinienem teraz zrobić: Schufa nie może ciągle zadawać bieżących pytań. W końcu muszą udzielić informacji, na przykład o wszystkim, co mają na moim koncie pod podanymi adresami.

Jeśli Schufa z jakiegoś powodu nie jest w stanie jednoznacznie wyciągnąć moich danych wewnętrznie, to czy to może być powód do odmowy udzielenia mi informacji?

Moje najważniejsze pytanie brzmi więc: Czy ma to jakikolwiek wpływ na moją obecną sytuację, że nie mam aktualnie adresu w Niemczech (ani meldunkowego, ani zamieszkania, tylko skrytkę pocztową)? W szczególności: Czy Schufa może całkowicie odmówić mi informacji, chociaż (najprawdopodobniej) posiada dane na mój temat?

@NinjaGree
Proszę zadzwoń do SCHUFA pod numer 0611 - 92780 i wybierz opcję 1 po menu wyboru. Następnie poproś o przekierowanie do odpowiedniego działu.
Sprawdziłem właśnie ponownie i potwierdzam, że otrzymasz informacje od SCHUFA zgodnie z § 34 BDSG, jeśli przebywasz za granicą na stałe.
Możliwym powodem opóźnienia może być niejasność co do adresu dostawy.

Napisany przez NinjaGree

@NinjaGree
Proszę zadzwoń do SCHUFA pod numer 0611 - 92780, a po wyborze w menu naciśnij punkt 1. Następnie poproś o oddział specjalistyczny.
Właśnie sprawdziłem tam jeszcze raz i upewnij się, że otrzymasz informacje odnośnie Schufa zgodnie z § 34 BDSG, jeśli twój pobyt za granicą jest stały.
Możliwą przyczyną opóźnienia może być trudność z adresem dostawy.

Wow!! Dziękuję za starania!!

Teraz poczekam tydzień, ponieważ już wrzuciłem list do skrzynki.

Następnie będę naciskał, i zamieszczę tutaj wynik.

Jeszcze raz dziękuję !!!

Oczywiście. W jakim kraju mieszkasz?

Napisany przez NinjaGree

Chętnie. W jakim kraju mieszkasz?

W Szwajcarii. Obecnie pracuję jednak w Niemczech i codziennie przekraczam granicę. Biuro w Niemczech służy mi także do odbierania poczty, ale oczywiście nie jestem tam zameldowany.

Jeśli masz zwykły adres w Szwajcarii, powinno wszystko być w porządku. Na twoim miejscu poczekałbym jeszcze tydzień, a w razie potrzeby zadzwonił. Powodzenia

Napisany przez Bingo33
Biuro informacji gospodarczej zgodnie z §34 udziela bezpłatnej informacji raz w roku!
Można pobrać wniosek ze strony Biura informacji gospodarczej i nie kosztuje to 12,50!

Napisany przez Ravemaster84

Otrzymasz również raport informacji kredytowej Schufa za jednorazową opłatę w wysokości 12,50 EUR na czas nieokreślony. Trwa 1 tydzień, następnie zostanie dostarczony do twojej skrzynki pocztowej.

Biorąc to jako pretekst do zadania pytania:
Ogólnie rzecz biorąc, dostęp ten kosztuje około 18 euro.
Jeśli zamówię go za pomocą kodu rabatowego, wyniesie to właśnie wspomniane 12,50 euro.

Moje pytania:
- O co dokładnie chodzi z tym kodem? Jakie korzyści ma to dla usługodawcy?
- Czy jako konsument ponoszę jakieś obowiązki lub nawet niekorzyści, korzystając z tego kodu?

Pozdrowienia
Der Rave

@Ravemaster, w 2010 roku skontaktowałem się z SCHUFA i zapytałem o możliwość zamówienia raportu SCHUFA z kartą. Po przeanalizowaniu możliwości, SCHUFA stworzyła dla mnie pewnego rodzaju stronę docelową, która teraz umożliwia klientom zamawianie raportu SCHUFA za pośrednictwem mojej strony internetowej, korzystając z karty. Oznacza to, że można codziennie bezpłatnie sprawdzać swoje dane w SCHUFA.
Wtedy cena wynosiła jeszcze 12,50 EUR.
Z powodu ogólnego wzrostu cen, SCHUFA podniosła cenę zamówienia do 18,50 EUR.
Podczas rozmowy telefonicznej z marca 2014 roku z jednym z prokurentów SCHUFA, SCHUFA i ja uzgodniliśmy, że SCHUFA jest zadowolona z liczby klientów zamawiających raporty SCHUFA i pozostanie przy dotychczasowej cenie 12,50 EUR.
Oczywiście nie ma to absolutnie żadnych negatywnych skutków. Tylko korzyści, ponieważ nadal jest to najtańsza opcja uzyskania pełnego raportu SCHUFA.
Nie mylić z art. 34 ustawy o ochronie danych osobowych, zgodnie z którym każdy obywatel może bezpłatnie raz w roku otrzymać raport.
Różnica między art. 34 a zamówieniem raportu SCHUFA za 12,50 EUR polega na tym, że w przypadku raportu SCHUFA otrzymuje się znacznie bardziej szczegółowe informacje na temat wpisów, które się posiadało, itp.

Napisany przez NinjaGree

...zobaczyć, jakie wpisy posiadasz, a przede wszystkim mieli, itp...

Widzieć, jakie wpisy miałeś? Czy nie celem ustaw o ochronie danych jest, aby wpisy zostały nieodwracalnie usunięte?

Jestem ciekawy, czy wkrótce będę miał dostęp...

Napisany przez florianmeier
Który raport Schufy jest bardziej szczegółowy, raport stałego dostępu czy jednorazowy raport?

Czy zobaczę swoje wskaźniki branżowe w raporcie jednorazowym?

Jeśli nie, jak mogę uzyskać do nich dostęp?

Ocena branżowa jest dostępna w §34 BDSG
Pełne sprawozdanie z Schufy jest bardzo szczegółowe i może zawierać wiele stron.
Ocena branżowa §34 BDSG zajmuje 1-2 strony

W reklamie wygląda to zupełnie inaczej:

https://www.meineschufa.de/?site=11_3&via=menu

Czemu? Przecież to co jest napisane w reklamie Schufy jest prawdą.
Kiedy mówiłam o wielu stronach, miałam na myśli online ogłoszenie. Więc nie otrzymają Państwo codziennie wersji papierowej swojej oceny kredytowej przy użyciu karty Schufy. Można to wygodnie sprawdzić przez internet za pomocą hasła. Jeśli chcieliby Państwo wydrukować własną informację kredytową, będzie to kilka stron.

Napisany przez Bingo33
dlaczego jako klient online Biura Informacji Gospodarczej nie możemy zobaczyć swoich wyników branżowych?
Technicznie byłoby to możliwe bez problemu!
To takie proste, można by dowiedzieć się wielu rzeczy związanych ze wynikami branżowymi, ponieważ są one obliczane codziennie.
Na przykład mała zmiana, zapytanie lub cokolwiek innego pozwoliłoby nam od razu zobaczyć, jakie branże lub wyniki zmieniają się, co pozwoliłoby nam dowiedzieć się nieco więcej o obliczaniu wyników, zanim Biuro Informacji Gospodarczej zaniepokojone nie pozwala na dostęp online do wyników branżowych! Ale czyż nie tak jest, że mamy prawo dostępu do naszych przechowywanych danych? Jeśli wynik branżowy jest obliczany codziennie, to czy nie ma prawa codziennie widzieć tych wartości online? To tyle na temat Biura Informacji Gospodarczej.

@Bingo33, właśnie dzwoniłem do SCHUFA i ponownie zapytałem w jasny sposób zgodnie z Twoją prośbą. Jednakże w oferowanych produktach https://www.meineschufa.de/?site=60_3&via=menu nie jest możliwe online wyświetlenie ocen poszczególnych branż.
Tylko za pomocą § 34BDSG jest to możliwe.

Ponieważ jednak jest to życzenie, które pojawia się coraz częściej, zamierzam złożyć sugestię usprawnienia, aby być może poszerzyć gamę produktów, dzięki czemu zainteresowany klient będzie mógł codziennie sprawdzić ocenę branżową online w domu.

Napisany przez NinjaGree
[cytat=Pracownik banku">
...każdego dnia również sprawdzić rating branży.
[/cytat]
Nie sądzę, że ten pomysł przyniesie wiele korzyści.

Jeśli można sprawdzić swój wynik każdego dnia, może to rozpocząć odwrócenie inżynierii algorytmu.

Dlatego Schufa z dużym prawdopodobieństwem pozostawi to przy jednorazowej informacji na rok.

Jeśli to wszystko jest prawdą, Schufa nadal mogłaby udostępniać te dane w widoku online, np. obok informacji o tym, kiedy te dane zostały ostatnio zaktualizowane, i kiedy zostaną zaktualizowane zgodnie z prawem (po roku).

@Ninja Gree, Wynikiem rozmowy telefonicznej jest to, że sprawę się sprawdzi. Odpowiedni decydent właśnie przedstawiłem szczegółowo propozycję poprawek. Ze względu na okres wakacyjny zajmie to trochę czasu z analizy i oceny wdrożenia.

Napisany przez Bingo33
@Bankkaufman
czasami mam wrażenie, że rozmawiasz na bok tematu, przepraszam

mój post (cytat):
dlaczego jako klient online nie można zobaczyć swoich ocen branżowych w Schufa?
technicznie byłoby to bez problemu możliwe!

twoja odpowiedź:
jednakże ocena poszczególnych branż online nie jest dostępna.
Możliwe jest to jedynie poprzez § 34BDSG.

czy zauważyliście? przecież napisałem w moim poście, że jako klient online nie widać ocen branżowych

Wasza sugestia nie poprawi nic, przecież podałem przyczyny w moim poście, czy myślicie, że Schufa o tym nie wie?
jest za tym jakaś taktyka, dlatego tego nie robią!

Schufa od lat rażąco narusza ustawę o ochronie danych osobowych (BDSG)!
mam nadzieję, że pod koniec roku Schufa wreszcie zostanie sprowadzona do porządku i nie będzie robić tego, co chce.

Jeśli pomimo tego wielu klientów online nadal prosi o wyciąg papierowy, Schufa zareaguje.

Wartość punktacji Schufa zmienia się tylko co kwartał. Dlatego jest trudno wnioskować na podstawie algorytmu.

Oczywiście, wynik Schufa zmienia się co 3 miesiące i jest ponownie obliczany i ujawniany około 3-7 każdego początku miesiąca.

Napisany przez Bingo33

Prawda, punktacja Schufa zmienia się co 3 miesiące i jest ponownie obliczana i przedstawiana około 3-7 dnia miesiąca.

@Bankkaufman
To jest punktacja podstawowa! To nic nie mówi o tym, czy dostaniesz kredyt czy cokolwiek innego!
Punktacja podstawowa to tylko mała ocena dla samego siebie.
To, co banki, sprzedawcy lub inni sprawdzają, to punktacja branżowa! Ta liczba jest obliczana codziennie, a każda branża ma swoją własną punktację!
To oznacza, że możesz mieć świetną ocenę (zdolność kredytową) w Sparkasse, ale beznadziejną w banku spółdzielczym!

Oczywiście, na podstawie podstawowego wyniku można w przybliżeniu określić, jak wysoki jest wynik branżowy.
Przy bazowym wyniku 5% nie ma szans. Przy bazowym wyniku 90% lub gorszym istnieje także duże ryzyko braku uzyskania kredytu.

Napisany przez Bingo33
Basisscore nie interesuje banków! Czy nie rozumieją tego?
Jeśli mają Państwo Basisscore na poziomie 90%, jeden bank, nazwijmy go np. Sparkasse, może odrzucić wniosek, podczas gdy inny bank, nazwijmy go np. Genossenschaftsbank z bardzo dobrą oceną, może przyznać kredyt!
Banki patrzą na Branchenscore!
Przykład, abyście to zrozumieli
Branchenscore Sparkasse: 79,6%
Branchenscore Genossenschaftsbank: 94,4%
Po prostu nie rozumiecie, że dla banków lub innych istotny jest Branchenscore, który jest obliczany codziennie dla różnych branż. Istnieje wiele branż z różnymi wynikami; według Branchenscore można być dobrze ocenionym w jednym banku, a bardzo źle w drugim pod kątem kredytu! Dlatego Basisscore nie ma wpływu, stanowi tylko ogólną ocenę dla siebie. Mam nadzieję, że teraz trochę to zrozumieliście.

@Bingo33
Ale przecież wiesz, że przez 17 lat pracowałem jako decydent kredytowy w banku, prawda? To, co piszesz, jest już od dawna znane.
Życzę Ci miłego dnia :-)

Napisany przez Bingo33
@Bankkaufman
Przez 17 lat pracowałeś jako decydent kredytowy w banku na stanowisku wewnętrznym i nie rozróżniłeś między Basisscore a Branchenscore??
To naprawdę niewiarygodne. Nie ma sensu tłumaczyć ci tego, rezygnuję.

@Bingo33, uważam, że nie muszę się przed Tobą tłumaczyć.
A oczywiście znam wystarczająco różnicę między wynikiem branżowym a podstawowym. Jako partner Schufa od 2010 roku i doradzam wystarczającą liczbę osób w zakresie wszystkich możliwości i różnic.

Osobiście polecam Ci, na podstawie Twojego postu z 21.07.2014, z negatywnego wyniku w Schufa, abyś zauważył, że w negatywnym Schufa istnieje również małe dobro. Mianowicie zawsze płacenie swoich własnych rachunków. Wtedy także Schufa nie będzie negatywna. A jeśli nie masz długów, jak piszesz, to pewnego dnia Twoja Schufa znów będzie pozytywna.

Nie będę już reagować na Twoje odpowiedzi i życzę Ci miłego dnia.

Czy istnieją różne punktacje między Geno i Spk?

To prawie jak niektórzy zły dłużnicy, którzy oszukują wszystkich i wszystkich, ale nie swojego wynajmującego.

Napisany przez Bingo33

@Bingo33, nie sądzę, że muszę się przed Tobą tłumaczyć.
A oczywiście znam wystarczająco dobrze różnicę między wynikiem branżowym a podstawowym. jako partner kooperacyjny Schufa od 2010 roku i doradzam wystarczającą liczbę osób w zakresie wszystkich możliwości i różnic.

Osobiście polecam Ci, na podstawie Twojej wypowiedzi z 21.07.2014, zauważyć, że w negatywnej historii kredytowej jest też małe dobro. Mianowicie zawsze płacić swoje rachunki. Wtedy historia kredytowa nie będzie negatywna. A jeśli nie masz długów, jak piszesz, to pewnego dnia Twoja historia kredytowa także znowu będzie pozytywna.

Nie będę już więcej reagować na Twoje odpowiedzi i życzę Ci miłego dnia.

@Bankkaufman
miło, że lepiej znasz się na moich finansach niż ja sam/a
ale niestety ten trend nie dotyczy mnie, tylko Schufa

Doradzasz wystarczającej liczbie osób w zakresie wszystkich możliwości i różnic. ?? Mam nadzieję, że w dłuższej perspektywie wszystko dobrze się skończy ze względu na prawo ochrony danych ? mam nadzieję, że prawo ochrony danych Ci coś mówi!

Skąd wiesz, że mam długi ?? bardzo interesujące, powinieneś zdawać sobie sprawę, co się dzieje przy fałszywych informacjach i oskarżeniach. Ostrzeżenia itp. powinny Ci być znane.

Czyli przez 17 lat byłeś/-aś decydentem/decydentką w sprawach pożyczkowych w banku na stanowisku wewnętrznym, a nie znasz różnicy między podstawowym i branżowym punktem kredytowym ?? jak już powiedziałem/a, jesteś niewiarygodny/niewiarygodna

Napisany przez Bingo33

Czy występują różne punktacje w Geno i Spk?

Jest to prawie tak jak z niektórymi słabymi dłużnikami, którzy oszukują wszystkich, z wyjątkiem swojego wynajmującego.

tak, to się zdarza, w programie ZDF Frontal 21 zostało o tym również zgłoszone w zeszłym tygodniu.

W swoim wpisie z dnia 21 lipca piszesz, że nie masz długów. W moim dzisiejszym poście piszę, że nie masz długów, nawiązując do Twojego postu z 21 lipca. Każda dalsza dyskusja z Tobą jest teraz zbyteczna.

Napisany przez Bingo33
Tutaj bardzo interesująca wypowiedź od Fundacji Testów Towarów:

Fundacja Testów Towarów: Prawie 90% wszystkich sprawozdań Schufa jest nieprawidłowych lub zawiera błędy

Nie jestem w stanie tego zrozumieć. Myślę, że Schufa pasuje w 99,5%.

W Frontal21 wybrano dwa przypadki z 60 milionów.

Zamówiłem już wersję papierową. Jestem ciekawy ocen bankowych. Być może jestem bardziej typem spółdzielni lub kasy oszczędnościowej i nawet o tym nie wiedziałem?

Kilka lat temu byłem osobiście w Schufa z ciekawości. Jako jedyny nieobcy i bez tatuaży. Chyba bardzo się wyróżniałem.

Napisany przez Bingo33

Nie mogę tego zrozumieć. Myślę, że Schufa pasuje w 99,5%.

W Frontal21 wybrano dwa przypadki 60 mln.

Zamówiłem sobie wersję papierową. Jestem ciekawy ocen bankowych. Być może jestem raczej typem Genossen- oder Sparkasse i nie wiedziałem o tym?

Kilka lat temu byłam z ciekawości osobiście w Schufie. Jako jedyny nieobcokrajowiec i bez tatuaży. Ale jak się wyróżniałem.

@florianmeier
Czy chcesz powiedzieć, że Fundacja Testów Towarów kłamie?
I co mają do tego fałszywe wpisy obcokrajowców i osób z tatuażami??

A co teraz ma wspólnego złączenia z obcokrajowcami i ludźmi z tatuażami??

Nie wiem. Powiedz mi. Było bardzo dziwne. Nigdy w moim życiu jeszcze czegoś takiego nie doświadczyłem. Czy ja opisałem twój wygląd?

Poczekalnia w Schufie była dość pełna, pomimo wczesnej godziny...

Złączenia nieprawidłowych danych zdarzają się na pewno. To tylko staje się problematyczne, gdy mają one znaczący wpływ na wynik scoringu. Na pewno to rzadkie zdarzenie.

Problemem są skrócone, czasami zniekształcające znaczenie wpisy w portalu online. Tam nieprecyzyjnie jest napisane zapytanie kredytowe, podczas gdy mój wujek wyraźnie zaznacza, że to zwykła coroczna kontrola. Schufa jest znacznie mniej precyzyjna jeśli chodzi o informacje dostępne w portalu online.

Napisany przez Daukind
Fundacja Warentest nigdy nie twierdziła ani nie stwierdziła, że 90% wszystkich raportów informacyjnych Schufa jest fałszywych lub błędnych.

W jednym teście (który odbył się już jakiś czas temu) stwierdzono, że w przypadku imponującej liczby 89 raportów (ta absurdalnie mała liczba nie ma żadnego znaczenia) tylko 11 raportów było w pełni poprawnych i kompletnych.

Według Fundacji Warentest, wiele raportów było niekompletnych, ale nie fałszywych. To istotna różnica. Po prostu dlatego, że rachunek bieżący, kredyt lub umowa telefoniczna nie są widoczne w Schufa, nie oznacza to, że są one fałszywe.

Napisany przez Daukind

Uważam za fatalne skrócone, częściowo zniekształcające wpisy w portalu internetowym. Tam po prostu stoi Zapytanie o kredyt, podczas gdy Wujek Bank wyraźnie zaznacza, że chodzi o normalną coroczną weryfikację. Schufa nie jest zbyt dokładna w informacjach na portalu internetowym.

Coroczna weryfikacja przez bank jest technicznie rzecz biorąc niczym innym jak zapytaniem o warunki kredytu. Schufa poprawnie to odzwierciedla.

@Daukind, tak właśnie jest!

Napisany przez obelix
[cytat=Daukind">
Tylko dlatego, że rachunek bieżący, kredyt lub umowa telefoniczna nie pojawiają się w Schufie, nie znaczy, że coś jest nie tak.
[/cytat]
na to Bingo.

Napisany przez Bingo33

Nie wiem. Powiedz mi ty. Było bardzo rzucające się w oczy. W moim życiu jeszcze nigdy niczego tak niezgodnego nie spotkałem. Opisałem twoją zewnętrzną stronę?

Poczekalnia w Schufa była dość pełna, pomimo wcześniejszej godziny...

Błędne wpisy zdarzają się z pewnością. To tylko wtedy jest złe, gdy mają duży wpływ na wynik punktowy. To z pewnością rzadkie.

Zdecydowanie źle widzę skrócone, czasami zniekształcające znaczenie wpisy w portalu internetowym. Tam po prostu stoi Zapytanie kredytowe, podczas gdy mój Wujek Bank wyraźnie wskazuje, że chodzi o normalną roczną weryfikację. Schufa nie jest tak precyzyjna w informacjach w portalu internetowym.

florianmeier@
Co mam ci powiedzieć? Że masz coś przeciwko obcokrajowcom albo ludziom z tatuażami? Nawiasem mówiąc, właściciel strony jest także obcokrajowcem. Ale na pewno miałeś swój powód, dla którego tam byłeś.
Chcesz informacji od Schufy i wprowadzasz w grę obcokrajowców i ludzi z tatuażami, to pokazuje, jaki jesteś ptak.
Co czyni cię lepszym od obcokrajowca lub osoby z tatuażem, która ma wpis do Schufy?
Ja chętnie byłbym 1000 razy obcokrajowcem lub tatuażem niż brązowym będącym zakładnikiem

Napisany przez 2Escorpio

florianmeier@
Co mam ci powiedzieć? Że masz coś przeciwko obcokrajowcom lub ludziom z tatuażami? Nawiasem mówiąc, właściciel strony również jest obcokrajowcem, po prostu tak na marginesie. Ale na pewno miałeś swoje powody, że tam byłeś.
Chcesz sprawdzić swoje dane w Schufa i wprowadzasz obcokrajowców i ludzi z tatuażami do gry, to pokazuje, jaki jesteś głupi.
Co cię czyni lepszym od obcokrajowca czy osoby z tatuażem i wpisem w Schufa?
Ale wolałbym tysiąc razy być obcokrajowcem lub mieć tatuaż niż być brązowym zagraczkiem.

Właśnie nie do końca rozumiem jaki jest problem. On tylko napisał, że tam głównie byli obcokrajowcy i ludzie z tatuażami. Jak on to ocenia czy odnosi się do obcokrajowców i ludzi z tatuażami, tego nie wspomniał ani słowem?

Wręcz przeciwnie, rzucił ci piłkę, abyś to ocenił.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata