Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karty kredytowe bez opłat

Napisany przez morganland
Cześć,

niekoniecznie uważam się za osobę z wysokimi zarobkami, ale chciałbym dostać swoją własną kartę kredytową. Czy znacie może dostawcę oferującego bezpłatne karty kredytowe?

Napisany przez 2Escorpio
no cóż, jeśli zarabiasz zbyt mało, może to stanowić problem.

Spróbuj tutaj: https://www.gebuhrenfrei.com

Zazwyczaj na początku otrzymuje się tam śmiesznie niski limit kredytowy, ale zwiększa się on po około dwóch miesiącach.

Wszystko tam jest darmowe (z wyjątkiem wypłat gotówkowych) i nie są zbyt wymagający przy weryfikacji zdolności kredytowej (jeśli jednak było już jakieś katastrofalne zdarzenie, to oczywiście nic z tego nie będzie).

Ważne jest jedynie regularne spłacanie zadłużenia do ustalonej daty rozliczenia... w przeciwnym razie naliczane są naprawdę wysokie odsetki.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez florianmeier
W wielu kontach osobistych bez opłat zawarta jest karta kredytowa, np. ING lub DKB.

Napisany przez Malivin

W przypadku wielu bezpłatnych kont osobistych karta kredytowa jest już wliczona, np. w ING lub DKB.

Może się zdarzyć, że konto osobiste jest bezpłatne.
Ale w moim banku koszt karty kredytowej i tak jest dodatkowy.

Czy w ING lub DKB nie jest to przypadek?

Napisany przez 2Escorpio

Może tak być, że konto osobiste jest bezpłatne.
Ale w moim banku oszczędnościowym nawet karta kredytowa kosztuje dodatkowo.

Czy jest tak w przypadku ING czy DKB?

Tylko dlatego, że w twoim banku karta kredytowa jest płatna, nie oznacza, że jest tak wszędzie.

Wiele banków oferuje bezpłatne karty kredytowe, w tym ING Diba i DKB.

W przypadku ING Diba trzeba jednak zaznaczyć, że jest to karta Visa, ale nie karta kredytowa. Wydatki są pobierane z konta osobistego już po 3 dniach.

Napisany przez Geld12
Mam kartę Mastercard w Sparkasse i muszę za nią płacić, ale uważam, że opłaty są w porządku. To około 40-50 € rocznie. Jeśli odłoży się tę kwotę każdego miesiąca, to nie jest to dużo pieniędzy...

Napisany przez 2Escorpio

Mam kartę Mastercard w Sparkasse i chociaż muszę za nią płacić, uważam, że koszty są w porządku. To jest około 40-50 € rocznie. Jeśli odkłada się tę kwotę każdego miesiąca, to nie jest dużo pieniędzy...

Ale przecież nie masz nic z tych 50 euro, jeśli możesz to gdzie indziej dostać za darmo?

Płacić 50 euro za coś, co gdzie indziej można mieć za darmo, to w moich oczach dużo pieniędzy :-)

Napisany przez Rolli123

no cóż, jeśli zarabiasz za mało, może to być problemem.

Spróbuj szczęścia na https://www.gebuhrenfrei.com

Zazwyczaj na początku otrzymuje się śmieszny limit karty kredytowej, ale zwiększa się on po około dwóch miesiącach.

Wszystko tam jest bezpłatne (z wyjątkiem wypłat gotówki) i nie zwracają zbytniej uwagi na zdolność kredytową (chociaż jeśli przed tobą jest katastrofa, to oczywiście nic się nie zmieni).

Ważne jest jednak regularne regulowanie należności w terminie... w przeciwnym razie naliczane są naprawdę wysokie odsetki.

Pozdrawiam, esco

Osobiście nie mam zbyt dobrego zdania o tej karcie. Naliczane są dość wysokie odsetki od dnia wypłaty gotówki do jej spłaty. Ponadto nie ma możliwości automatycznego obciążenia kwoty rachunku z konta. Zawsze trzeba ją opłacać przelewem. Od pewnego czasu korzystam z karty Barclaycard New Visa i jestem z niej bardzo zadowolony.

Napisany przez 2Escorpio

Z tej karty osobiście nie jestem zadowolony. Naliczane są dość wysokie odsetki od dnia wypłaty gotówki do spłaty. Ponadto nie ma możliwości zapłaty rachunku z konta. Zawsze trzeba go przelewać. Od jakiegoś czasu mam kartę kredytową Barclaycard New Visa i jestem z niej bardzo zadowolony.

To zawsze zależy od osoby. Ja na przykład uważam, że dobrze jest, gdy mogę opłacić kartę kredytową za pomocą przelewu i nie jestem zmuszony do automatycznej blokady środków.

W ogóle nie jestem zwolennikiem obciążeń.

Cytat Biba

Która karta kredytowa byłaby najbardziej optymalna?

Nie można tego udzielnie odpowiedzieć. Każdy ma inne zachowanie wobec kart kredytowych.

Napisany przez morganland
Cześć,

Przepraszam za późną odpowiedź, miałem trochę stresujący okres. Ostatnio natknąłem się na kilka darmowych kart kredytowych, takich jak DKB Bank Visa Card, ale nadal nie mogę się zdecydować.

Która z tych kart jest polecana, jeśli często podróżuję za granicę?

Napisany przez Yakfreak
Jednoznacznie DKB, darmowe wypłaty z bankomatów, oprocentowanie salda. Czego chcieć więcej? Mam ją sama i jak dotąd nie miałem żadnych zastrzeżeń

Napisany przez brainy
Brak opłat za transakcje zagraniczne:

- bez opłat (brak możliwości obciążenia rachunku; wysokie odsetki karne za opóźnione płatności)

Darmowe wypłaty gotówki, ale natychmiastowe obciążenie

- ING (w całej Europie) tylko z kontem (model jednokontowy)
- DKB (na całym świecie) tylko z kontem (model dwukontowy)

brak natychmiastowego obciążenia

- bez opłat
- Barclay Card New Visa
- cardNmore

3% zwrotu za zakupy online (Paypal, Amazon, itp.) do obrotu 2 000 EUR, a potem 0,5%

- Barclay Card Plus (Opłata: 29 EUR)

Napisany przez 2Escorpio
DKB nie pobiera opłaty od razu... zawsze pobiera raz w miesiącu z konta bieżącego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata