Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy bank małżonka przejmie także nasz własny kredyt odnawialny?

Napisany przez ADMCI4
Kochani. Moja żona i ja mamy różne banki, ponieważ od wielu lat jesteśmy tam klientami i nie chcieliśmy tego zmieniać. Teraz jednak moja żona ma lekkie problemy w swoim banku, ponieważ jej dochód jest teraz mniejszy, od kiedy mamy dzieci. Ma tam także kredyt i debet. Ponieważ mój bank jest z reguły bardziej hojny, zastanawialiśmy się, czy byłoby możliwe, aby ona spłaciła debet mojej żony, a my moglibyśmy spłacić to w moim banku. Czy to ogólnie jest możliwe, nawet jeśli moja żona nie jest tam klientem, o ile mam konto osobiste w tym banku?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dlaczego nie miałoby się udać to, czego sobie życzysz? Masz przecież wolność decydowania, na co chcesz wykorzystać swoją debetową linie kredytową.

Napisany przez Goegelein
Tak, to powinno być możliwe. Ale każdy kredyt skutkuje wpisem do Schufy. A wiele wpisów oznacza słabą zdolność kredytową!

Napisany przez 2Escorpio

Tak, na pewno można to zrobić. Ale każdy kredyt skutkuje wpisem w bazie danych Schufa. A wiele wpisów w bazie danych Schufa oznacza niską zdolność kredytową!

To prawda, ale spłacone kredyty ostatecznie przyczyniają się do dobrej zdolności kredytowej. Oczywiście tylko wtedy, gdy zostały spłacone zgodnie z regulaminem.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak właśnie jest. Terminowo spłacane kredyty dobrze się prezentują w ocenie zdolności kredytowej banków.

To, co w ogóle nie wygląda dobrze, to łańcuchowe refinansowanie kredytów ratalnych.

Przykład:
Pierwsza pożyczka w wysokości 5 000 EUR, kilka miesięcy później nowa pożyczka w wysokości 10 000 EUR - refinansowanie 5 000 EUR - i reszta wolna, kilka miesięcy później
Nowa pożyczka w wysokości 17 000 EUR - refinansowanie 10 000 EUR - i reszta wolna dla klienta.

Takie łańcuchowe refinansowanie jest bardzo złe ze względu na przedterminową spłatę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata