Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt na nowy początek

Napisany przez cynthiafaber
Cześć, od dłuższego czasu szukam godnego zaufania pożyczkodawcy. Potrzebuję pożyczki w wysokości 80 000 euro, aby kupić małe mieszkanie i spłacić pożyczkę. 400 euro rat miesięcznie. Stały dochód dostępny. Bez sprawdzania w bazie danych BIK. Ponieważ muszę opuścić moje mieszkanie, czas zaczyna się kończyć. Będę wdzięczny, jeśli znajdzie się ktoś, kto miałby mi zaufać i udzielić mi tej pożyczki.
Z góry dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Pani Faber, z tego, co pamiętam, była Pani tutaj już kilka razy. Niestety, nikt tutaj nie może pomóc. Poza tym rata od 400 € do 80 000 € kredytu pasuje raczej do kredytu hipotecznego. Ale nie posiada Pani niestety nieruchomości, prawda?

Napisany przez chrissy1956
Również szukam kredytu lub kogoś, kto wziąłby na siebie poręczenie. Nieruchomość, o którą chodzi, to trzypiętrowy budynek, z którego jedno mieszkanie byłoby wykorzystane do zamieszkania, a pozostałe jako pokoje dla studentów (łącznie 5 pokoi dostępnych) powinny być wynajmowane po 200 € za miesiąc. Bylibyśmy dwoma kredytobiorcami. Mój 22-letni syn pracujący na pełny etat oraz ja, również w stałej pracy. Obecnie płacimy 600 € za czynsz oraz 350 €. Cena zakupu domu wynosi 45 tysięcy € plus koszty. Można by negocjować współudział w księdze wieczystej.

Napisany przez 2Escorpio

Pani Faber, zwracała się pani już tutaj kilka razy. Niestety, tutaj nikt nie może pani pomóc. Zwłaszcza że rata od 400 EUR do kredytu w wysokości 80 000 EUR pasuje do rodzaju kredytu hipotecznego. Ale czy ma pani jakąś nieruchomość do dyspozycji?

Chce ona kupić Dom. Od miesięcy zwraca się po pomoc do licznych forów i ogłoszeń kontaktowych. Wygląda na to, że wciąż się jej nie udało, i niestety nie wpadła na pomysł zmiany swojego podejścia.

Cytat od chrissy1956

Również ja szukam kredytu lub kogoś, kto wziąłby na siebie poręczenie. Chodzi o nieruchomość - trzyrodzinny Dom, z których jedno mieszkanie jest zajmowane przez nas, a pozostałe pokoje (łącznie 5 pokoi) powinny być wynajmowane studentom za opłatą 200 EUR za pokój. Bylibyśmy dwóch kredytobiorców: mój 22-letni syn, który pracuje na pełen etat, oraz ja, również na stałym etacie. Obecnie płacimy czynsz w wysokości 600 EUR i 350 EUR. Cena zakupu domu wynosi 45 000 EUR plus koszty. Można negocjować wpis dzielnicowy.

45 000 euro za Dom? Jaki to ma być Dom? Dom z piernika?

W innym przypadku nie rozumiem problemu tutaj. Dwa stałe dochody + przyszła nieruchomość jako zabezpieczenie... Bank puści 45 tysięcy łatwo (chyba że jest się zadłużonym).

Ale uważaj, żeby z domem wszystko było w porządku i potem nie uduszonych kosztami naprawy... 45 tysięcy za cały Dom wydaje mi się nierealistyczne.

Mam postępowanie upadłościowe z powodu rozwodu. Jeśli znajdę kogoś, kto mi zaufa, zrobię wszystko, aby to wyjaśnić.
Dom wymaga pewnych remontów, ale wiele rzeczy mogę zrobić samodzielnie. Ponadto, w okolicy jest wiele niedrogich nieruchomości. Jak wspomniałem, możliwe jest wpisanie do księgi wieczystej dla zabezpieczenia.
Oto link do domu.
Niestety, link nie działa. :-(
Edit: Oto link: 7-pokojowy Dom wielorodzinny na sprzedaż w Horb am Neckar o powierzchni około 2,105 m² (ScoutId 73297359)
Pozdrowienia, escorpio

Napisany przez 2Escorpio
Dodałem link. Proszę nie edytuj już tego posta, bo wtedy link znowu zniknie.

Mam nadzieję, że ktoś się zgłosi, ale pamiętajcie o rzeczywistych kosztach utrzymania tak starego domu.

Pozdrawiam, escorpio

Dziękuję. :-)
Wiem, że to stary Dom. Ale z tego też można wyciągnąć wiele. Z cierpliwością można wiele osiągnąć. Ma on potencjał. Podstawowa struktura jest dobra. Po prostu potrzeba trochę czasu. Nie zawsze wszystko musi być od razu perfekcyjne. Dla mnie ważne jest tylko, że pokoje dla studentów są gotowe. Mam wystarczająco dużo zapytań od uczelni dualnych. To już jest dużo, jak się mówi.

Napisany przez Yakfreak
A dlaczego nie finansujesz tego przez swojego syna? Kwotę 45000€ można łatwo pokryć samemu, szczególnie jeśli ma się jeszcze pewne przychody z najmu. Gdzie leży pies pogrzebany?

Ale bez kredytu z Schufy się nie obędzie. Nie ma prywatnych inwestorów, którzy po prostu udzielają 80 000 EUR.
Jest jeszcze możliwość, że ktoś inny z odpowiednimi dochodami zaciągnie kredyt za Ciebie, a Ty kupisz nieruchomość. Oczywiście kredytobiorca powinien pochodzić z Twojego kręgu rodzinengo i mieć interes ekonomiczny.

To nie jest kwota 80 tysięcy, a cena zakupu wynosi 45 tysięcy plus koszty dodatkowe. Mój syn oficjalnie otrzymuje tylko pensję praktykanta, nadgodziny nie są uwzględniane, ponieważ nie są gwarantowane. Naprawdę już próbowałem wszystkiego i powoli tracę nadzieję.

Proszę poczekać, aż twój syn ukończy szkolenie? Wtedy będzie naprawdę dobra szansa.

gdy będę mieć 60 lat. nie można już tak wiele osiągnąć. ponadto, kto wie, jak będzie rozwijał się rynek nieruchomości w tych latach tutaj u nas? ponadto pomógłoby mi to w spłacie moich długów w niewielkich ratach z tego, co zostanie z wynajmu. Nie chcę zostawić swoim dzieciom tylko długów.

Przy negatywnej historii kredytowej i braku dochodu nikt nie udzieli Ci pożyczki w wysokości 80 000 EUR przy cenie zakupu 45 000 EUR.
Proszę to zrozumieć.
Niektóre rzeczy po prostu nie da się zrealizować w życiu.
Nie jesteś w tym sam.

öhm, myślę, że się mylisz. Ja nie chcę 80 tysięcy. To dotyczy innego użytkownika. Ja szukam tylko ceny zakupu plus kosztów dodatkowych. Czyli około 50 tysięcy. I zarówno ja, jak i ona mamy stałe dochody.

Chrissy, a jakie jest Twoje dochodzenie?

Napisany przez 2Escorpio
Pracownik banku myli teraz to z twórcą postu.

Trochę niefortunne, że są tutaj dwie prośby w jednym poście, ale teraz wszystko jest tak zagmatwane, że trudno mi je rozróżnić.

przepraszam za zamieszanie

nie szkodzi. :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata