Pani Faber, zwracała się pani już tutaj kilka razy. Niestety, tutaj nikt nie może pani pomóc. Zwłaszcza że rata od 400 EUR do
kredytu w wysokości 80 000 EUR pasuje do rodzaju
kredytu hipotecznego. Ale czy ma pani jakąś nieruchomość do dyspozycji?
Chce ona kupić
Dom. Od miesięcy zwraca się po pomoc do licznych forów i ogłoszeń kontaktowych. Wygląda na to, że wciąż się jej nie udało, i niestety nie wpadła na pomysł zmiany swojego podejścia.
Cytat od chrissy1956
Również ja szukam
kredytu lub kogoś, kto wziąłby na siebie poręczenie. Chodzi o nieruchomość - trzyrodzinny
Dom, z których jedno mieszkanie jest zajmowane przez nas, a pozostałe pokoje (łącznie 5 pokoi) powinny być wynajmowane studentom za opłatą 200 EUR za pokój. Bylibyśmy dwóch kredytobiorców: mój 22-letni syn, który pracuje na pełen etat, oraz ja, również na stałym etacie. Obecnie płacimy czynsz w wysokości 600 EUR i 350 EUR. Cena zakupu domu wynosi 45 000 EUR plus koszty. Można negocjować wpis dzielnicowy.
45 000
euro za
Dom? Jaki to ma być
Dom?
Dom z piernika?
W innym przypadku nie rozumiem problemu tutaj. Dwa stałe dochody + przyszła nieruchomość jako zabezpieczenie... Bank puści 45 tysięcy łatwo (chyba że jest się zadłużonym).
Ale uważaj, żeby z domem wszystko było w porządku i potem nie uduszonych kosztami naprawy... 45 tysięcy za cały
Dom wydaje mi się nierealistyczne.