Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Anulowanie umowy oszczędnościowej BHW

Napisany przez Mixable
Cześć,
jestem bardzo niedoświadczony w tej dziedzinie i chciałbym usłyszeć kilka opinii na ten temat.

Mam umowę oszczędnościową z 1995 roku w BHW na kwotę 20.451,68 €, na koncie mam obecnie 84 €, taryfa to D4, wskaźnik wyceny wynosi 18,87.

W zasadzie nie jestem zainteresowany umową oszczędnościową i rozważam jej wypowiedzenie, ponieważ obecnie mam problemy finansowe. Czy w ogóle jest to zalecane i na co powinienem zwrócić uwagę?

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy zgadza się saldo EUR 84,00?

Napisany przez Mixable
Tak, to dokładnie 84 €

Napisany przez 2titan1981
Nie wiem, czy kwota 84€ rozwiąże Twoje problemy finansowe, ale jeśli musisz płacić opłatę co roku, to będzie coraz mniej... Prawdopodobnie nie odzyskasz też kosztów związanych z zawarciem umowy...

Napisany przez Mixable

nie wiem, czy 84€ rozwiążą Twoje problemy finansowe, ale jeśli musisz płacić opłatę co roku, to będzie coraz mniej... Prawdopodobnie nie zobaczysz już opłaty za zawarcie umowy...

Jestem w trakcie nauki na mechanika samochodowego i dodatkowe opłaty za media są wyższe niż się spodziewałem^^ Te 84 euro na pewno by mi pomogły.

Opłata? Czy masz na myśli prowadzenie konta?
Myślę, że to się zrównoważy przez odsetki

Czy jesteś w trakcie nauki zawodu i umowa oszczędnościowa na Dom została zawarta w 1995 roku? Twoi rodzice nie mogą dorzucić niczego, jeśli jesteś w trudnej sytuacji finansowej z powodu dodatkowych kosztów związanych z mieszkaniem? Nie wiem, jak wysoka jest opłata, ale z 84€ nie otrzyma się zbyt dużo odsetek...

Napisany przez Mixable

hm, uczysz się, a umowa oszczędnościowa na budowę jest z 1995 roku? Twoi rodzice nie mogą na to nic dorzucić, jeśli chodzi o koszty utrzymania mieszkania i twoje trudności finansowe? Nie wiem, jak wysoka jest opłata, ale z 84€ nie dostaje się zbyt dużo odsetek...

Urodziłem się w 1994 roku. Moi rodzice założyli dla mnie tę umowę oszczędnościową na budowę z myślą, że być może będę mógł zbudować Dom itp. Jednak nie jestem zainteresowany...

Dlatego chciałbym zrezygnować z umowy, ponieważ tak naprawdę nie przynosi mi to żadnych korzyści. Czy jest to w ogóle zalecane, czy może powinienem wykorzystać to w inny sposób, na przykład jako lokatę?

W odpowiednich okolicznościach może to być również opłacalną inwestycją, jeśli oprocentowanie jest odpowiednie. Może chcesz kupić mieszkanie lub Dom...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata