Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jak zainwestować środki z programu Przychodu z Kapitału?

Napisany przez Junglehrerin
Cześć, r n wkrótce otrzymam środki z Wynagrodzenia Lokacyjnego. Czy mam rację, że potrzebuję jakiejś inwestycji, aby je otrzymać? r n
n Jak powinna wyglądać ta inwestycja? I ile pieniędzy muszę zainwestować, aby otrzymać moje 6,65 euro z Wynagrodzenia Lokacyjnego? r n
n Dziękuję z góry r n
n Pozdrowienia

Napisany przez Yakfreak
Musisz, ogólnie obowiązuje zasada, że pieniądze muszą być zamrożone przez 7 lat. Istnieją plany oszczędnościowe, umowy związane z oszczędzaniem na cele mieszkaniowe, ubezpieczenia na życie itp. To zawsze zależy od tego, co planujesz zrobić z pieniędzmi.

Napisany przez Schwertlilie
Cześć,
moim zdaniem nie do pobicia jest plan oszczędnościowy VL oferowany przez Edekabank, chociaż obecnie jest on dostępny tylko dla klientów posiadających konto firmowe w Edekabanku.
Pozdrowienia, Schwertlilie

Napisany przez Junglehrerin
Nie, nie mam, jestem w Raiffeisenbanku.

Napisany przez Yakfreak
Następnie skorzystaj z VTB

Napisany przez FGMatze
Ja nie zainwestowałbym pieniędzy w książeczkę oszczędnościową ani w ubezpieczenie na życie, ponieważ przez lata ponosisz większe straty niż te, które zaoszczędziłeś. (Czysto matematycznie)

Ponadto państwo oferuje państwowe dotacje w wysokości 9% dla książeczek oszczędnościowych i innych produktów - dla konserwatywnego funduszu otrzymasz 20% przy dochodzie do opodatkowania nieprzekraczającym 20 000 € (stan wolny) Małżeństwo otrzyma podwójną kwotę.

Jeśli możesz z tego skorzystać, to jest to pozytywna dotacja. Jeśli nie, nadal zalecam raczej alternatywę w postaci funduszy.

Większe szanse na zysk, klasyfikowane jako majątek specjalny i inne pozytywne aspekty! Dowiedz się więcej! ;-)

Pozdrowienia
Matze

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata