Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Szukam dostawcy dla mojego zamiaru!

Napisany przez soundjunk
Cześć wszystkim,

potrzebuję dostawcy, u którego będę mógł lokować pieniądze co miesiąc na okres 30 lat z oprocentowaniem stałym co najmniej 3% (od 50 do 100€ miesięcznie).

Ważne:
- niemiecki system gwarantowania depozytów
- reinwestowanie odsetek
- możliwość rocznego wypowiedzenia umowy

Macie jakieś pomysły?

Pozdrowienia Sound

Napisany przez brainy
Rzeczywiście nie.

Kwestia majątku: Długoterminowe inwestycje finansowe stwarzają wiele problemów - Kwestie majątkowe - FAZ

Pieniądze powinny być chronione przed inflacją, możliwymi upadłościami banków i firm ubezpieczeniowych oraz możliwym wywłaszczeniem przez UE, a nie trzymać ich tak długo.

Napisany przez soundjunk
Z tego powodu dla mnie bardzo ważna jest możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy :-)

Napisany przez 2titan1981

Dlatego dla mnie bardzo ważna jest możliwość wcześniejszego wypowiedzenia umowy :-)

Ale w ciągu roku może się wydarzyć wiele, co zazwyczaj nie wystarcza do ochrony pieniędzy.

Napisany przez soundjunk

Ale wiele może się wydarzyć w ciągu roku, zazwyczaj to nie wystarcza, aby chronić pieniądze.

Jestem świadomy ryzyka i podejmuję je.
Czy ktoś ma pomysły?

Napisany przez florianmeier
Żeby osiągnąć stopę zwrotu z inwestycji, koszty powinny być bardzo niskie, pomimo niskich miesięcznych wpłat.

Obecnie 3% przy maksymalnym bezpieczeństwie nie wchodzi w grę.

Aby osiągnąć potencjalnie maksymalny zysk z tego planu oszczędnościowego, zdecydowałbym się na tani plan oszczędnościowy związany z ETF-em.

Jako ETF mogę polecić szeroko zdywersyfikowany indeks akcji, rynki wzrostu lub sektor farmaceutyczny, w zależności od preferencji inwestycyjnych.

Emerytura: Plany oszczędnościowe z ETF-ami mają swoje trudności - manager magazin

Napisany przez soundjunk
Czemu trzy procent na 30 lat nie jest możliwe? !

W dziedzinie funduszy nie potrzebuję korepetycji. Potrzebuję czegoś do ustalonej kalkulacji.

30-letnie obligacje ponownie niosą ryzyko emitenta i nie są łatwo dostępne w przystępnych cenach.

Napisany przez soundjunk
Szukam również niekonkretnego obligacji (poza tym dostaję niemiecką obligację o oprocentowaniu 2,4710%, koszty nie są dla mnie kryterium, ponieważ jestem personelem), ale oferty podobnej do vtb, tylko niemieckiej, z oprocentowaniem 3%, które zostanie ponownie zainwestowane

Czy jeśli ktoś jest specjalistą, to czy nie może znaleźć nic odpowiedniego w wewnętrznych bazach danych?

Napisany przez soundjunk

Jeśli ktoś się zna na rzeczy, to czy nie może znaleźć właściwych informacji w bazach danych firmy?

Czy w innym przypadku bym pytał?!

Napisany przez Cashflowclub MD

Wichtig:
- deutsche Einlagensicherung

To jest sprzeczność w sobie!

Jeśli nie chcesz oszczędzać stałych kwot (czasami 30€, czasami 50€, czasami 70€), to szczególnie przy Twoim okresie 30 lat, polecałbym również metale szlachetne, metale strategiczne lub surowce ogólnie (ropa naftowa). Jednak ropa jest trudna do przechowywania fizycznego.

Myślę, że każdy wie, że podaż tych materiałów zmniejsza się codziennie nawet bez spekulacji giełdowych. Natomiast popyt na nie będzie stale rosnąć. Dlatego te formy inwestycji powinny być bezpieczne w 99,9%.

Alternatywnie istnieją nawet programy oszczędzania dla tych surowców, jeśli ktoś chce to mieć całkiem komfortowo.

Napisany przez soundjunk
W jakim stopniu to jest sprzeczne?!

I jeszcze raz: szukam planu oszczędnościowego z oprocentowaniem stałym!
Inne plany oszczędnościowe w aktywa rzeczowe już wykorzystuję.

Kiedy idę do sklepu z konkretnym zamiarem, nie chcę od razu słyszeć o alternatywie. Chodzi mi o to, czy się da czy nie...

Napisany przez etoro
Od 100 euro możesz handlować wikifolio . Dostępne również w twoim banku . Możesz je sprzedawać w dowolnym momencie , stopy zwrotu są imponujące

Napisany przez Cashflowclub MD

W jakim stopniu to jest sprzeczne?!

Dobrze, zadam inaczej: dlaczego zależy ci na niemieckim zabezpieczeniu depozytów? Co z tego sobie obiecujesz?

Napisany przez Birgit

Dobrze, zadam inaczej pytanie: dlaczego zależy Ci na niemieckim zabezpieczeniu depozytów? Czego oczekujesz?

Prawdopodobnie ma on swoje pieniądze w VTB i teraz obawia się kontynuacji inwestowania tam.

Napisany przez Torsten Breitag
DKB Sparplan. Możesz ulokować pieniądze na co najmniej 20 lat i otrzymasz prawie 4% na końcu.

Jeśli chodzi o obligacje bez określonego terminu wykupu, to popularne są obligacje bankowe Tier 1. Aktualnie jednak wszystko jest dosyć drogo wyceniane. Na przykład:

Helaba jest zaangażowana w to tutaj:

https://www.boerse-stuttgart.de/rd/d...ATION=16229726

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata