Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: kredyt hipoteczny skąd - słaba zdolność kredytowa

Napisany przez Carlo Kaiser
Cześć przyjaciele, zarejestrowałem się tutaj z następującego powodu:
==> Urząd skarbowy mnie nękaj.

Historia, która początkowo powinna być zwolniona z podatku, jest uważana przez urzędników skarbowych za podlegającą opodatkowaniu.

Niestety wiedzą, że mam bardzo ładną nieruchomość i nie chcą zaakceptować rozłożenia podatku na raty na około 1 rok.

W ciągu roku mogę spłacić podatek, ale przedtem będzie trudno.

==========

Już raz zwróciłem się do mojego zwykłego banku, czy udzieliliby mi kredytu; raz pytałem o 20 000 EUR, raz o 3000 EUR.
==> W obu przypadkach pracownica obsługi sprawdziła moje konto i powiedziała: Może za 3 lata...; na pewno nie muszę więcej pytać w moim zwykłym banku.

==========

Ponieważ zdecydowanie chcę trzymać urząd skarbowy z dala od mojej nieruchomości: Skąd lub w jakim banku mogę uzyskać hipotekę lub coś podobnego w sposób mniej skomplikowany?
==> Chodzi o kwotę mniejszą niż 10 000 EUR, a nieruchomość jest znacznie bardziej warta.

==========

Na ten pomysł wpadłem, ponieważ urząd skarbowy dał mi ankietę dotyczącą rozłożenia na raty, gdzie należy zaznaczyć, jakie rzekome odmowy kredytu już dostałem...

Moje wyniki w Schufa wynoszą około 95%, jest mało danych... .

==========

Co myślicie?

Ponieważ w tej chwili jadę na wieś, gdzie nie mam internetu itp.: Nie dziwcie się, jeśli zajrzę tu dopiero za kilka dni.

Pozdrowienia... .

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy nieruchomość jest obciążona długiem czy wolna od zadłużenia?
Czy pracujesz na etacie czy prowadzisz własną działalność?

Bez długów, biała księga hipoteczna. Nieruchomość generuje również dochody z wynajmu, około 15 000 rocznie.
==> Jednak częściowo żyję z dochodów z wynajmu i dodatkowo spłacam Bafoeg itp..

Moim bankiem domowym jest jedna z 2 lub 3 największych instytucji finansowych w Niemczech, mająca jeden lub dwa wieże we Frankfurcie.

A gdzie teraz jest problem?

Czy myślisz, że powinienem dostać kredyt hipoteczny? Ja tak myślałem... Teraz właśnie wyruszam; już się nie mogę doczekać pomocnych odpowiedzi: Jak i w jakim banku mogę uzyskać środki na podatek jako kredyt hipoteczny lub pożyczkę?

Napisany przez PK consulting
Cześć, aby lepiej ocenić, czy finansowanie przez typowy instytut finansowy jest możliwe, czy raczej wchodzą w grę prywatni inwestorzy, byłoby pomocne, gdybyś podał aktualną wartość rynkową mieszkania. Dzięki!

*Dane firmy zostały usunięte. - Prosimy o przestrzeganie zasad dotyczących linków i danych firmowych w postaci podpisu - dozwolone po opublikowaniu 50 postów przez użytkownika.

Wprowadziliśmy te zasady w celu zwalczania spamu*

Pozdrawiam, escorpio

W przypadku obiektu bez obciążenia i braku udokumentowanego dochodu istnieje także możliwość udzielenia pożyczki ze strony banku w Niemczech. W takim przypadku bank zazwyczaj zatrzymuje od razu odsetki od zobowiązania.

Teraz jestem z powrotem, pozdrawiam.

Aha: Więc pożyczka; czy źle zapytałem o nią w moim normalnym banku (Deutsche Bank), czy może tam nie ma takiej możliwości i muszę udać się do innego banku?

)-> Zapytałem ich o kredyt, nawet bez konkretnego powodu: Zadzwonili do mnie (Call Center), chcieli umówić spotkanie, a ja pomyślałem: Zobaczymy, co jest możliwe. Okazało się jednak, że nic nie dostanę. Prawdopodobnie chcieli mi w rzeczywistości sprzedać plan oszczędnościowy lub coś podobnego.

==============

Czy myślicie, że mogę jeszcze raz konkretne zapytać o pożyczkę, czy lepiej od razu zmienić bank?

Co właściwie oznaczają tzw. banki hipoteczne? Czy to jest tylko nazwa?

==============

To, co mam, to księga wieczysta, dowód na dochody z najmu... i mało mówiący wynik w Biurze Informacji Kredytowej wynoszący 96%. -> Co byście mi poradzili?

Tzw. wartość rynkowa nieruchomości wynosi...: Nie mam pojęcia...; roczne dochody z najmu pomnożone przez 10 dają coś około 200 000 EUR; suma, którą chcę uzyskać od banku, jest niższa niż 10 000 EUR.

Wartość ubezpieczeniowa wynosi 1,4 mln EUR (ubezpieczenie budynku) - ubezpieczyciel (Allianz) nie chciał ubezpieczyć za mniejszą kwotę, więc pewnie jest to istotny punkt odniesienia.

Jednak trzeba jeszcze wspomnieć o jednym fakcie: Nie zdecydowałem jeszcze, czy chcę ponownie sprzedać chatę. Jeśli miałbym potencjalnie bank lub kogoś innego w księdze wieczystej - czy byliby w stanie przeszkodzić w wykreśleniu wpisu lub w inny sposób utrudnić sprzedaż?

----------------

Edycja: Coś mi jeszcze przychodzi na myśl: Nie mam również debetu i wydaje się, że go nie dostanę; czy możliwe jest, że bank po prostu źle się mną zajmuje?

Wartość dochodów w wysokości 200 000 EUR przy współczynniku 10 dochodów z najmu
Bez obciążenia księgi wieczystej i DB nie daje ci nic?
Zależy to więc od - z punktu widzenia DB - niesatysfakcjonującej zdolności kredytowej.

Napisany przez PK consulting
Jeśli rozważasz sprzedaż nieruchomości, warto zdecydować się na kredyt bez opłaty za wcześniejszą spłatę. Dzięki temu ewentualna sprzedaż nie napotka przeszkód związanych z zgodą banku wpisanego w księdze wieczystej.

Pani Patricia Kraus

Napisany przez Kattie
Mogę się tylko zgodzić z moimi poprzednikami. Również poleciłbym Ci pożyczkę. Może powinieneś się z tym zaznajomić.

Naja, w międzyczasie skonsultowałem się z @Bankkaufmannem; wszystko wydawało się w porządku, ale:
==> Jego kapitałodawca w banku widzi czerwono w związku z położeniem obiektu ...

Obiekt znajduje się na wsi, a dodatkowo w Saksonii-Anhalt ... . Pomimo tego, jest to bardzo piękny obiekt w dobrym stanie, generujący dochody z wynajmu i łatwość wynajmu.

Co myślicie: _Jedna_ odmowa jest już na miejscu ... , od banku domowego również nie słyszę nic ... : Gdzie mogę spróbować ... albo co mogę zrobić ?

==================

Co do potrzeby finansowej związaną z Urzędem Skarbowym, w międzyczasie znalazłem inne rozwiązanie, ale teraz zaczyna mnie interesować pytanie ...
==> czy nie mogę od razu spłacić swojego Bafög & KfW za pośrednictwem pożyczki ... ; ewentualnie jeszcze trochę odnowić jeden lub dwa mieszkania ... ... .

Co o tym myślicie?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata