Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy karty kredytowe firm kurierskich oferują również płatności ratalne?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Zostałem teraz skontaktowany po raz kolejny, z pytaniem, czy nie chciałbym mieć karty kredytowej Amazona. Tutaj często zamawiam i mogę sobie wyobrazić, że w pewnych okolicznościach opłaciłby mi się ten krok. Z drugiej strony, mam już kartę Mastercard i nie jestem pewien, dlaczego potrzebuję drugiej karty kredytowej.

Co mnie jeszcze interesuje, to możliwość spłaty rachunków tym kredytem w ratach. Czy jest taka możliwość w Amazonie i innych sklepach internetowych?

Pozdrowienia, Libbo

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

Karta kredytowa Amazona ma funkcję rozłożonej na raty. Dotyczy ona jednak wszystkich zakupów dokonywanych kartą kredytową, a nie tylko zakupów na Amazonie.

Podczas spłaty w ratach trzeba spłacić co najmniej 10% kwoty faktury każdego miesiąca.

Obecnie nalicza się jednak 14,98% odsetek od niespłaconej kwoty... w takim przypadku warto się zastanowić, czy na pewno chce się z tego skorzystać.

Pozdrowienia, escorpio

Napisany przez Amy2014
Cześć Libbo,

mogę tylko się podłączyć do poprzedniego mówcy, także posiadam kartę kredytową Amazon.de i przed rozliczeniem kartą kredytową każdego miesiąca masz możliwość spłacenia całej kwoty w ratach miesięcznych.

Jeśli dużo robisz zakupy na Amazonie, ta karta na pewno się opłaca. Przez cały rok bez problemu odzyskasz roczny koszt karty.

Pozdrawiam,
Amy

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Jeśli robisz dużo zakupów na Amazonie, to na pewno opłaca się mieć tę kartę. W ciągu roku z łatwością odrobisz koszty rocznej opłaty za kartę.

Jak to rozumiesz??
Miałem też taką kartę, bo przy podpisaniu umowy na kartę otrzymałem 40 EUR kredytu. Gdy spłacasz raty, staje się to wysoce kosztowne.

To zresztą karta kredytowa Landesbank, na której jest napisane Amazon.

Napisany przez Amy2014
Cześć,

oczywiście mam na myśli punkty bonusowe Amazona. Ponieważ robię dość dużo zakupów na Amazon.de, otrzymuję jeden punkt bonusowy za każdy wydany euro. Za 1000 punktów otrzymuje się doładowanie 10 euro na konto karty kredytowej.

Oczywiście jest to korzystne tylko dla tych, którzy dużo zamawiają online, dla innych oczywiście nieopłacalne.

Pozdrowienia,
Amy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata