Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno mieszkania własnościowego.

Napisany przez Toschka
Cześć moi mili Panowie i Panie
Ponieważ szukam kompetentnych partnerów w tym forum, którzy pomogliby mi w moim planie, na przykład przy zakupie nieruchomości.

Obiekt: mieszkanie własnościowe 120 m2, nowa budowa KFW 70 - cena zakupu około 250 000€
Potrzebna kwota finansowania: 110%

Moje wynagrodzenie netto wynosi około 2600 euro, a mojej żony około 900 euro. W przyszłości miałbym do dyspozycji kapitał w wysokości 150 000€ lub za 9 lat.
Moje obecne czynsz wynosi 950 euro miesięcznie.
kredyt konsumpcyjny 50 000 - rata wynosi 700 euro
Mam 56 lat, a moja partnerka 53 lata. Mamy stałe zatrudnienie na czas nieokreślony.

Moje pytanie: Czy w ogóle mamy szansę na uzyskanie pożyczki.
Jak mogłaby wyglądać koncepcja finansowania.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Toschka
pożyczka ratalna w wysokości EUR 50 000 to oczywiście w ogóle nie jest dobra sprawa.
Czy nie ma już nic z tego?
Dlaczego w ciągu 9 lat EUR 150 000?
Jaka jest obecnie wartość zabezpieczenia lub coś w tym rodzaju?
Czy można teraz zabezpieczyć tę kwotę jako dodatkowe zabezpieczenie?

Napisany przez Toschka
Po 9 latach otrzymam wypłatę mojej emerytury z metalu. kredyt już trwa od roku. Moim pomysłem jest przekształcenie kredytu w kredyt modernizacyjny oraz zaciągnięcie pożyczki z zabezpieczeniem na mieszkanie własnościowe. Takie są moje założenia. Jak wysokie będą miesięczne obciążenia? Dziękuję z góry.

@Toschka
Niestety kredyt ratalny powyżej 50 000 EUR nie może po prostu zostać zamieniony na kredyt na modernizację.
kredyt ratalny pozostaje zatem uwzględniony w miesięcznych wydatkach w rekonstrukcji budżetowej. I tutaj leży sedno sprawy.
Moim zdaniem 110% finansowanie nie jest możliwe z powodu braku kapitału własnego oraz istniejącego kredytu ratalnego w wysokości 50 000 EUR.

Napisany przez Goegelein
Moim zdaniem to nie jest finansowanie w wysokości 110%, ale 120%, jeśli liczyć według reguły trzech proporcji matematycznych!
Przy finansowaniu istotną rolę odgrywa nie tylko zdolność kredytowa, ale także położenie nieruchomości. Dopiero gdy znamy dokładne te wartości, możemy powiedzieć coś dokładniejszego. Teoretycznie takie finansowanie jest możliwe!

Mówiąc potocznie o finansowaniu w wysokości 110%, mamy na myśli pełne sfinansowanie ceny zakupu notarialnego oraz finansowanie wszystkich dodatkowych kosztów zakupu (podatek od nieruchomości, prowizja dla pośrednika, opłata notarialna). Finansowanie takie jest teoretycznie możliwe, ale moim zdaniem w praktyce nie jest zatwierdzane. Z wyjątkiem przez bank hipoteczny. kredyty konsumenckie w wysokości 50 000 EUR są zbyt wysokie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata