Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Potrzebuję porad dotyczących karty kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
Jadę na dwa tygodnie do Francji.
Chcę jeszcze zarezerwować hotel i kilka biletów.
Najlepiej płacić kartą kredytową.
W zasadzie rzadko używam karty kredytowej.
Moje pytanie brzmi: czy można zamówić kartę kredytową na czas?
Dziękuję, pozdrowienia, Tanja

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

we Francji praktycznie wszystko można płacić kartą kredytową (Visa), ponieważ tamta karta debetowa (Carte bleue) jest przetwarzana przez Visę.

Jednak nie ma tam karty kredytowej na czas. Oczywiście zawsze masz możliwość zerwania umowy z bankiem.

Ponieważ istnieje wiele kart kredytowych bez opłaty rocznej, możesz je po prostu zachować w domu, aż znowu będziesz ich potrzebował.

Pozdrowienia, escorpio

Napisany przez Linda00
W tym przypadku również zdecydowałbym się na kartę kredytową bez opłaty rocznej. Wtedy nie ma opłat, jeśli używasz jej tylko od czasu do czasu. Należy jednak pamiętać, jakie są koszty związane z korzystaniem z karty (czyli pobieraniem gotówki i bezgotówkowymi płatnościami).

Ja także rzadko korzystam z mojej karty kredytowej, głównie podczas wakacji lub sporadycznie do zakupów internetowych. Jakiś czas temu wziąłem kartę Barclaycard New Visa i jestem z niej bardzo zadowolony - brak opłaty rocznej, bezpłatne wypłaty gotówki na całym świecie i bezpłatne bezgotówkowe płatności (w sklepach/internecie) w strefie euro (poza nią 1,99% obrotu).

Jeśli potrzebuję karty, to ją używam, jeśli nie, to po prostu leży. Ogólnie masz również możliwość anulowania karty kredytowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata