Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Gdzie mogę dostać kredyt w wysokości 1000 euro bez sprawdzania w bazie Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Jestem już bardzo zdesperowany, ponieważ nie wiem skąd wziąć teraz pieniądze. Potrzebuję ich pilnie, ale bank już mi ich nie udzieli. Muszę tylko przetrwać pół roku, potem będzie znowu lepiej. Do tego czasu nie mam jednak pomysłu. Chętnie podjąłbym dodatkową pracę, ale to też nie jest takie proste, jak się wydaje. Dlatego teraz muszę liczyć na to, że dostanę pożyczkę w wysokości 1000 euro, bez sprawdzania w Schufa ani zgłaszania czegokolwiek. Jak mogę to zrobić?

Re: Gdzie mogę dostać kredyt w wysokości 1000 euro bez sprawdzania w bazie Schufa?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jaka jest obecnie sytuacja? Czy jesteś zatrudniony zawodowo czy nie? Jakie są twoje udokumentowane dochody i wydatki?

Napisany przez MThiemann
Cześć Indi,

myślę, że to nie będzie takie proste...

Możesz spróbować uzyskać kredyt w Bonkredit, w zależności od twojego aktualnego statusu zawodowego. Najważniejszym warunkiem jest możliwość udokumentowania własnego dochodu. Z mojego doświadczenia około 5-10% osób składających tam wniosek otrzymuje kredyt. Nie ma związanych z tym żadnych kosztów.

Inną alternatywą jest Liechtensteiński Bank Sigmabank. Udziela on jednak tylko określonych kwot kredytu w wysokości 3 500 lub 5 000 EUR na stały okres spłaty 40 miesięcy. Twje życzenie kredytu w wysokości 1 000 EUR nie mieści się zatem w tych ramach.

Możesz złożyć zapytanie o kredyt przez porównywarkę kredytów ratalnych na mojej stronie internetowej bezpośrednio do Sigmabank. Również tutaj nie ma żadnych kosztów związanych z sukcesem ani z odrzuceniem.

Życzę Ci powodzenia.

Pozdrawiam
M. Thiemann

Napisany przez Goegelein
Nic nie jest niemożliwe! I nie dotyczy to tylko firmy samochodowej. Istnieje możliwość inwestowania w przedmioty w Internecie. Wyszukaj w Google hasło Crodinvesting. Powodzenia!

Myśleli państwo o Crowdinvestingu zamiast Crodinvestingu :-)

Napisany przez LendingSchool.d
Cześć Indi,

niedawno uruchomiłem moją nową stronę. Nosi ona nazwę LendingSchool.de i informuje o tzw. pożyczkach typu Peer-to-Peer. Obecnie istnieje kilka platform pożyczkowych typu P2P, na których można się zarejestrować i bezpłatnie opublikować swój projekt pożyczkowy online. Projekt ten jest finansowany przez prywatnych inwestorów. Bank jest zbędny, co sprawia, że pożyczki są często tańsze niż w zwykłych bankach. Sam jestem aktywnym inwestorem na tych platformach i uważam, że pożyczka typu P2P jest dobrym zamiennikiem kredytu ratalnego.

Możesz zajrzeć na stronę.

Pozdrowienia

LendingSchool

Panie Streiter, dlaczego na swojej stronie głównej reklamujesz Auxmoney, skoro tak naprawdę odżegnujesz się od niej w swoim postanowieniu na forum?

Przy wypłatach na Auxmoney i Smava stoją banki.

A jak jest u Pana? Czy tutaj nie ma żadnego banku jako instancji rozliczeniowej?

Cześć,

na mojej stronie internetowej chciałbym jedynie informować o platformach P2P. Zarówno Lendico, jak i Auxmoney oraz Smava mają partnera bankowego.

Platformy P2P nie są bankami i nie posiadają licencji bankowej. W celu uzyskania legitymacji prawnej, współpracują one z partnerem bankowym. Partnerzy bankowi służą jako baza transakcyjna i dodatkowo zapewniają, że wszystkie kredyty są rozliczane zgodnie z niemieckim standardem bankowym.

Dla Ciebie jako kredytobiorcy nie wiążą się z tą współpracą żadne dodatkowe koszty. Współpraca z bankiem zwiększa ostatecznie również bezpieczeństwo zarówno dla kredytobiorców, jak i inwestorów. Po pełnym sfinansowaniu oraz zweryfikowaniu projektu kredytowego, oraz podpisaniu umowy kredytowej, partner bankowy na zlecenie platformy przekazuje kwotę kredytu na konto kredytobiorcy. W fazie spłaty partner bankowy pobiera ustaloną miesięczną ratę z konta i przekazuje ją inwestorom.

Chciałbym odcinać się zarówno od Lendico, jak i od Auxmoney. Uważam obie firmy za solidne przedsiębiorstwa, które mogą zaoferować swoim klientom korzystniejsze kredyty, oraz myślę, że inwestorzy mogą również skorzystać na kredytach P2P. Reklamowo dopuszczam wszystkie platformy na swojej stronie internetowej, jednak została ona uruchomiona dopiero wczoraj, więc jak dotąd dostępne jest tylko Auxmoney.

Pozdrowienia

Również życzę Ci powodzenia

Napisany przez Goegelein
To prawda, obie nie są bankami, ale tylko platformami lub pośrednikami kredytowymi. W przeciwieństwie do smava, osoby zainteresowane muszą pójść do Auxmony i zapłacić z góry. I każdy powinien to dobrze przemyśleć!

Proszę nigdy nie płacić z góry ani nie dokonywać przedpłaty.
Bez względu na to, jak zachęcająco to brzmi.

Napisany przez Goegelein
Mogę się z tym tylko zgodzić, często zaczyna się od niewinnych 10 euro. Ale aby właściwie zareklamować swoje rzeczy, zawsze zaleca się korzystanie z innych płatnych usług. A po chwili kredytobiorca może już wydać od 50 do 70 euro i nadal nie ma gwarancji, że otrzyma kredyt!

Możesz również dołączyć dwie zera na końcu. Widziałem już wiele przypadków, gdzie chciwość wobec kredytu w milionach złotych w kraju xxxx sprawia, że człowiek staje się na tyle chciwy, że jest gotowy zapłacić wysoką, czterocyfrową kwotę za jakikolwiek kawałek papieru. Jednak ten papier jest bezwartościowy i nadaje się tylko do kosza. A pieniądze oczywiście przepadają.

Napisany przez Goegelein
Tak, dotyczy to nie tylko kredytów, ale wszystkich obietnic zysku. Wszystko, co jest rzetelne, nie wymaga tutaj żadnych przedpłat. Wyjątkiem są finansowania z wpisem hipotecznym.

Tak, to prawda. Wcześniej Auxmoney miało czasami nieco niejasną strukturę opłat. Jednakże sytuacja ta uległa poprawie.

Moim osobistym faworytem jest jednak Lendico. Tutaj nie ma żadnych opłat, chyba że kredyt zostanie ostatecznie udzielony. Dla kredytobiorcy opłata ta wynosi od 0,5% do 4,5% kwoty kredytu. Inwestorzy płacą 1% od każdej spłaty (łącznie 1% od całkowicie spłaconej kwoty). Lendico pojawiło się na rynku w grudniu 2013 i prezentuje się jako Biały Rycerz pośród pożyczek P2P. Czas pokaże, czy będą w stanie sprostać tym oczekiwaniom, ale na razie wygląda to całkiem dobrze.

Pozdrawiam

@LendingSchool

Fragment regulaminu Lendico
LENDICO to nie bank. Dlatego za pośrednictwem LENDICO możesz być w stanie zawierać umowy kredytowe. Jednak kredytów nigdy nie otrzymasz od LENDICO. Raczej LENDICO stara się umożliwić kredytobiorcy projektu finansowanego jedynie uzyskanie kredytu od banku współpracującego z LENDICO („BANK”), według warunków projektu finansowanego ustalonych na podstawie scoringu, ponieważ wystarczająca liczba inwestorów zgodziła się na finansowanie.

Pytania:
Napisałeś, że Lendico jest rycerzem w białym...
Dlaczego? Przecież za tym stoi również tylko bank, który udziela kredytu na podstawie scoringu?

Piszesz coś o ..do teraz wygląda to całkiem dobrze...
Co tu dokładnie wygląda dobrze?

Dla mnie po przeanalizowaniu regulaminu, jeśli chodzi o udzielanie kredytów, Lendico jest taki sam jak inne platformy współpracujące z bankami.

W regulaminie Lendico słowo „bank” pojawia się 50 razy.... Co teraz powiesz?

Witaj,

jak już powiedziałem, wszystkie platformy P2P korzystają z partnera bankowego. Proces oceny zdolności kredytowej nie jest jednak przeprowadzany przez bank, lecz przez wewnętrzny algorytm (Lendico) oraz manualną ocenę doświadczonych underwriterów (oceniających ryzyko).

Lendico jest bialym rycerzem, ponieważ chcą oferować niskie stopy niewypłacalności oraz mają już bardzo klarowną i prostą strukturę kosztów. Proces sam w sobie pozostaje jednak taki sam. Pożyczkobiorca publikuje projekt online, Lendico ocenia jego zdolność kredytową, a inwestorzy finansują projekt. Pieniądze trafiają do partnera bankowego, który udziela kredytu zgodnie z wcześniej uzgodnionymi warunkami. Oszczędności są uzyskiwane przez to, że partner bankowy Lendico, bank Wirecard, specjalizuje się w elektronicznym systemie płatności. Dzięki temu eliminowane są koszty związane np. z wieloma międzynarodowymi placówkami (jakie posiadają inne banki). Oszczędności te są następnie przekazywane pożyczkobiorcom oraz inwestorom.

Partner bankowy udziela wprawdzie ostatecznie kredytu, ale w żaden inny sposób nie ingeruje w proces udzielania kredytu i nie przeprowadza oceny zdolności kredytowej. To wszystko dzieje się w Lendico.

Jak powiedziałem, wszystkie platformy współpracują z bankami. Uważam, że pod względem struktury kosztów Lendico jest najbardziej przejrzyste zarówno dla pożyczkobiorców, jak i inwestorów. Lendico przedstawia się jako biały rycerz (tak powiedzieli), czy tak jest, nie mogę teraz dokładnie powiedzieć, ale to, co dotąd widziałem, wygląda dobrze. Ponadto Lendico planuje wkrótce wprowadzić również międzynarodowe możliwości inwestycyjne, co oznacza, że jako Niemiec będziesz mógł np. inwestować w prywatne kredyty w Hiszpanii czy Południowej Afryce. Uważam, że jest to argument za Lendico i może być interesujące dla inwestorów w przyszłości.

Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Wirecard Bank? lol, czyli to jest bank, który oferuje biednym ludziom z niską historią kredytową konto osobiste za 40 euro opłaty za założenie, 10 euro miesięcznej opłaty podstawowej + opłaty za transakcje od 0,75 euro do 5,00 euro?

Nie wspominając o dodatkowych opłatach, które czasem wynoszą nawet 75 euro, na przykład za cofnięcie przelewu / dochodzenie.

Prawnie wszystko to, co robi bank, jest legalne, ale moralnie mogę tylko zalecić unikanie tego banku szerokim łukiem. Kto tak skwapliwie ograbia biednych ludzi z niską historią kredytową i wykorzystuje ich trudną sytuację (że potrzebują konta osobistego)... mogę tylko powiedzieć Fuj!

Pozdrowienia, escorpio

Cześć Skorpionie,

uważam, że zbyt surowo osądzasz bank Wirecard. Przecież związane z negatywną historią kredytową wiąże się statystycznie większe ryzyko.

Chciałbym również zauważyć, że istnieje wiele (wielkich) banków, które pomimo znacznie gorszej praktyki wyłudzeń, zdołały utrzymać swoje wizerunek. W czerwcu 2013 roku Fundacja Finanztest ujawniła, że niektóre banki pobierały odsetki od debetu do 22,5% (np. Volksbank Feldtal). Szczególnie banki oszczędnościowe oraz banki spółdzielcze wsi i regionów wiejskich wykorzystują swoją dominację.

Nie można zapominać o aferze Libor, jednej z największych oszustw w historii banków. Mimo to, banki działają nadal tak samo, a ogółowi ludzi to nie przeszkadza. Wiem, że nie zawsze dobrze jest porównywać złe z gorszym, ale moim zdaniem w porównaniu do innych, bank Wirecard wypada całkiem dobrze.

Pozdrawiam

Napisany przez Gell

Oto link: sofortkredit-24.eu

Po prostu stoi za tym Bon-Kredit (patrz na Impresum)

Nie słychać tam tylko pozytywnych opinii (dodatkowe ubezpieczenia i inne wprowadzanie podstępem):
Bon-Kredit - Przeczytaj relacje z doświadczeń

Praktycznie, jeśli chodzi o kwoty od 3500 do 5000 euro, zapytania są przekazywane do Sigma Banku w Liechtensteinie.
Bon-Kredit - Relacja z doświadczenia - kredyt Sigma - Pośrednictwo Bon-Kredit

Dlaczego więc nie zapytać od razu tam (jest przynajmniej szybciej):
SIGMA Kreditbank AG: kredyt gotówkowy, Mikrokredyt, Mała pożyczka
Na wstępie: Bezrobotni/ otrzymujący zasiłek Hartz4 także tam nie otrzymają kredytu

W temacie "kredytu bez sprawdzania baz danych" zainteresowanych tematem, oto obszerna analiza przeprowadzona przez adwokata (nie chcę tu robić reklamy, po prostu uważam, że tamten post jest interesujący):
Nieuczciwi pośrednicy kredytowi - Adwokat Thomas Hollweck - Berlin

Gell

Osoby bezrobotne również nie otrzymują pożyczki w Sigma Bank.
A tutaj są bardzo wymagający jeśli chodzi o dokumenty.
Jednak konieczne jest przesłanie w oryginale wyciągu z konta, na który wpływa pensja.

Napisany przez Gell

Bezrobotni nie otrzymują kredytu nawet w Sigma Bank.

Również wspomniałem to w moim wpisie:
Wstępnie: Bezrobotni/odbierający zasiłek Hartz4 również tam nie dostaną kredytu

Prawda?

Przepraszam, przepraszam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata