Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: U kogo ubezpieczenie samochodu?

Napisany przez Fiebr
Cześć ludzie, R n r n Zastanawiam się nad zmianą mojego ubezpieczenia - Czy ktoś ma doświadczenie z ubezpieczeniem DAdirect? R n r n Pozdrowienia

Napisany przez Fiebr
Czy nikt nic nie ma do zgłoszenia?

Napisany przez 2Escorpio
Moja dziewczyna i ja jesteśmy klientami HukCoburg od wielu lat i jesteśmy z tego bardzo zadowoleni.

Mieliśmy tylko jedną szkodę, ale była to kradzież z całkowitą stratą (skradzione auto) w cenie nowego samochodu... Ubezpieczyciel bez problemu ją pokrył.

Podoba mi się również, że przy drugim samochodzie dali nam takie same zniżki jak przy pierwszym pojeździe.

Nie wiem, czy Huk-C. jest dobry cenowo w porównaniu z innymi... Ale nie uważam, że są zbyt drodzy.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez thorsten_tz
Tak łatwo niestety nie można zmienić swojego ubezpieczenia samochodu, można to zrobić tylko pod koniec roku z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Jeśli Twoje ubezpieczenie podniosło składki, masz oczywiście prawo do specjalnego wypowiedzenia umowy. Przy zmianie pojazdu możesz również zmienić swoje ubezpieczenie. Ubezpieczenia bezpośrednie są z reguły tańsze, w razie szkody trzeba jednak trochę więcej dzwonić, ale zazwyczaj nie ma to większego znaczenia. Możesz też zajrzeć tutaj....

Napisany przez Fiebr
wielkie dzięki za informacje i źródło, będę się z nimi zapoznawać

Pozdrawiam

Napisany przez Fiebr
Czy ktoś z was miał doświadczenie z Direct Line? Ubezpieczenia bezpośrednie zazwyczaj są tańsze...

Napisany przez Optimus
Decydujący jest na pewno wkład. Szczególnie w przypadku ubezpieczenia OC i AC świadczenia oferowane przez firmy ubezpieczeniowe są praktycznie identyczne, chyba że ktoś sądzi, że ubezpieczenie w wysokości 100 000 000 euro nie jest wystarczające. Przy ubezpieczeniu AC warto zwrócić uwagę na odszkodowania związane z ugryzieniem przez kuny, tam występują największe różnice.

Napisany przez soundjunk
Są już różnice w przypadku kolizji z dzikim zwierzęciem... więc proszę nie wydawać takich uogólnionych sądów

Napisany przez macboy

Cześć ludzie,

zastanawiam się nad zmianą mojego ubezpieczenia - Czy ktoś ma już doświadczenie z ubezpieczeniem DAdirect?

Pozdrowienia

Po prostu poszukaj w sieci opinii - warto także skorzystać z kalkulatora porównawczego.

Napisany przez verschaukelt
I nie tylko korzystać z jednego komputera, ale kilku. Ponieważ każdy kalkulator porównawczy zależy zawsze od ubezpieczycieli, którzy pozwalają na porównanie. Niestety często zdarza się, że poświęca się wysiłek i wprowadza się wszystkie dane, aby w końcu zostać poproszonym o zlecenie obliczeń. Następnie zostaje się zalewanym reklamami wszystkich możliwych ubezpieczeń, co jest bardziej irytujące niż cokolwiek innego. Mój samochód prawie identycznie wypadał w opłatach na wielu kalkulatorach porównawczych, również w DA direct itp... aż natrafiłem na stronę Allsecur. Do tego momentu była mi zupełnie nieznana, dzięki zmianie zaoszczędziłem 200 euro rocznie. Jednak podczas testu z samochodem znajomego ten dostawca okazał się ponownie zbyt drogi w porównaniu do obecnego kontraktu. Porównywanie ofert ubezpieczenia samochodu jest czasochłonne, ale może być opłacalne.

Napisany przez Susanne2
Jestem w Admiral Direkt i miałem już szkodę. Została ona jednak wypłacona bez problemu. Są także bardzo tanie...

Napisany przez pebrue
Jestem klientem HUK24 i jestem bardzo zadowolony. Składki są jednymi z najniższych.

Napisany przez Finanz-Guru
Uznany za lidera w stosunku jakości do ceny!
Jeśli zawierasz bardzo tanie ubezpieczenie, ale nie zabezpieczasz się na wypadek (to tylko przykład) szkód spowodowanych przez dzikie zwierzęta, burzę i inne sytuacje, warto przeanalizować dwa razy, czy warto oszczędzać te kilka euro na rzecz lepszego ubezpieczenia.

Kompleksowe porównanie można przeprowadzić na portalu.
Warto zauważyć, że za tymi portalami kryją się również duże firmy ubezpieczeniowe, które promują swoje produkty. Warto więc zajrzeć na stronę 2 lub 3.

Bezpiecznej podróży ;-)

Napisany przez Finanz-Guru
Lub tutaj, gdzie największe portale są reprezentowane przez pojedyncze komputery.

Napisany przez Charlotte500
Cześć,
więc samych doświadczeń z tą ubezpieczalnią jeszcze nie mieliśmy, ani ja. Ale również dopiero w zeszłym roku zmieniliśmy nasze ubezpieczenie. Przeszliśmy z ubezpieczenia samochodowego LVM na ubezpieczenie HUK i muszę powiedzieć, że było warto. Ponieważ byłem jeszcze bardzo wysoko w procentach, dzięki HUK zaoszczędziłem ponad połowę. Płacę 250 euro co kwartał. W LVM miałbym powinien zapłacić ponad 1000 euro rocznie. Więc HUK jest świetna.

Napisany przez Rotstift
Jestem w Cosmos Direct. Zarówno OC jak i AC. Mogę Ci je tylko polecić. Do tej pory wszystko zawsze działało bez zarzutu, a oni są bardzo przyjaźni i kompetentni.

Napisany przez finanzfranz
W każdym przypadku zalecam skorzystanie również z porównywarek i dokładne przeanalizowanie warunków - jest to bardzo proste dzięki danym z dowodu rejestracyjnego pojazdu. Nie polecałbym jednak polegania tylko na jednej porównywarce, wprowadź swoje dane do różnych portali, np. klick

Napisany przez ThomasGraufreud
MOIN,
oto kilka punktów, które powinieneś wziąć pod uwagę przed podjęciem decyzji o ubezpieczeniu:

Suma ubezpieczenia powinna wynosić co najmniej 50, lepiej jeszcze 100 milionów euro. W żadnym wypadku minimalne wymagane prawem kwoty nie są wystarczające. Odszkodowanie za wartość nowego samochodu lub cenę zakupu w ubezpieczeniu komunikacyjnym powinno wynosić do 24 miesięcy w przypadku uszkodzenia całkowitego i co najmniej sześć miesięcy w przypadku kradzieży. W ubezpieczeniach od ognia, kradzieży i innych czynników zewnętrznych często podlegają ubezpieczeniu tylko uszkodzenia spowodowane przez dzikie zwierzęta, takie jak sarny czy dziki. Jednak niektórzy dostawcy ubezpieczeń obejmują także gryzonie lub kolizje z dowolnymi zwierzętami. Powinieneś sprawdzić, jak bardzo zostaniesz zdegradowany po wystąpieniu szkody - bardzo tanie polisy często mają złe warunki degradacji. W przypadku szkód w ubezpieczeniu komunikacyjnym, powinna zostać umówiona pełna rekompensata nawet w przypadku nieumyślnej szkody. Zazwyczaj wyłączone są sytuacje związane z rażąco nieostrożnie spowodowaną kradzieżą (np. pozostawienie kluczyków w samochodzie) oraz jazda pod wpływem alkoholu bądź narkotyków. Dla nowych i wynajmowanych samochodów nie powinieneś akceptować związania z konkretnymi warsztatami. Ponieważ producenci często wymagają wizyty w autoryzowanym warsztacie w celu udzielenia upustów. W przypadku wynajmowanych samochodów wizyta w warsztacie zatwierdzonym przez producenta może być wymagana. Większość ubezpieczycieli rozszerzyła dotychczasową skalę zniżek za bezszkodową jazdę z 25 do 35 lat, ale tylko dla nowych umów. Skutkiem tego są nowe degradacje. Zniżka zabezpieczająca przestaje obowiązywać. Dlatego zaleca się zakup ochrony zniżki za dodatkową opłatą. Dzięki temu po szkodzie Twój składka nie ulegnie zdrożeniu z powodu degradacji do gorszej klasy zniżkowej. Rozszerzone ubezpieczenie OC w przypadku wypadków z samochodami wynajętymi za granicą powinno być uwzględnione (Mallorca-Police). Franczyza w ubezpieczeniu komunikacyjnym i od ognia oraz kradzieży może mieć różną wysokość. Odmowa udziału własnego również jest możliwa. Często różnice w składkach między poszczególnymi poziomami są tak niewielkie, że wyższa franczyza rzadko się opłaca.
Źródło:
jungesportal.de/auto/kfz-versicherungswechsel.php

Napisany przez traugottsimon
Jestem stałym klientem Direct Line od dłuższego czasu i muszę powiedzieć, że relacja jakości do ceny zawsze mi odpowiadała. Dużym plusem dla mnie było to, że można ubezpieczyć swój drugi samochód w takiej samej klasie bezszkodowości jak swój pierwszy samochód. (patrz https://www.directline.de/autoversic...nversicherung/)
Mimo że kilkakrotnie brałem pod uwagę zmianę, zawsze wychodzili mi naprzeciw dobrymi ofertami, dzięki czemu do dzisiaj jestem klientem.
Często czytam negatywne opinie o DL, ale osobiście miałem tylko przyjemne doświadczenia z Direct Line.

Napisany przez StefanE
Mam ubezpieczenie samochodu w CosmosDirekt. Jak dotąd jestem bardzo zadowolony. Doradcy są również mili i kompetentni, i jak dotąd nie miałem żadnych problemów.

Napisany przez drdree
To zależy od tego, co chcesz płacić. Jestem związany z ADAC i jestem bardzo zadowolony.. wszystko, czego szukam i potrzebuję, jest zawarte.

Napisany przez lolania

Witajcie,

Zastanawiam się nad zmianą mojego ubezpieczenia - Czy ktoś miał już doświadczenie z ubezpieczeniem DAdirect?

Pozdrawiam

Ja nie miałem doświadczeń z nimi, jestem teraz w HUK.
Mogę polecić! Trochę droższy pod względem niektórych kwestii, ale świadczenia są doskonałe!

Napisany przez Andy34
Zawsze można coś znaleźć w internecie o ubezpieczycielach, prawda? Kiedyś byłem na stronie internetowej DA Direkt i muszę powiedzieć, że cenowo mieszczą się w niższym segmencie, ale to również widać po zakresie świadczeń. Niedawno rozmawiałem z koleżanką z pracy na ten temat, a według jej informacji płaci ona około 130 lub 140 € rocznie i jest ubezpieczona na wszystko, co możliwe. Nie pamiętam dokładnie, co dokładnie mi wymieniła, ale miała ubezpieczenie AC i miała większy zakres ochrony niż ja, chyba była ubezpieczona przez ADAC. Szczerze mówiąc, już nie pamiętam dokładnie, ale jeśli spojrzysz na stronę DA Direkt, szybko zauważysz, że 99 € rocznie może szybko wzrosnąć do znacznie większej kwoty, ponieważ chcą pobierać dodatkowe opłaty za wszystko. Zwrot kosztów zakupu pojazdu używanego, wolny wybór warsztatu, samochód zastępczy - to tylko trzy przykłady z tych, które mam w swoim obecnym i mimo to płacę tylko 110 €. Moim zdaniem niekoniecznie poleciłbym ich, lepiej sprawdź, czy nie znajdziesz lepszej oferty, która nie będzie naliczać dodatkowych opłat za każdą drobnostkę. Możesz to zrobić na kfzversicherungsrechner.com, można tam również przeprowadzić porównanie.

Napisany przez Schubi
Jeśli ktoś jeszcze szuka odpowiedniego ubezpieczenia samochodu, tutaj można uzyskać pomoc i bezpłatnie obliczyć stawki różnych ubezpieczycieli. Mam nadzieję, że mogłem pomóc...

snip.ly/H38d

Pozdrowienia
Schubi

Napisany przez mangofliege
Jestem ubezpieczony w HUK na motorower i samochód osobowy, jestem bardzo zadowolony z obsługi klienta. Nie można jednak ogólnie powiedzieć, które ubezpieczenie jest najlepiej odpowiednie...

Napisany przez biscotto
Porównuję już tylko online ubezpieczenia, oszczędzam dużo pieniędzy i czasu, ale zawsze warto dokładnie przeczytać warunki. Nie ma najlepszego ubezpieczenia. Dla samochodu A ubezpieczenie ...  jest tanie, a dla samochodu B ubezpieczenie ...  jest drogie. Zawsze warto dokładnie porównać. Na stronie https://kfz-versicherungstipps.com znalazłem dobre wskazówki dotyczące oszczędzania, ale jednocześnie mając wystarczające wsparcie ze strony ubezpieczenia.

Napisany przez Michaelk
Możecie także porównać ubezpieczenie samochodu na stronie www.versicherungs-world.de.

Pozdrowienia!

Napisany przez katalog49
Lepiej zrobić to bezpośrednio za pośrednictwem www.check24.de/kfz-versicherung/. Trzymają się oni bowiem obowiązujących przepisów.

Napisany przez mari1978
Bawarska wyróżnia się zarówno pod względem wydajności, jak i ceny

Napisany przez JacobGoma
Także jestem w HUK i jestem jak dotąd zadowolony. Składki są niskie i nawet miałem jeden wypadek w roku bezproblemowo. Jednakże dostępność telefoniczna w HUK jest bardzo słaba, żeby nie powiedzieć zerowa!! Kto potrzebuje szybkiej pomocy, ten niestety się rozczaruje.

Napisany przez mari1978
Mogę polecić Bawarskie

Napisany przez Daukind

Mogę polecić bawarskie

Czy będziesz to teraz powtarzać co tydzień?

Napisany przez Hanomag
Bez uzyskania oferty od WGV nie zdecydowałbym się na żadne inne ubezpieczenie.

Napisany przez andry45
Jesteśmy ubezpieczeni w DEVK od lat i nie możemy narzekać. Być może nie są najtańsi, ale usługi, zwłaszcza w przypadku szkody, są doskonałe i zazwyczaj warte więcej niż zaoszczędzone 5 € miesięcznie.

Napisany przez Hanomag

Jesteśmy ubezpieczeni w DEVK od lat i nie możemy narzekać. Może nie są być może najtańsi, ale obsługa, zwłaszcza w przypadku szkód, jest świetna i często wart więcej niż oszczędność 5 € miesięcznie.

Pod koniec roku dobry znajomy mojego kolegi zmienił trzy pojazdy z DEVK na WGV. Jego roczna oszczędność tylko na jednym z tych pojazdów wynosiła w setkach euro.
Przed tą decyzją mocno trzymał się również dobrej obsługi w DEVK.
Po prostu porównaj!

Napisany przez Matthew Pryor
Pod koniec roku dobry znajomy z moją trzema pojazdami zmienił ubezpieczenie z WGV na Direct Line. Jego roczna oszczędność, tylko na jednym z tych pojazdów, wynosiła w setkach euro. Ponadto, w porównaniu do WGV, otrzymał znacznie lepsze warunki umowy.

Do tej pory trzymał się usług, które oferowała WGV.

Po prostu porównaj!

Napisany przez Hanomag

Pod koniec roku dobry znajomy z moim użyciem zmienił trzy pojazdy z firmy WGV na Direct Line. Jego roczna oszczędność, tylko na jednym z tych pojazdów, wynosiła w setkach euro.

To, że ta wypowiedź jest kłamstwem, dowodzi już fakt, że ją skopiowałeś.

Cytat Matthew Pryor
Ponadto, w porównaniu do WGV, ma on również znacznie lepsze warunki.

Zrobiłem sobie trud i uzyskałem oferty porównawcze od WGV i Direct Line dla trzech klientów w różnym wieku i z różnymi samochodami. Nawet jeśli porównam najlepszą taryfę WGV z najgorszą Direct Line, WGV - mając udokumentowanie lepsze warunki - w moich przykładach zawsze wciąż jest tańsza o dwucyfrowy procent.

Cytat Matthew Pryor
Po prostu porównaj sam!

To jest najlepsza rada, ponieważ zmiany w taryfach mogą prowadzić do zniekształceń. Może to spowodować, że ubezpieczyciel, który wydaje się być drogi, wypadnie tańszy niż uznany przez organizacje konsumenckie zwycięzca testów. Aby uniknąć takich zniekształceń, najlepiej porównywać świeżo zarejestrowane pojazdy (niezależnie od tego, czy są stare czy nowe).
Jak już powiedziałem: Po prostu porównaj sam!

Napisany przez flore
Cześć Fiebr,
czy kiedykolwiek rozważałeś skorzystanie z porady eksperta?
Osobiście miałem dobre doświadczenia z feelix. Chociaż głównie dotyczyły one finansowania budowy, to jednak oferują także szeroką gamę usług ubezpieczeniowych. Możesz zadawać pytania podczas spotkania online. Oto link: www.myfeelix.de

Napisany przez Camiarc
Co roku porównywałbym, kiedyś był w Hanowerze, w tym roku przeszedłem na Huk. Koszty się zmniejszyły o połowę.

Napisany przez Caller
Jeśli można samodzielnie zarządzać swoją umową na komputerze, nie ma przeszkód dla firm internetowych córek dużych firm ubezpieczeniowych. Ten sam serwis w przypadku szkody, ale znacznie tańszy.

Napisany przez Poschinger
Obecnie planuję zakup używanego samochodu i dlatego przeglądam różne fora i porównania. Ostatecznie mogę jednak zgodzić się z niektórymi dyskutantami. Porównywanie samemu (jeśli chce się uniknąć doradcy) jest najbardziej sensownym podejściem, zwłaszcza jeśli, jak w moim przypadku, ciągle nie jest jasne, jaki samochód ostatecznie wybiorę. Mój pierwszy samochód jest ubezpieczony przez DEVk, jestem zadowolony, ale tylko dlatego, że umowę podpisałem z dobrze znanym mi osobą, która zapewniła mi świetne warunki.

Napisany przez tobi3011
https://vergleichen.ist-genial.net/
Co sądzicie o takich porównaniach

Wykasuj się.

Napisany przez tobi3011
??? dlaczego usuwasz
Chciałem tylko opinie

Napisany przez Hanomag

Usuń się.

To, co zrobiłeś poprzez to samoocenianie, już wystarczy.

Szkolenie dla początkujących w dziedzinie retoryki w domu opieki?

Napisany przez Hanomag

Warsztat dla początkujących z zakresu retoryki w domu opieki?

Znowu nie trafiłeś w sedno. Mieszkańcy domu opieki zazwyczaj posiadają bogate doświadczenie życiowe. Wyobraź sobie, że Ty sam mógłbyś prowadzić tam dzisiaj seminaria z własnym doświadczeniem.

Napisany przez HUKKDB
Dostępność telefoniczna w przypadku szkód pozostawia niestety wiele do życzenia. Jeśli jednak skontaktujesz się z biurem obsługi klienta, możesz poprosić o oddzwonienie, które zostanie wykonane. Więc skontaktuj się z lokalnym biurem obsługi klienta :-).

Napisany przez franzus5
Trzeba samemu zdecydować. Po prostu porównaj w Internecie i zobaczysz sam, co jest dla Ciebie dobre. A czy to jest ubezpieczenie bezpośrednie czy inne, liczą się warunki!

Napisany przez chrgor
Cześć wszystkim,
zawsze polecam każdemu porównywać oferty co roku. Nie tylko po to, aby zaoszczędzić pieniądze, ale także dlatego, że warunki mogą się czasem zmieniać w katalogu usług. Który dostawca będzie dla kogo najlepszy, to kwestia zupełnie indywidualna, ponieważ każdy ma inne preferencje, na przykład ważna jest dla niektórych kwestia związana z serwisem.
Ponieważ wiele zapisów jest napisanych w typowym języku ubezpieczeń, należy zachować ostrożność przy korzystaniu z niektórych portali. Osobiście mam dostęp do profesjonalnego portalu lidera rynkowego i gorąco go polecam, ponieważ wszystko jest tam bardzo dobrze wytłumaczone. W razie zainteresowania proszę o kontakt prywatny.
Można też skorzystać z usług pośrednika wielokrotnego, dla kogoś kto woli tę opcję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata