Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Co oznacza zmienna stopa procentowa w zależności od warunków rynkowych?

Napisany przez MaximT.
Mój syn chce założyć konto osobiste, a w PSD Bank można otrzymać do 3000 euro z oprocentowaniem 2%. W umowie jest mniej więcej napisane tak: Stopa procentowa i kwota pieniędzy, przy której zmienia się stopa procentowa, są zmienną i mogą być dostosowane do sytuacji na rynku. W ten sposób to było około. Teraz moje pytanie: Co to oznacza, jakie kryteria określają sytuację na rynku, czy to jest zależne od ich uznania? W takim razie to nie jest dobre konto.

Napisany przez 2Escorpio
To prawdopodobnie oznacza, że bank wzoruje się na decyzjach Europejskiego Banku Centralnego i konkurencji w kwestii ustalania stóp procentowych.

Czy konto jest więc dobre czy złe, to musisz sam ocenić... Prawie wszystkie banki postępują w ten sposób, co przy obecnie niskich stopach procentowych może nawet przynieść korzyść klientowi.

Jednak co mnie trochę zastanawia, czy 2% dotyczą konta osobistego czy związanego z kontem oszczędnościowym?... Tak wysokie oprocentowanie na zwykłym koncie osobistym trochę mnie dziwi.

Napisany przez Katakuna
Jeśli otworzysz konto o tych warunkach odsetkowych, upewnij się, że banki obliczają odsetki właściwie. Zdarzają się sytuacje, gdy banki szybko obniżają stopę procentową, ale nie chcą słyszeć o jej podwyższeniu. Przy obecnym poziomie stóp procentowych EBC można oczekiwać, że będą one rosły

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata