Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy po odrzuceniu wniosku kredytowego należy jeszcze raz przeprowadzić procedurę weryfikacji tożsamości za pomocą Postident?

Napisany przez Markus1981
Cześć, zwracam się z następującym pilnym problemem do Forum i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.

Złożyłem wniosek o kredyt przez Postbank, i zgodnie z procedurą legitymizacji skorzystałem z Postidentverfahren.

Ten wniosek został odrzucony.

Teraz sytuacja wygląda tak, że moja mama, (oba jesteśmy klientami Postbank, mamy tam konto osobiste) o bardzo dobrej zdolności kredytowej, zgodziłaby się być drugim współkredytobiorcą tego kredytu dla mnie, jednak mieszka daleko ode mnie, więc nie mogę po prostu do niej pojechać i wspólnie złożyć wniosku w placówce pocztowej, wykonując jednocześnie Postidentverfahren.

To oznacza, że ja podpiszę wniosek, a następnie prześlę jej wniosek, a ona przeprowadzi dla siebie Postidentverfahren i prześle wniosek.

Czy teraz muszę sam jeszcze raz udać się na pocztę i przeprowadzić Postidentverfahren, czyli wydrukować ten kupon dwa razy i złożyć podpis bez wniosku na poczcie, czy też Postbank ma potwierdzenie, że jestem osobą, która podpisała wniosek, na podstawie odrzuconego wcześniej wniosku i przeprowadzonego Postidentverfahren.

Mój podpis w tej kwestii nie uległ zmianie.

Z pozdrowieniami

i serdeczne podziękowania za każdą odpowiedź

Markus

Re: Czy po odrzuceniu wniosku kredytowego należy jeszcze raz przeprowadzić procedurę weryfikacji tożsamości za pomocą Postident?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zazwyczaj najpierw składasz wniosek samodzielnie. Następnie otrzymujesz numer kredytu, pod którym jest przeprowadzane potwierdzenie tożsamości za pomocą Postident.

Jeśli składasz nowy wniosek razem z matką, wewnętrznie zostanie przypisany nowy numer oceny kredytowej. Jeśli wniosek zostanie zaakceptowany, zostanie przeprowadzone nowe potwierdzenie tożsamości za pomocą Postident.

Cześć,

na formularzu bankowym Postbank i w ofercie kredytowej jest napisane, że obaj kredytobiorcy muszą podpisać umowę i obaj muszą przejść procedurę Postident.

Jednakże mi nie jest to możliwe, aby zrobić to jednocześnie. Jeśli teraz złożę wniosek samodzielnie, brak będzie podpisu mojej mamy na formularzu.

Ponadto, pierwszy odrzucony wniosek już zatwierdziłem przez Postident, czy wtedy nie wystarczy, gdy podpiszę wniosek, wyślę go mojej mamie, a ona przeprowadzi dla siebie procedurę Postident, ponieważ nie zatwierdziła się jeszcze w Postbanku i wyśle ją? Bo inaczej nie mogę tego zrobić z uwagi na odległość.

Wnioski zawierają oba kupony do procedury Postident, czyli Postident pożyczkobiorcy 1 i Postident pożyczkobiorcy 2, ale godny uwagi jest fakt, że dokumenty zostaną umieszczone w kopercie po tych podpisach i weryfikacji tożsamości, a tę kopertę zostaną odesłane z powrotem do banku. Jednakże, jak już wspomniałem, jak mamy to zrobić z taką odległością? Musielibyśmy pójść razem do poczty. Czy istnieje możliwość, aby wydrukować umowę dwukrotnie, użyć jednej kopii i wysłać drugą kopię mojej matce? W praktyce moglibyśmy złożyć nasze podpisy oddzielnie i przeprowadzić oddzielnie procedurę Postident dwoma umowami. Jednakże wówczas na każdym wniosku brakowałoby podpisu pierwszego lub drugiego pożyczkobiorcy, czy bank i tak zaakceptuje ten wniosek?

Cześć,

Wyobraziłem sobie, że przyniosę kupon do Postident (czyli mój kupon bez wniosku) do placówki pocztowej, zautoryzuję się tam i dołączę do koperty Banku Pocztowego pismo, które będzie zawierało informację, że umowę kredytową podpisaną przeze mnie wysyła moja matka (drugiego współkredytobiorcę).

Następnie wyślę jej umowę z moimi podpisami i dokumenty dotyczące wiarygodności finansowej, a ona również ją podpisze, dołączy swoje dokumenty dotyczące wiarygodności finansowej i wyśle podpisany przez nas obu umowę z jej kuponem Postident.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Spróbuj.

Napisany przez 2Escorpio
Czym są dokumenty punktacyjne? Czy chodzi ci o dowody dochodów?

Kupony Postident są ponumerowane i zazwyczaj używając tego numeru można znaleźć wniosek o kredyt w systemie banku. - Jednak nie wiem, jak Postbank postępuje w tej sprawie... być może nie przekazuje dalej żadnych informacji z Postident i wprowadza je bezpośrednio do komputera?

Więcej niż spróbowanie z dodatkowym pismem na końcu i tak nie pozostanie ci nic. - Ale dlaczego po prostu nie zapytasz? W końcu musisz i tak pójść na pocztę, więc do oddziału Postbank nie masz daleko ;-)

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata