Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: AOK czy DAK?

Napisany przez Fiebr
Która jest lepsza? DAK czy AOK?

Napisany przez brainy
Lub Barmer/GEK.

W zasadzie nie różnią się one zbytnio od siebie. Być może jedna oferuje lepszy kurs sportowy?

Dobre fundusze zdrowotne to HKK (na północy) lub ogólnokrajowo Techniker.

Dobre, ponieważ zwracają pieniądze rocznie albo dbają o chorych, tak jak o terminy wizyt u specjalistów (TK!)

Napisany przez Objektiv33
Nie mam danych porównawczych, ale mogę powiedzieć, że od lat jestem bardzo zadowolony z AOK.

Napisany przez xLD
Zanim przeszedłem do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, byłem praktycznie przez całe moje życie w AOK i nigdy nie miałem poważniejszych problemów. Wydaje się, że nie jest to najgorsza opcja ubezpieczenia zdrowotnego. Usłyszałem również wiele dobrego o Techniker, chociaż nie mam własnych doświadczeń.

Napisany przez Finanz-Guru
AOK jest większy. Jednak większy nie zawsze oznacza lepszy. Czy ktoś zna artykuł z testu fundacji Warentest itp.? Byłby pomocny...

Napisany przez Gabriel
Zachęcam do zapytania swojego lekarza rodzinnego o wybór ubezpieczenia zdrowotnego. On zna bowiem te instytucje, które podczas obliczeń sprawiają szczególnie dużo kłopotów, co przekłada się na niekorzyść pacjentów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata