Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: potrzebna szybka pomoc =)

Napisany przez Habermeier1988
Cześć
Mam pytanie odnośnie następującej sytuacji:
Mieszkanie własnościowe o wartości 200 000€
Wkład własny: około 40 000€
Chcielibyśmy zrobić pełne finansowanie.
Partner zarabia około 2000 netto
Ja około 1300 netto (pracuję za pośrednictwem agencji pracy tymczasowej, nadal w okresie próbnym. Od września 2014 planuję pracować jako urzędnik na czas określony).
Nie mamy żadnych miesięcznych obciążeń oprócz standardowych, takich jak telefon komórkowy, internet i samochód
On nigdy nie miał do czynienia z BIK. Ja miałam małe opóźnienia w spłacie rat, ale suma ogółem była poniżej 300 € i została uregulowana pół roku temu. Jednak około 2 miesięcy temu odmówiono mi przyznania karty Douglas Card ze względu na negatywny wpis, dlatego teraz bardzo się martwię.
Obawiam się, że wniosek o finansowanie zostanie odrzucony. Czy ktoś miał podobne doświadczenia?
Dziękuję

Napisany przez Schlumpf
Cześć, czy jesteś żonaty? Czy masz jeszcze inne kredyty? Uregulowany wpis w rejestrze Schufa pozostaje ważny przez kolejne trzy lata. W tym czasie znacznie trudniej otrzymać kredyt.

Napisany przez Habermeier1988
Nie, nie jesteśmy małżeństwem.

Jesteśmy jednak dwoma kredytobiorcami i mamy kapitał początkowy w wysokości 15%, czyli 30000 €. To nie wystarcza dla banku jako zabezpieczenie. Mój partner pracuje od około 10 lat w tej samej firmie i nie mamy żadnych innych zobowiązań ani kredytów do spłacenia. Poza tym, w tej chwili to ja samodzielnie opłacam czynsz i wszystkie dodatkowe opłaty, takie jak prąd itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata