Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: 2 prace częściowe i 1 praca na pół etatu, podatki?

Napisany przez Zuzi
Cześć,
Mam 2 minijoby (różni pracodawcy) łącznie zarabiam maksymalnie 265 euro miesięcznie. Teraz dostałam propozycję pracy w moim wyuczonym zawodzie na 16-24 godziny tygodniowo, zarobki jeszcze nieznane. Chciałabym wykonywać wszystkie 3 prace razem, jak to będzie wyglądało pod względem podatkowym? Jestem zamężna, mój mąż ma klasę podatkową 3 i 2 dzieci zapisane na siebie. Pozdrawiam, Zuzi

Re: 2 prace częściowe i 1 praca na pół etatu, podatki?

Napisany przez Cashflowclub MD
Na takie przypadki (i wiele innych) właśnie uruchomiliśmy Jobteiler. Tam wszystkie twoje dochody są łączone (również ewentualne prowizje) i są wypłacane jako tzw. płaca akordowa. Jesteś wtedy pełnoprawnym pracownikiem na etacie z obowiązkowymi składkami ubezpieczeniowymi z wszystkimi świadczeniami socjalnymi i jesteś również traktowany pod względem podatkowym. Płacisz wtedy podatek dochodowy (z góry) i ewentualnie możesz odzyskać część tego poprzez coroczne rozliczenie podatku dochodowego. Jak działa Jobteiler, najlepiej pokazuje ten schemat:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata