Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z niskim wynikiem bazowym

Napisany przez Uniden
Cześć Forum,

znalazłem to forum przez wyszukiwarkę i mam nadzieję na wypowiedź doświadczonych specjalistów od finansowania budowy.

Mam prawie 40 lat, jestem żonaty z 2 dziećmi. Dotychczas zawsze odrzucaliśmy pomysł budowy, ale teraz, z powodu wypowiedzenia umowy najmu ze względu na własne potrzeby przez wynajmującego, sytuacja się zmieniła.

Pożądany Dom to istniejący Dom jednorodzinny w cenie około 100 000 EUR. Jestem urzędnikiem zarabiającym netto około 2900 EUR miesięcznie, moja żona również pracuje w sektorze publicznym i zarabia miesięcznie około 1400 EUR, dochodzi do tego jeszcze zasiłek rodzinny. Mam małe samochód w Leasingu (150 EUR miesięcznie do 2015) oraz kredyt wielozadaniowy (600 EUR miesięcznie, pozostało 27 000 EUR).

Z tymi danymi udałem się do pośrednika, jednak dzisiaj otrzymałem informację od biura informacji kredytowej: punktacja bazowa 89,30%, 3 błędne wpisy są obecnie weryfikowane i mam nadzieję, że zostaną szybko usunięte lub poprawione (stary kredyt, karta kredytowa z limitem, który nigdy nie był używany i został anulowany w 2013 roku, oraz finansowanie na zero procent, które zostało już spłacone).

W przypadku mojej żony istnieje finansowanie na zero procent w Ikei, w Ottо oraz karta płatnicza z limitem w Ikei. Widząc, że takie rzeczy mogą być negatywnie oceniane, spłaciłem dzisiaj wszystko i zlikwidowałem karty. Po rozmowie telefonicznej przekazałem, że wszystko to szybko zostanie zaktualizowane w biurze informacji kredytowej.

Czy te finansowania na zero procent (proszę nie oceniać, ciągle wpadamy w takie pułapki) zablokowały mi możliwość uzyskania kredytu budowlanego, czy istnieje możliwość, że po uporządkowaniu sytuacji w biurze informacji kredytowej moja punktacja wzrośnie? (PS Moje kapitał własny wynosi około 12 000 EUR, więc będę musiał sfinansować 100 %)

Pozdrowienia

Uniden

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Czy mogę zapytać, w którym kraju związkowym mieszkasz??

Napisany przez Uniden
nie chciałbym podać mojego imienia, ponieważ można mnie łatwo zidentyfikować po danych

Napisany przez Alex [CryptoMod]
naja, myślę, że nie ma tu żadnych wniosków.
Chodziło mi raczej o ewentualne państwowe dofinansowania, takie jak program LABO w Bawarii....

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dyrektor banku niedawno potwierdził mi ponownie: Każdy wynik poniżej 90% jest zły..
Złe oczywiście tylko z punktu widzenia systemu oceny bankowej.
Wcześniej można było udzielać pożyczek długopisem.
Obecnie już nie jest to możliwe.
Twoje bankowość domowa to najlepszy partner do rozmowy.

W przeciwnym razie istnieje jednak możliwość finansowania.
Ale prawdopodobnie wiąże się to z dopłatą odsetek.

Napisany przez Trader60
Czy zapytanie Uniden jest wciąż aktualne? Jeśli tak, prosimy o kontakt pod adresem: info@sinnl-finanz.de

Napisany przez Uniden
Cześć,

po wyczyszczeniu danych w Schufa mój wynik teraz wynosi prawie 93%.
Leasing również został usunięty, a teraz są już rozsądne oferty, mimo to dziękuję.

Powinienem był sprawdzić Schufę wcześniej.

Napisany przez Kass Finanz
Przy takim zawodzie, dochodach i posiadanych środkach własnych, finansowanie budowy przy wyniku powyżej 90% nie powinno być dużym problemem. Jednakże warunki różnią się w zależności od instytucji. Chętnie służę darmowym porównaniem warunków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata