Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt online?

Napisany przez Gomb
Dzień dobry wszystkim,

Byłem w piątek w banku, bo chciałem wziąć kredyt. Moi bankowi zaproponował mi ofertę, ale oprocentowanie wynosiło prawie 9%, co jest dość wysokie, prawda? Czy istnieją dobre możliwości lub alternatywy dla mnie w internecie? Mówi się, że w internecie udzielanych jest znacznie więcej kredytów niż w zwykłych bankach i warunki są również bardziej korzystne!?

Napisany przez Nomik
Dzień dobry,

nie wiem, czy można ogólnie powiedzieć, że w internecie udzielanych jest więcej kredytów. Jednak jest to zdecydowanie rozwijający się rynek i dzięki dobremu porównaniu kredytów możesz zaoszczędzić dużo pieniędzy. Dlaczego według Ciebie stopa procentowa w Twoim banku jest tak wysoka?

Napisany przez Gomb
Cześć,

dziękuję za szybką odpowiedź!
Niestety nie wiem, dlaczego kredyt w moim banku jest tak wysoki. Ostatnia stopa procentowa była również wysoka! Myślałem nawet o zmianie banku.

Napisany przez Nomik
Przypuszczam, że może to być związane z twoją zdolnością kredytową. Banki nakładają wysokie warunki kredytowe, zwłaszcza gdy zdolność kredytowa jest średnia. Zdecydowanie powinieneś rozważyć alternatywę lub zmianę banku!!

Napisany przez Sandork
Cześć Gomb,

Wysoka stopa procentowa w twoim obecym banku może mieć wiele przyczyn, moim zdaniem. W internecie jest wiele dostawców, u których możesz wziąć kredyt na korzystnych warunkach. Zawsze jednak powinieneś dokładnie porównać ze sobą różnych dostawców przed podjęciem decyzji.

Napisany przez 6Bankkaufmann
9% dla kredytu ratalnego?

Napisany przez KHV
Wysokie oprocentowanie w wysokości 9% zazwyczaj zależy od Twojej zdolności kredytowej. Jednak zwróć uwagę, że przy wielu zapytaniach kredytowych w różnych bankach Twój wynik w Schufa może się pogorszyć. Im więcej zapytań bank skieruje do Schufa, tym gorsza będzie Twoja ocena w Schufa.

Mimo to istnieje duże prawdopodobieństwo, że znajdziesz korzystniejsze oferty. Jednakże upewnij się, że nie będziesz obciążony opłatami manipulacyjnymi za udzielenie kredytu! Ponieważ jest to dodatkowe zyski dla banków, do których nie mają one prawa.

Napisany przez LendingSchool.d
Cześć Gomb,

w międzyczasie pojawiło się kilka stron oferujących kalkulatory porównywania kredytów, więc może warto im się przyjrzeć.

Obecnie istnieją również tzw. platformy kredytów P2P. kredyty są tam finansowane przez prywatnych inwestorów. W niektórych przypadkach kredytobiorcy mogą tam uzyskać kredyt taniej niż w banku. Warto rozważyć rejestrację na kilku platformach i porównać oferowane stopy procentowe, ponieważ rejestracja jest zazwyczaj bezpłatna.

Nie śpiesz się z wyborem, ponieważ oszczędności mogą wynieść nawet kilkaset euro.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Istnieją pewne banki, które pobierają naprawdę wysokie odsetki. Ostatnio przez portal porównawczy uzyskaliśmy 4,95% rocznych.

Napisany przez Gudrune
Słyszałem o prywatnych kredytach, które mają być korzystniejsze... ale nie mam zbyt dokładnej wiedzy na ten temat. Bardziej interesowałem się wpłatami na prywatne kredyty. 9% to już sporo, zgadzam się z tobą! Czy nie rozważałeś już skorzystania z usług innej banku?

Napisany przez MThiemann
Cześć Gomb,

9% to naprawdę dość sporo... Chociaż...: Miałem właśnie klientkę, która dostała od swojego lokalnego banku oszczędnościowego 13,70%...

Jest naprawdę zaskakujące, jakie stawki procentowe oferują i uzyskują regionalne instytucje dla swoich klientów w przypadku kredytów ratalnych...

Prawdopodobnie grają z wygodą ludzi i nadal uważają posiadanie własnego oddziału w mieście za korzyść, która niestety jeszcze zbyt często się sprawdza.

Większość moich ostatnich pośrednictw kredytowych oscylowała w granicach od 3,90% do 5,90% (choć większość zakończyła się na 4,90% w jednym z banków). Oczywiście uwzględniano oferty warunków zależnych od zdolności kredytowej.

Dlatego również polecam porównanie ofert online, aby uzyskać lepsze stawki procentowe niż te 9%.

Pozdrawiam
M. Thiemann

Napisany przez Kass Finanz
Najtańsze kredyty online zaczynają się od 4,75%, jednak zależą od okresu spłaty i zdolności kredytowej.
Mała wskazówka: wielu użytkowników online może wpłynąć na wynik w bazie Schufa. Ponadto wiele banków odrzuca wnioski, gdy pojawia się więcej niż 2 zapytania kredytowe w raporcie z Schufa.

Napisany przez MThiemann
...poprawne!

Dlatego zawsze dobrze jest mieć kalkulator porównujący kredyty, który zapytuje Schufę tylko poprzez zapytanie o warunki niezmieniające wartości punktowej i nie poprzez zapytanie o kredyt ;-)

Pozdrowienia
M. Thiemann

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dokładnie tak jest

Napisany przez HaraldDietrich
Ale w Internecie istnieje już tak wiele porównywarek kredytowych, że właściwie trudno jest coś zrobić źle, gdy robi się porównanie kredytów, prawda?

Na poszczególnych portalach porównywania kredytów wymienione są oczywiście tylko banki-członkowie, a nie wszystkie. Dlatego wyniki mogą się różnić.
Ponadto istnieją banki, które w pierwszej kolejności podczas oceny weryfikacji w Biurze Informacji Kredytowej szukają tylko negatywnych informacji, a dokładną analizę historii w BIK, taką jak łączne zadłużenie, nowe zobowiązania itp., przeprowadzają dopiero po otrzymaniu dokumentów umownych. To może spowodować późniejsze odrzucenie wniosku ze względu na wewnętrzne wytyczne.

Napisany przez HaraldDietrich
Okej, ale czy warto porównać?

Ogólnie tak,
ale jak już wspomniałem, każdy bank ma własne wytyczne.
Również wymagane dokumenty, takie jak wyciągi z konta, mogą się znacznie różnić. Przykładowo, zwroty czeków lub przekroczenie limitu debetowego mogą prowadzić do odmowy w późniejszym terminie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata