Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyty prywatne - „Odsetki od własnych pieniędzy”?

Napisany przez Gudrune
Cześć,
nowicjusz znowu
Widziałem teraz w różnych reklamach, że istnieje wiele banków oferujących kredyty prywatne. Nie potrzebuję kredytu, ale chciałbym mądrze zainwestować moje pieniądze, lub coś na nich zarobić, ponieważ nie wystarcza to jeszcze na własny Dom :-D...
Model wygląda następująco: Ty jako osoba prywatna masz nadmiar gotówki i wrzucasz ją do jednego garnka... bank zarządza tym garnkiem i udziela z twoich pieniędzy mniejsze kredyty dla osób prywatnych. Osoba prywatna płaci za kredyt, część idzie do banku, a druga do ciebie.
Czy to jest bezpieczne? Czy ktoś odważył się na to z was?
Pozdrawiam

Napisany przez LendingSchool.d
Cześć Gudrune,

tak, to działa mniej więcej w ten sposób. Obecnie istnieje wiele tzw. platform kredytowych typu P2P. Dzięki nim prywatne osoby mogą udzielać sobie pożyczek. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat, chętnie polecam Ci także moją stronę lending-school.de. Możesz rzucić okiem i zobaczyć, czy Ci się spodoba.

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Gudrune, Możesz także rozproszyć swoje kapitały i nie musisz stawiać wszystkiego na jedną kartę.

Napisany przez Gudrune
Postawienie WSZYSTKIEGO na jedną kartę i tak bym nie zrobił... Nawet przy rozrzucaniu, pytanie brzmi, co ma sens? Surowce, takie jak złoto i srebro, są teraz ZA drogie, nie mam zbyt dużo pojęcia o akcjach i jako amator nie odważyłbym się na to jeszcze... Każda spekulacja jest związana z ryzykiem... a książeczka oszczędnościowa babci niestety już wiele nie przynosi :-/ Co mi więc pozostaje?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Inwestuj tylko tam, gdzie się znasz.
Istnieją także możliwości osiągnięcia 5% zwrotu z nieruchomości bez problemu.

Napisany przez claudi72
Po raz pierwszy zwróciłem uwagę na temat crowdfundingu i crowdlendingu dzięki nowej produkcji kinowej Stromberg. Uważam, że jest to bardzo interesujący temat pozwalający prywatnym osobom zaangażować się w modele biznesowe.

Napisany przez LendingSchool.d
Dla wszystkich, którzy chcą dowiedzieć się więcej o kredytach P2P, niedawno napisałem e-book:
E-Book | Lending School
W nim znajdziesz wszystko od podstawowych informacji po wskazówki i tricki dla pożyczkobiorców i pożyczkodawców.
Co ciekawe, na rynku kredytów P2P pojawiła się także nowość - Zencap. Można tam bezpośrednio inwestować w średnie przedsiębiorstwa. Osobiście uważam to za bardzo interesujące.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata