Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Doświadczenia z BHW

Napisany przez angel0711
Cześć wszystkim,

Chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś tutaj miał doświadczenie z BHW? doradca odwiedził mnie niedawno w sprawie kredytu hipotecznego i zaproponował mi tylko jedną opcję z kontem oszczędnościowym BHW FörderMaxx. Jednak do tej pory w forach czytałem tylko negatywne opinie na temat BHW i nie wspomniał ani słowem o kredycie ratalnym. Czy zarabiają więcej na umowach oszczędnościowych?
Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Doradcy zarabiają na opłacie za zawarcie umowy oszczędnościowej na cele mieszkaniowe.
Jednak doradca - niezależnie skąd pochodzi - w zasadzie powinien przedstawić Państwu kilka propozycji dotyczących Pańskiego zamiaru.
Jeśli tego nie zrobi, to zależy to od Państwa decyzji. Mogą Państwo również pozyskać dodatkowe niezależne obliczenia.
W jakim obszarze o kodzie pocztowym znajduje się obiekt?

Napisany przez angel0711
35447

Moje nieufność wynika głównie z ogólnie negatywnego zdania na temat bhw

Napisany przez brainy
BHW to niemiecki Bank z agentami handlowymi, którzy potrzebują zamknięcia umowy, nie mają stałego dochodu i pustej lodówki.

Nie przychodzi mi do głowy nic więcej.

Oferowany produkt (podobnie jak pośrednik) może być lepszy lub gorszy, a ja osobiście mam małe zaufanie do oszczędzania na cele mieszkaniowe w obliczu historycznie niskich stóp procentowych.

Nasze lokalne banki sprzedają chętnie pakiet oszczędnościowo-kredytowy związanego z oszczędzaniem na cele mieszkaniowe ze względu na atrakcyjne prowizje, choć obecnie każda zwykła rata kredytowa powinna być tańsza. Niemniej jednak ten pakiet związany z oszczędzaniem na cele mieszkaniowe nadal potrafi być sprzedawany ludziom.

Napisany przez angel0711
To również moje uczucie, dziękuję za komentarz

To prawda. W okresie niskich stóp procentowych, jak obecnie, oszczędzanie na budowę niekoniecznie jest opłacalne. Można spokojnie poczekać na podwyżkę stóp procentowych przez ECB i wtedy zastanowić się nad zawarciem małej umowy oszczędnościowej na budowę. Zawsze można jeszcze zwiększyć kwotę oszczędności budowlanych. Jednakże obecnie, w okresie niskich stóp procentowych, nie jest to pożądane.

Napisany przez angel0711
To jest zatem dowód na to, że ten doradca ma tylko swoją prowizję w głowie.

Napisany przez obelix
Komisje ma na pewno również na uwadze. A inni nie?

To, że doradca Bauspar skupia się głównie na oferowaniu umów Bauspar lub je (wlicza) do finansowania, uważam za normalne.

Napisany przez starion
Przed podpisaniem czegokolwiek, sprawdź w Google: [forium.de/meinungen/list/institut_id/10910]Opinie[/forium.de/meinungen/list/institut_id/10910] lub Google bhw Meinungen. Musieliśmy własnoręcznie wrzucić w gardło BHW dużo pieniędzy. Doświadczenia: Zrezygnowaliśmy z kredytu KFW przed czasem. Powinniśmy zapłacić 7830 € jako odszkodowanie, przelaliśmy 74000 + 7830 jako kwotę kredytu. Niestety z 2-3-dniowym opóźnieniem. Musiał zostać sporządzony nowy aneks do umowy. Nagle mieliśmy zapłacić 8360 € jako odszkodowanie. Oczywiście zajęli sobie czas, bo mieli od nas 74 000 € + 7830 € pożyczki bezodsetkowej. Po 2. aneksie do umowy i 4 tygodniach później przelaliśmy kolejne 530 €. Myśleliśmy, że udało się, ale chcieli jeszcze raz za 1 miesiąc odsetki od pożyczki, około 300 €. Nie obchodziło ich, że mieli już od nas 74 000 € + 7500 €. To tylko jeden przypadek, gdy myślę tylko o naszej pożyczce w wysokości 50 000 €, jak nas wydoiły, pragnę im bankructwa! Tylko raz BHW i nigdy więcej!

Napisany przez brainy
Tutaj to BHW na pewno nie zachował się winnie.

Umowa została przecież zawarta samodzielnie.

A jeśli nie przestrzega się umowy lub ją rozwiązuje przedwcześnie, to na pewno naliczona zostanie karę umowną (odszkodowanie za wcześniejsze wyjście). Jeśli oprocentowanie referencyjne gwałtownie spada, może to szybko się okazać kosztowne.

Bardzo bardzo irytujące, ale wszyscy robią to samo.

Na tym przykładzie widać, jak wiele może być warte dobre doradztwo.

Napisany przez angel0711
@Starion
Tak, przeczytałem także forum i nie ma tam ani jednego pozytywnego komentarza. Problem dotyczy nie tylko przedwczesnego rozwiązania umowy. Doradztwo i obsługa wyglądają bardzo źle po podpisaniu umowy. Mam jeszcze inne spotkanie w banku, będę pytał o kredyt ratalny. Zobaczymy, co powiedzą.

Napisany przez obelix
@angel0711; spróbuj pozostać spokojny i obiektywny. Myślenie tylko negatywnie o kasie oszczędnościowej (zawsze słusznie???) nie wiele daje.

Znam kilka osób, które są zadowolone z oferty BHW i tam także uzyskały finansowanie. To także się zdarza. W przypadku opisanym przez starion nie mogę dostrzec żadnego złego postępowania BHW. W każdym miejscu są zaangażowani ludzie. Na rynku jest wystarczający wybór. Dla każdego powinno się coś znaleźć.

Tak trzymaj, zawsze patrz obiektywnie i może czasem cofnij krok.

Napisany przez Jessica B.
Moje osobiste doświadczenia z BHW w ciągu ostatnich lat: Niestety, w mojej (początkowej) niewiedzy straciłem tam dużo pieniędzy. Żałuję, że podpisałem umowę na Riestervertrag, która wiąże się z wysokimi kosztami bieżącymi. Ponadto podpisałem tam również (bezsensownie wysoką) umowę oszczędnościowo-budowlaną, która jest jednak elastyczna i może być podzielona na niezbędne naprawy domu. To, co mnie denerwuje: Lokalni doradcy BHW świadomie dostarczali mi błędnych informacji, dodatkowo pozbawiając się wzajemnie zarobionych pieniędzy. Pewien doradca wielokrotnie kontaktował się ze mną telefonicznie i wywierał presję, podając rzekome okresowe warunki specjalne, podczas gdy rzeczywistość ujawniła, że takich terminów nie było, jak stwierdziłam w Hameln, a innego doradcę BHW wspaniale potwierdził. W mojej opinii całkowicie nieprofesjonalne. Nawet bezpośredni kontakt z BHW w Hameln nie przebiega zbyt pozytywnie: Moje wyraźne życzenie zawieszenia podwójnej umowy Riester (Förder maXX Wohnriester) nie zostało spełnione. Zamiast tego otrzymałam błędną informację, że zawieszenie nie jest możliwe, co jest nonsensowne, jak teraz dowiedziałem się. To zajmuje czas i nerwy. Czuję się wykorzystywany. Co do finansowania budowy: Dobre doświadczenia miałem z firmą Interhyp, którą polecił mi bank w BW. Zawsze ponownie. Na szczęście nie zgodziłem się od razu na pierwsze oferty lokalnych instytucji kredytowych. Wytrwałe porównania się opłacają! Powodzenia i moc nerwów!

Napisany przez obelix
Posty, których świat nie potrzebuje.

I nie, ani nie pracuję dla BHW, ani w żaden inny sposób nie jestem z nimi związany.

Napisany przez bigbensnake
Cześć wszystkim,
muszę odradzić BHW.
Obecnie mam kredyt budowlany i pożyczkę w toku. BHW wypłaci kredyt budowlany dopiero, gdy wyremontuję mieszkanie, co jest ekstremalnie śmieszne. Jak mam remontować mieszkanie, skoro nie mam gotówki na remont?
Ale naliczają odsetki za udostępnienie każdego miesiąca.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć bigbensnake,

Musisz jednak podzielić się z nami całą historią. Jak zostało złożone wniosek o finansowanie? Czy planowane modernizacje, które nie zostaną teraz wykonane, zostały uwzględnione? Czy cena zakupu została już zapłacona z pożyczki? Czy BHW stwierdziło po złożeniu wniosku, że mieszkanie jest w innym stanie?

Napisany przez obelix

Obliczamy jednak odsetki od udostępnienia każdego miesiąca

prawdopodobnie słusznie.

Coś musi być nie tak lub brakować dalszych informacji. Z pewnością BHW nie zatrzymuje zgłoszonych środków dla zabawy.

Napisany przez sanja777
W BHW wydaje się, że musisz mieć wcześniejsze doświadczenie zawodowe, bo inaczej nie otrzymasz POMOCY!!!! Wszyscy doradcy zawsze muszą najpierw zapytać w dziale specjalistycznym- IRYTUJĄCE!!! TYLKO BŁĄD!!!

Napisany przez NaTwoim13
O co chodzi? Finansowanie budowy czy umowa oszczędnościowa na budowę?

Jeśli chodzi o finansowanie budowy, dlaczego wybrali Państwo BHW?

Napisany przez sanja777
Cześć, nie chcę dalej dyskutować, po prostu wyraziłem swoje zdanie - nie mają one już WARTOŚCI!

Napisany przez Denisfranz
Hej,
również mocno odradzam korzystanie z BHW. Również usłyszałem o wątpliwych, wkrótce nieistniejących zapisach, które mogą mi zaszkodzić, jeśli szybko nie podejmę działań. Pan specjalnie przyszedł do mnie do domu i opowiedział mi o możliwościach zysku na poziomie 9%. Po rozmowie z infolinią umowy musiałem stwierdzić, że nie mam żadnych możliwości zysku. Obecnie płacę wysoką opłatę abonamentową i ponoszę znaczne straty z powodu zmanipulowanych i zaciemnionych błędnych lub fałszywych informacji. Nikt nie może mi wmówić, że kiedykolwiek zgodziłbym się na tę umowę i że BHW nie ponosi winy. Tutaj wyraźnie pracuje się metodami, które mają oślepić klienta przed podpisaniem umowy. Jak tylko umowa zostanie podpisana, klient czuje się porzucony jak zużyta puszkę na śmieci, ponieważ otrzymuje słaby lub żaden kontakt oraz uświadamia sobie prawdziwą naturę tych podpisanych umów.
Firma, która naprawdę chce się ugruntować, musi w obsłudze (czyli w tym przypadku zachowaniu po sprzedaży lub podpisaniu umowy) wyróżniać się od konkurencji.
Obsługa w BHW jednak nie wyróżnia się. Jest jeszcze gorzej!
Nie ma żadnej obsługi w BHW...

Zasada, że firma zdobywa klientów, gdy klient czuje się dobrze/sprawiedliwie doradzony i poinformowany (zarówno przed, jak i po podpisaniu umowy) musi zostać jeszcze przez BHW opanowana.

Ale jak mówią, nadzieja umiera ostatnia!
Dziękuję!
Denis Franz

Napisany przez NaTwoim13

Napisany przez NaTwoim13

Wpisy, których świat nie potrzebuje.

I nie, ani nie pracuję dla BHW, ani nie mam z nią żadnego innego powiązania.

Aby zacytować to, co już tutaj było!
Co więcej, znów się pojawili
..........

Napisany przez Denisfranz
Witam,

gorąco odradzam BHW. Podobnie jak mi, także powiedziano mi o wątpliwych przepisach, które wkrótce przestaną istnieć i mogą mi zaszkodzić, jeśli nie zareaguję szybko. Pan specjalista specjalnie przyjechał do mnie do domu i opowiedział o możliwości osiągnięcia 9% zysku. Po telefonie na infolinię dotyczącą umowy musiałem stwierdzić, że w ogóle nie mam możliwości osiągnięcia zysków. Teraz płacę wysoką opłatę za umowę i ponoszę znaczące straty z powodu zmanipulowanych i zatuszowanych błędnych lub fałszywych informacji. Nikt nie może mi wmówić, że kiedykolwiek zgodziłbym się na tę umowę i że BHW nie jest winne. Tutaj wyraźnie pracuje się metodami, które mają zaciemnić klienta przed podpisaniem umowy. Jak tylko umowa zostanie podpisana, klient czuje się odrzucony jak zużyta puszka po odpadkach, ponieważ nie ma dobrych ani żadnych możliwości kontaktu, a dodatkowo uświadamia sobie prawdę o zawartych umowach.

Firma, która naprawdę chce się ugruntować, musi wyróżniać się obsługą (to znaczy zachowaniem po sprzedaży lub podpisaniu umowy) na tle konkurencji. Obsługa w BHW jednak nie wyróżnia się. Jest jeszcze gorzej! Nie ma żadnej obsługi w BHW...

Zasada, że firma zdobywa klientów, gdy klient czuje się dobrze/sprawiedliwie doradzony i poinformowany (zarówno przed, jak i po zawarciu umowy), musi zostać opracowana w BHW.

Ale jak mówi przysłowie: nadzieja umiera ostatnia!

Dziękuję!

Denis Franz

Napisany przez BenniG
I podwójne zabezpieczenie jest lepsze?
To pokazuje, jak starczy niektórzy (nowi) użytkownicy są tutaj. Zapominają w ciągu 69 minut, co napisali.
Nie chcę wiedzieć, gdzie jeszcze ten dobry tekst został opublikowany.

Napisany przez summer2018
Jednakże odradzono nam również skorzystanie z oferty BHW, ponieważ oprocentowanie zdaje się nie być w 100% pewne.
Zgodnie z informacją od BHW: Ogólne Warunki Umów o Sporządzanie Umów oszczędnościowych (Warunki Oszczędnościowe) BHW Bausparkasse AG, TARYFA
mieszkalne oszczędności (FI1 / FI2), §§ 11, 21
W dosłownym tłumaczeniu brzmi:
Bez zgody jego właściciela, lecz za zgodą Federalnego Urzędu ds. Nadzoru Finansowego, postanowienia §§ 2 do 7, 9, 11 do 15 oraz 20 ust. 2 mogą być zmienione z mocą wsteczną dla istniejących umów.
Więc nie zbudowałbym całej przyszłości na tych kamieniach.

Napisany przez NaTwoim13
Źle, odnosi się to ogólnie do oszczędzania na cele budowlane, nie ma to nic wspólnego z BHW.

Interesujące, że teraz znowu atakuje się oszczędzanie na cele budowlane z taką mocą, ciekawe

Źle, odnosi się to ogólnie do oszczędności budowlanych, nie ma to nic wspólnego z BHW.
Interesujące, że teraz znów jest krytyka oszczędzania na cele budowlane, z taką żarliwością, ciekawe

Tak zostało nam to przekazane przez naszego doradcę finansowego.
Byłem za to wdzięczny, uważam również, że ważne jest to, aby to wiedzieć.
Każdy może mieć swoje własne zdanie.

Napisany przez NaTwoim13
Czym chcesz teraz znowu wyrazić?

Czy [url]doradca[/url] powiedział, że BHW nie jest bezpieczne, ani oszczędzanie na cele mieszkaniowe? Czy w tym przypadku konsument powinien zapytać pośrednika, jaki jest status oszczędzania na cele mieszkaniowe, czy to pośrednik ogłosił? Kto wprowadził BHW do gry, skoro chodzi o nią?

Wybraliśmy tę ofertę, ponieważ wydawała się nam atrakcyjna.
Jednak z powodu niepewnej sytuacji (patrz #27) zdecydowaliśmy się na [url]kredyt[/url] ratalny.
Teraz pozostaje nam znaleźć odpowiedni bank dla naszego konceptu.
Ponieważ finansujemy łącznie 500 000 [url]euro[/url], wszystko powinno się zgadzać, a umowy nie powinny być w późniejszym czasie zmieniane.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście
Pamiętaj tylko o odpowiednim okresie zabezpieczenia stopy procentowej, inaczej może się wiele zmienić
Powodzenia.....

Oczywiście
Pamiętaj tylko o odpowiednim okresie przewidzianym dla stałej stopy procentowej, w przeciwnym razie wiele się może zmienić
Powodzenia.....

Twoje stwierdzenie uważam za nieprofesjonalne.

Napisany przez Owner
Co NIGDY WIĘCEJ nie będziemy brać pod uwagę:
Finansowanie budowy z BHW !!!
Zakup domu: 125 000 [url]euro[/url]
Od tego czasu zawsze gadają o 150 000 egzekucji hipotecznej, chociaż wypłacono tylko 125 000.
[url]doradca[/url] wpisał nam wtedy 150 000 [url]euro[/url] do księgi wieczystej, tłumacząc: W razie potrzeby szybkiego dostępu do pieniędzy na [url]Dom[/url].
Z powodu masowych szkód w domu rzeczywiście tego potrzebowaliśmy, ponieważ nie wszystko było ubezpieczone.
Wynik: Niczego nie było.
W hojny sposób załatwiono nam [url]kredyt[/url] w wysokości 60 000 [url]euro[/url], stwierdzając: wpiszemy to jako egzekucję hipoteczną i zmienimy to potem.
Po podpisaniu umowy i tygodniami ciepłych słów okazało się: nic z tego, jednak [url]doradca[/url] prawdopodobnie dostał ładne wynagrodzenie od Banku Pocztowego Nieruchomości.
Znaleźliśmy się znów sami w tym bałaganie i musieliśmy płacić niemal horrorystyczną kwotę miesięcznie za [url]kredyt[/url] w wysokości 60 000 [url]euro[/url] przez prawie 1,5 roku, co niemal nas wykończyło.
Ponieważ umowa wygasa w przyszłym roku, BHW szybko poinformowało nas, że umowa po zakończeniu w 2019 roku nie będzie przedłużana ani kontynuowana na innych warunkach.
W związku z tym odpada umówiona umowa budowlana, a my otrzymamy z powrotem kilka groszy, które wpłaciliśmy przez 10 lat.
Oczywiście nie możemy nikomu mówić, kto jest zły, więc tego nie robimy.
Ale M Y N I G D Y W I E C E J N I E wchodzimy w żadne konstelacje BHW / NIERUCHOMOŚCI BANKOWE / DSL-Bank!!!!
Teraz jesteśmy w Sparkasse.
Być może nie najtańsza, ale mamy natychmiastowego osobistego opiekuna na miejscu, który jest całkowicie odpowiedzialny tylko za nas.
Spróbujcie na przykład w wyżej wymienionym uzyskać cokolwiek bez problemów, zwłaszcza jeśli, na przykład, lewa ręka w Hameln nie wie, co robi prawa.
Nie mieliśmy już ochoty na ten syf i zdecydowanie dokonaliśmy właściwego wyboru.
Nawet odszkodowanie za przedterminową spłatę przyjmujemy z wdzięcznością, po prostu żeby stamtąd odejść.
Wskazówka: gdy chodzi o wasz [url]Dom[/url], lepiej wybrać lokalny bank. Trzymajcie się z daleka od banków, z którymi nie można się skontaktować osobiście na miejscu.
Wszystko, co ogranicza się do listów, maili lub godzinnych czekania w kolejkach do telefonicznych automatów nie nadaje się.
Każdy, kto nie ma z sobą nic do zrobienia, może zostać w ciągu kilku seminariów wykwalifikowany do gadania wam wszystkiego co możliwe tylko po to, aby napełnić sobie kieszenie.
Żaden z doradców, którzy dla nas pracowali, nie jest dzisiaj dostępny.
Nawet na pisma naszego prawnika trudno znaleźć wartościowe informacje.
Nasza konkluzja: Zanim znów wybierzemy BHW, wolelibyśmy sobie skleić chacie z gliny w lesie.
Czy byliśmy naiwni tamtego czasu??? T A K
Czy to się powtórzy??? N I E
I stwierdzenie naszego prawnika w sensie:
Nie mam takich problemów z żadnym bankiem, jak z BHW. W kręgach prawniczych jest on znany z tego.

Napisany przez NaTwoim13
Uiuiuiui, przepraszam, ale nie chcę w żadnym wypadku porównywać Banku DSL z BHW lub Postbankiem. Wiele zależało i nadal zależy od doradcy, i jeśli masz problemy z bankiem i nie masz pośrednika (jest wiele przykładów), może to być bardzo uciążliwe i nieefektywne, ponieważ nikt nie pośredniczy ani nie wprowadza innych pomysłów.

Faktem jest jednak, że te problemy i doświadczenia konsumentów są również zgłaszane przez Sparkassen lub inne banki, co oznacza, że niekoniecznie musi to być związane z nazwą banku, możliwe, że bank ma swoje uzasadnienia, a pośrednik obiecał wam rzeczy, które nie były możliwe do zrealizowania lub wdrożenia.

Mimo wszystko, jest to absolutnie głupie i nieprzyjemne, gdy jako konsument czujesz się tak, chociaż naturalnie nie znamy tła i sytuacji wyjściowej. Jednak doświadczony pośrednik finansowy nie sięgnie ani do Postbanku, ani do BHW, więc problem mógł być już na etapie planowania waszego zamiaru.

Jedno mnie jednak bardzo zdziwiło, piszesz o odsetkach od [url]kredytu[/url] przedterminowego, dlaczego bank pozwolił wam wyjść z umowy kredytowej?

Napisany przez Hilfe

Uiuiuiui, przykro mi, ale nie chcę porównywać Deutsche Post DSL Bank z BHW ani Postbankiem. Wiele zależy od doradcy, a jeśli masz problemy z bankiem i nie masz pośrednika (są liczne przykłady), może to być czasochłonne i nieefektywne, gdy nikt nie pośredniczy ani nie wnosi nowych pomysłów.
Faktem jest jednak, że te problemy i doświadczenia konsumentów są także zgłaszane przez klientów Sparkassen lub innych banków, więc nie musi to koniecznie dotyczyć nazwy banku, możliwe, że bank ma swoje uzasadnienia, a pośrednik obiecał wam rzeczy, których nie można było zrealizować.
Niemniej jednak, absolutnie głupie i nieprzyjemne, gdy jako konsument musisz się tak czuć, chociaż oczywiście nie znamy tła i sytuacji wyjściowej. Doświadczony pośrednik finansowy nie sięga jednak ani po Postbank ani po BHW, możliwe, że problem tkwił już we wstępnych etapach waszych planów.
Jednak jedno mnie bardzo dziwi, piszesz o karach za wcześniejsze spłaty, dlaczego bank pozwolił wam zrezygnować z umowy kredytowej?

DSL jest częścią rodziny i nie jest lepsza ani gorsza!

Napisany przez NaTwoim13
Przepraszamy, pomoc, jedno z najlepszych banków hipotecznych, szczególnie dla dużych pośredników finansowych, a jeśli masz osobiste związki z nimi z powodu dwudziestoletniego doświadczenia i bezusterkowej współpracy, to prawie nie ma nic lepszego.

W obsłudze super, w realizacji szybki, z dokładnymi ocenami i wszystko z doskonałymi warunkami i warunkami!

Napisany przez hausbauwest
[cytat=noelmaxim">
Mam super obsługę, szybką realizację, dokładne oceny ze względu na opinie.
[/cytat]
Chciałbym poprzeć twoje nieuzasadnione uwagi faktycznymi opiniami.
https://www.banklupe.de/dsl-bank-erf...tungen=neueste

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, lepiej budować domy, żadnego przypadku, którym byłem zamieszany! Nie powiedziałem, że na rynku nie ma partaczy i amatorów! DSL Bank jest tak dobra, jak dobrzy są pośrednicy! To wspaniały bank, jeśli rozumiesz swój fach, wspaniale. Zacznij powoli rozmawiać ze mną rozsądnie lub pisać. Ostatnio udaje ci się zachowywać!

Napisany przez Hilfe

Oczywiście, drogi hausbauwest, nie chodzi o moje sprawy!
Nie powiedziałem, że na rynku nie ma partaczów i amatorów! Bank DSL jest tak dobry, jakim jest pośrednik, albo pośrednicy!
To wspaniały bank, gdy tylko się zna swoje rzemiosło, wspaniały.
Zacznijmy traktować się tu rozsądnie, albo przynajmniej rozmawiać. W ostatnim czasie zdarza ci się zachowywać!

Płatności prowizji w związku z ratenkrediten jako zamiennik kapitału własnego. Wszystko wspaniale, wspaniale

Zastanawiam się czasem, dlaczego nie dostałeś tam ekskluzywnej umowy, skoro jesteś tą gwiazdą...

Napisany przez Spiagei

Kwoty prowizji końcowej dzięki kredytom ratalnym jako zastępstwo dla wkładu własnego. Wspaniale wszystko, wspaniale

Te kwoty nie są większe ani mniejsze niż u innych banków. Pracuję bardzo skutecznie z DSL od 24 lat. Super warunki i dobra obsługa.
A [url]kredyty[/url] pozabankowe wszystkim płacą więcej, ponieważ są to pożyczki prywatne. Więc na co opierasz swoje stwierdzenie?

Napisany przez Spiagei

To, co NIGDY WIĘCEJ nie będziemy brać pod uwagę:
[url]kredyt hipoteczny[/url] z BHW !!!
Zakup domu: 125 000 [url]euro[/url]
Od tego czasu mówią zawsze o 150 000 [url]euro[/url] hipoteki, mimo że wypłacono tylko 125 000 [url]euro[/url].
[url]doradca[/url] wpisał wtedy do księgi wieczystej 150 000 [url]euro[/url], argumentując: Na wypadek gdybyście kiedyś potrzebowali szybko gotówki na [url]Dom[/url].
Później faktycznie potrzebowaliśmy jej z powodu poważnej szkody w domu, bo nie wszystko było ubezpieczone.
Wynik: Nic z tego. Nic nie dostaliśmy.
Potem „hojnie” dostaliśmy [url]kredyt[/url] w wysokości 60 000 [url]euro[/url], z obietnicą: wpisujemy to jako hipotekę i później to zmienimy.
Po podpisaniu umowy i tygodniami ciepłych słów: Nic z tego, ale „[url]doradca[/url]” najprawdopodobniej dostał obfite wynagrodzenie od Banku Pocztowego dla Nieruchomości.
Zostaliśmy z tym bałaganem sami i musieliśmy płacić niemal miesięcznie horrorystyczne sumy za [url]kredyt[/url] w wysokości 60 000 [url]euro[/url] przez niemal 1,5 roku, co prawie nas zabiło.
Ponieważ umowa wygasa w przyszłym roku, BHW szybko nam poinformowało, że umowa po wygaśnięciu w 2019 roku nie zostanie przedłużona ani nie będzie kontynuowana na innych warunkach.
W związku z tym znika omawiany plan oszczędnościowy, a my dostajemy z powrotem kilka groszy, które wpłaciliśmy przez 10 lat.
Oczywiście nie możemy nikomu powiedzieć, kto jest zły, więc tego nie robimy.
Ale M Y nie będziemy N I G D Y więcej angażować się w jakąkolwiek strukturę BHW / Banku Pocztowego dla Nieruchomości / DSL Bank !!!!
Teraz jesteśmy w Sparkasse.
Być może nie najtańsze, ale natychmiastowo mamy osobistego doradcę na miejscu, który jest całkowicie odpowiedzialny tylko za nas.
Spróbujcie osiągnąć cokolwiek bez problemów w tych wyżej wymienionych instytucjach, zwłaszcza kiedy lewa ręka w Hameln nie wie, co robi prawa ręka.
Nie chcieliśmy już mieć nic wspólnego z tym bałaganem i zdecydowanie dokonaliśmy właściwego wyboru.
Nawet chętnie zaakceptowalibyśmy odszkodowanie za wcześniejszą spłatę, tylko po to, żeby stamtąd odejść.
Szkoda porady: jeśli chodzi o wasz [url]Dom[/url], lepiej wybierzcie lokalny bank. Trzymajcie się z dala od banków, z którymi nie można kontaktować się osobiście na miejscu.
Wszystko, co ogranicza się do listów, e-maili lub godzin oczekiwania w nieskończoność na automatyczne telefony, jest bezwartościowe.
Każdy, kto nic nie potrafi, może być w krótkim czasie „wyszkolony” na wszystko, aby zarobić pieniądze.
Żaden z doradców, którzy dla nas pracowali, nie jest dziś dostępny.
Nawet na pisma od naszego prawnika rzadko można znaleźć przydatne informacje.
Nasze podsumowanie: Zanim jeszcze raz wybierzemy BHW, lepiej skleimy chatę z gliny w lesie.
Byliśmy kiedyś łatwowierni??? T A K
Czy to nam się kiedyś jeszcze zdarzy??? N I E
I jedno stwierdzenie naszego prawnika, mniej więcej:
Z żadnym bankiem nie mam tylu problemów, co z BHW. W środowisku prawniczym jest on dobrze znany z tego powodu.

Przepraszam, że u Was się nie udało. Wydaje mi się jednak, że błąd leży zdecydowanie po stronie przedstawiciela.
BHW żąda 125 000 [url]euro[/url] hipoteki przy kwocie 125 000 [url]euro[/url].
Jeśli nie otrzymujecie innej pożyczki budowlanej, prawdopodobnie wynika to z tego, że obiekt nie miał odpowiedniej wartości. Banki zawsze finansują maksymalnie do wartości zastawu. Niemożliwe jest, żeby to było związane z dochodem, skoro dostaliście 60 000 [url]euro[/url] jako [url]kredyt[/url] prywatny. Czy to była [url]pożyczka[/url] stała z wysoką ratą?
Bank Pocztowy Nieruchomości nie może pośredniczyć w udzielaniu pożyczek, więc nie może tutaj płynąć prowizja.
Jeśli umowa wygasa w przyszłym roku, to logiczne, że będą nowe warunki... dlatego istnieje oprocentowanie powiązane z rynkiem.
Dlaczego płacić odszkodowanie za wcześniejszą spłatę, jeśli umowa wygasa???
Co do kwalifikacji: Finansowanie budowy to właśnie sztandarowa dyscyplina w branży. Moi pracownicy mieli zezwolenie na samodzielną mediację [url]kredytów[/url] budowlanych dopiero po 5 latach szkolenia. Więc tutaj na pewno nie ma mowy o kilku weekendach. Tutaj wymagane jest ukończenie uznawanego kursu!
BHW nie jest gorsze ani lepsze od innych.... być może trafiliście na niezbyt dobrego doradcę.

Napisany przez NaTwoim13
@hausbauwest
Oczywiście mam ten kontrakt! Nawet nie wiem, gdzie było napisane, że nie mam tego ekskluzywnego kontraktu. Ponadto, jeśli przez prawie 20 lat dostarcza się towary o łącznej wartości 90 milionów [url]euro[/url], bez żadnych negatywnych konsekwencji, to oczywiste, że utrzymuje się trwałe partnerskie relacje i pracuje się z partnerem ekskluzywnie!
@pomoc
[url]pożyczka[/url] prywatna obciążona jest mniejszą prowizją niż [url]kredyt hipoteczny[/url].
Nikt tu nie jest oskarżany czy osądzany bardziej niż wy obaj! Zastanawiam się coraz bardziej, jaka jest Wasza misja tutaj i co tak Was podnieca!! To coraz bardziej denerwuje użytkowników tutaj, czy w ogóle zdajecie sobie z tego sprawę?

Napisany przez HannoMack

@hausbauwest
Mam to oczywiście! W ogóle nie wiem, gdzie było napisane, że nie mam tej umowy ekskluzywnej. A jeśli przez prawie 20 lat dostarcza się towary o łącznej wartości 90 milionów [url]euro[/url], wykonuje to w taki sposób, że nie ma żadnych negatywnych skutków, czyli prowadzi partnerstwo, w którym działa się ekskluzywnie!
@hilfe
[url]pożyczka[/url] prywatna ma mniejszą prowizję niż [url]kredyt hipoteczny[/url].
Nikt tu nie sugeruje ani nie ocenia ogólnie bardziej niż wy oboje! Coraz bardziej zastanawiam się, jaki jest wasz cel tutaj i co was tak podnieca!! Userzy tutaj są coraz bardziej zirytowani, czy wy w ogóle tego nie zauważacie?

Z iloma głosami tu przemawiasz? Oczywiście, oprócz swoich podwójnych i potrójnych kont? Mam mocne przekonanie, że twoje napompowane, późno-dorosłe zachowanie alfa znacznie bardziej denerwuje więcej użytkowników tutaj. Może jak zwykle wypij kilka Jockepocke, żebyś mógł znosić siebie samego i puść trochę pary z kociołka.

Napisany przez Hilfe

@hausbauwest
Mam to oczywiście! Sama nie wiem, gdzie było napisane, że nie mam tej umowy ekskluzywnej. Poza tym, dostarczając towary przez prawie 20 lat z łączną wartością 90 milionów [url]euro[/url], i to bez żadnych negatywnych skutków, czyli utrzymując partnerskie relacje, pracuje się z partnerem ekskluzywnie!
@hilfe
Prywatne pożyczki mają mniejszą prowizję niż [url]kredyty[/url] hipoteczne.
Nikt nie zakwestionuje ani nie oceni tego ogólnie bardziej niż wy oboje! Coraz częściej zastanawiam się, jaka jest wasza misja i co was tak podnieca! Coraz więcej użytkowników jest tutaj poirytowanych, czy tego nie zauważacie?

Tak, DSL stworzyło instrument w postaci [url]kredytów[/url] ratalnych, który sprawia niezadowolenie praktycznie każdemu, kto ma choć trochę dochodów

Napisany przez NaTwoim13
Daukind, żadna korzyść z twoich postów, jako zablokowany atakujesz tylko mnie jako osobę, zerowe kontrybucje! Musi ci być strasznie źle! Bardzo, bardzo źle!
Mam tylko jedno konto, zawsze publicznie występujące, zawsze z zdjęciem, podpisem i zawsze pokazujące kim jestem ;-) podczas gdy ty z tchórzliwej anonimowości jako zbanowany i niechciana osoba tutaj, nie dodajesz nic do społeczności ;-)
Czy można to nazwać trollowaniem na forum? Jak sam siebie tutaj określasz?
Polecam ci skontaktowanie się z administratorem forum, najlepiej z IP Daukinda i zapytanie, ile mam tutaj kont!! Polecam ci to i napisz do użytkowników, których uważasz za moje konto wielokrotne ;-)) Szybko, bardzo szybko okażą ci, że to nie oni są czarnym charakterem!!
Zero pojęcia, żadnej wartości dodanej, ale jako anonimowy tutaj robiący mądrego, świetny typ, świetne życie, świetne występy!!

Ale nie wszyscy muszą być takimi publicznymi narcyzami jak ty!

Napisany przez HannoMack

Daukind, zerażajace, żadnej wartości Twoje wpisy, jako Zablokowany tylko jadłeś przeciwko mnie, żadnych konstruktywnych postów! Musisz mieć to strasznie źle! Bardzo bardzo źle!
Mam tylko jeden kont, publicznie występuję od zawsze, zawsze z zdjęciem, podpisem i zawsze pokazuję kim jestem ;-) podczas gdy ty z tchórzliwej anonimowości jako Zablokowany i niechciany tu osobnik nie tworzysz żadnej wartości dla społeczności ;-)
Czy można to nazwać trollowaniem na forum? Jak siebie widzisz i jak siebie określasz tutaj?
Polecam ci skontaktowanie się z operatorem forum, najlepiej z IP Daukinda i zapytaniem, ile kont mam tutaj!! Polecam ci to i napisz do użytkowników, których uważasz za moje multiple konta ;-)) Szybko, bardzo szybko udowodnią ci, że nie są oni czarnym charakterem!!
Nie masz pojęcia, żadnej wartości dodanej, ale tutaj anonimowo chcesz być super mądry, szaleniec, super życie, super występ!!

Ach, ty miły, żałosny sprzedawco duchowy zależny od prowizji. Wiadomo powszechnie, jakimi metodami się posługujesz. Multiple konta, groźby za pośrednictwem PW, współpraca z operatorem. Wszystko jawne tajemnica. Po prostu się do tego przyznaj.
Zresztą: Cudownie, po prostu cudownie, co nie?

Napisany przez NaTwoim13
Przeszkadzasz mi, ale nie da się, nie da się! Wierz mi! Nie da się!

Przede wszystkim, nie chcę przeszkadzać innym uczestnikom tym teatrem, napiszę ci to prywatnie, ale ty mnie blokujesz, podczas gdy ciągle do mnie zaglądasz zza krzaków, albo co gorsza - zwyczajnie prowokujesz!

Piszesz posty, do których odpowiadam? Nie, wrzeszczysz zza krzaków! Jesteś tu mile widziany? Nie, dostałeś zasłużony zakaz, który lekceważysz, rejestrujesz się ponownie i wracasz do tego samego, co przedtem! Wiesz, co za tym idzie? Kolejny zakaz, a co potem? Zaczniesz lamentować i twierdzić, że działałem w ukryciu z właścicielem forum!

Jaśnie napisałeś niedawno, że mnie to zupelnie nie obchodzi, to w porządku, akceptuję to, lecz jeśli właściciel forum tego nie akceptuje, to przestań lamentować, nie odbieram ci smoczka z ust, a ty go non stop wyrzucasz i w końcu nie będzie go wcale!

Możesz to widzieć inaczej, ale przestań lamentować, mamy tu inne sprawy do omówienia, oprócz ciebie, huisbauwestu i mnie są także inni użytkownicy, którzy być może zgłoszą cię za ciągłe wyrzucanie smoczka!

To już powinno wystarczyć, czy mam ci przesłać inne linki, które staną się twoim nowym polem do popisu i przystanią twojego strasznego życia??

Chętnie pomagam, wiesz o tym, ale tylko z tym jednym kontem!!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata